sunnuntai 16. elokuuta 2015

Paperitytön ehtoo 2015

Jälleen aika purkaa ainakin itselleni yhtä kesän huippukohtaa, nimittäin Paperitytön ehtoota, jossa tanssiryhmäni ovat tuttuun tapaan esiintyneet. Tällä kertaa esityspaikka oli tavanomaisesta poiketen Valkeakosken kaupunginteatterilla, eli sisätiloissa (aiempina vuosina on oltu siis Apian kesäteatterilla). Tällä kertaa oli mahdollisuus siis astetta parempaan ja pidempään showhun kuin yleensä, sillä aikaakin oli nyt enemmän ja tietysti kunnollinen lava ja valaistus ovat isoja juttuja.

Minä ja Terhi Saarinen treenailemassa.
Esiinnyin itse kolmessa ryhmätanssissa ja sen lisäksi tempaisin vielä uusimman miekkasooloni Loreena Mckennitin kappaleeseen Marco Polo. Tanssin itsensä nimesin kuitenkin egyptiläisen Ishtar jumalattaren mukaan. Miekan käyttöä on tullut harjoiteltua ahkerasti ja vaikka itse koreografiassa sen käyttö on vielä melko varovaista, on tuo jo jonkinlainen saavutus. Ei tuon käsittelyä ihan yhdessä yössä opi, etenkään, kun toistaiseksi joutuu opettamaan itse itseään tanssivideoiden kautta. Suosin aina ensisijaisesti oikeaa opettajaa, mutta kun miekkakursseja ei ole Suomen kamaralla ainakaan vielä ollut paljoakaan, niin vaihtoehdot ovat melko vähäiset.

Vaihteeksi oli kiva tanssia vähän "perinteisempään" kappaleeseen, etenkin kun noita heviörinöitä on tullut muutama kappale jo vedettyä (olen muuten valmistelemassa paria metal vetoa taas, joten pysykää kuulolla!). Tykkään hirveästi tällaisista hitaista, mutta mystisistä kappaleista. Koreografia itsessään valmistui suurin piirtein kuukaudessa, mutta sitä sai hioa senkin edestä. Heinäkuu kun meni mallikilpailun parissa lähes kokonaan, jäi tanssiminenkin vähemmälle, suurin piirtein kertaan viikkoon, kun yleensä tanssin itsekseni vähintään joka toinen päivä. Eiköhän tämä tästä, ensiviikolla onkin luvassa esiintyminen Louhen Tyttärien kanssa Haiharan kesänpäättäjäisissä, jossa olisi tarkoitus taas sooloilla miekan kanssa Solacen Serpentine biisiin. Saa nähdä, kuinka ämmän käy!

Noin kokonaisuutena tanssi meni omasta mielestäni hyvin. Tällä kertaa meitä suosittiin kunnollisella taustakankaalla ja valaistuksella, jotka toivat kaipaamaani synkkyyttä tanssiin. Alla videota jälleen poikaystäväni kuvaamana~


Tänä vuonna Paperitytön ehtoossa oli mukana myös pitkästä aikaa Louhen Tyttäret, kylläkin tällä kertaa pienemmällä miehityksellä. Esitimme jo keväältä tutun kappaleen Asian Breaths, improvisaationa, kuten ATS:ään kuuluukin. Se meni tuttuun tapaan hyvin, sillä Tyttärien kanssa treenaamme usein porukalla. Ainut, mikä omalta osaltani jäi hieman kaivelemaan oli se, että itse sekoilin parissa käännöksessä, kun keskityin sormisymbaalien soittoon liikaa. Mutta ei tuota toivon mukaan kauhean pistävästi kukaan huomannut. Meitä oli tanssimassa vain neljä kymmenestä, joten siinäkin meni jo pasmat sekaisin, kun takana ei ollut kaarta, jonne "turvautua" tarvittaessa.

Itämaisen puolelta esitimme Tanssin Juhlassakin olleen Ya Dala Dallaan, sekin tällä kertaa eri kokoonpanolla. Tanssi meni ihan hyvin, olihan sitä ehditty jo keväällä treenailemaan sen verran, että sen muistaa kohta unissaankin.

Viimeisenä esitimme ihanan Azad Kaanin Bandarin kappaleeseen Naze Naze, joka oli tyyliltään sitä itämaista, mitä en ainakaan omasta mielestäni ole se kaikista paras esittämään. Bandari on hyvin rento ja omasta mielestäni hieman maskuliininenkin tanssi ja senpä takia rennoksi heittäytyminen oli yllättävän vaikeaa, kun on tottunut tanssimaan ylväästi ja kauniisti. Bandarissa kun sai nojata eteenpäin ja polvet kunnolla koukussa.. Enemmän sellaista letkeämpää meininkiä. Joka tapauksessa, täytyy nostaa itselleni ja muille tytöille hattua siitä, että opettelimme koreografian parissa päivässä, jos kotona harjoitteluja ei lasketa. Tanssi ei onneksi ole erityisen vaikea tai pitkä, mutta tiedättehän, kun muistissa pitäisi olla monia muitakin asioita. Joka tapauksessa, tykkään aivan mielettömästi tuon tanssin fiiliksestä ja biisistä itsestään.

Muiden tansseja en jälleen sattuneesta syystä ehtinyt juuri näkemään, mutta palautteen perusteella nekin upposivat yleisöön :) Ensi vuonna jälleen uusilla tansseilla!


2 kommenttia:

 1. Buum! Sait haasteen!
  Koska pidän blogistasi, niin ajattelin haastaa juuri sinut!

  Tsekkaa: http://ninillaa.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-discover-new-blogs.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Toteuttelen, kun sopiva väli löytyy!

   Poista