torstai 20. elokuuta 2015

Hiusvärin vaihto ilman vaalentamista ja muita suoravärivinkkejä

Hiuksistani olen puhunut blogissa useampaan otteeseen, mutta jätettyäni mustan värin kokonaan pois hiuksista, olen saanut entistä enemmän kyselyitä siitä, miten pystyn vaihtamaan uuteen väriin niin nopeasti. Päätin nyt tehdä ihan erillisen postauksen aiheesta, sillä tämä on yllättävän helppoa, eikä vaurioita hiusta! Lisäsin tähän oheen myös muutamia hyväksi havaitsemiani vinkkejä suoraväreihin liittyen..

Muistakaa kuitenkin, että itse ei kannata lähteä tekemään hiuksilleen suuria muutoksia. Ammattilainen tietää parhaiten, mikä hiuslaadullesi sopii ja osaa valita siihen oikeat tuotteet. Tässä tekstissä olevat ohjeet ovat sellaisia, joita voi turvallisesti hyödyntää kotona.

Tässä kuvassa koko pää värjätty KC:n Color Mask Paintilla sävyssä Royal Blue. Kyseessä siis hyvin tummasininen väri.

Hiusvärin vaihtaminen nopeasti ilman vaalentamista? Onko se edes mahdollista?

Kyllä se on, mutta se vaatii alleen hiuslaadun, joka ei "imaise" suoraväriä itseensä kuin pesusieni eli toisin sanoen, hiuslaadun kannattaa olla suht hyväkuntoinen, jotta väri haalistuu nopeammin pesujen välillä. Tämä toimii myös ainoastaan suoraväreihin, mutta painotan, että tällainen "värinvaihtotyyli" ei todellakaan sovi kaikille hiuksille! Tapa ei myöskään välttämättä sovi, jos haluaa vaihtaa lämpimistä sävyistä kylmiin tai toistepäin. Kaikki riippuu toki ihan hiuslaadusta ja siitä, miten hyvin suoravärit siinä pysyvät, millainen väripohja on alla sun muut pikkuseikat.

Tämä tyyli sopii hyvin hiuksille, jotka on aiemmin vaalennettu (vaalennus=värinpoisto) -hiukselle joka ei kestä enää yhtään vaalennusta. Tällä tavalla voi välttää hiusten ylimääräisen vaurioittamisen ja käsittelyn. Huomatkaa, että tämä ei välttämättä toimi isoissa muutoksissa ja siksi tätä tapaa käyttäessä kannattaa pysytellä mahdollisimman lähellä väriä, joka hiuksissa sillä hetkellä on.

Miten siis vaihtaa väriä ilman vaalentamista?

1. Anna alkuperäisen hiusvärin haalistua. Joillakin siihen menee pari viikkoa, joillain parikin kuukautta. Mitä vaaleammaksi malttaa ja antaa värin haalistua, sitä paremmalta ja intensiivisemmältä uusi väri näyttää. Itse annan värin haalistua suurinpiirtein kuukauden, jos haluan täysin uuden värin.

2. Pese hiuksiasi syväpuhdistavalla shampoolla. Näin saat hiuksista pestyä kerralla "vähän enemmän". Mitä vähemmän shampoossa on hoitavia aineita, sitä enemmän se "pesee" väriä pois. Hyviä vaihtoehtoja löytyy mm. Lorealilta ja Four Reasonsilta - näitä merkkejä saa kampaamoista. Muista shampoopesun jälkeen hyvä hoitoaine, sillä syväpuhdistava takuttaa!! Muista kuitenkin, että shampoolla et saa pilattua hiuslaatuasi ;) Syväpuhdistavan shampoon seassa voi käyttää myös sitruunamehua, joka edistää värin purkautumista hieman enemmän.

3. Kun olet saanut haalistettua värin itsellesi sopivan hailuksi, voit laittaa siihen uuden värin päälle. Muista levittää väri kuivaan ja puhtaaseen, mutta hoitoaineettomaan hiukseen. Näin suoraväri kiinnittyy hiukseen paremmin ja lopputulos on intensiivisempi.

Kannattaa muuten aina miettiä ja järkeillä, mistä väristä vaihtaa mihinkin väriin. Oma värinvaihtoprosessi on mennyt näin: pinkki, violetti, sininen, vihreä, sininen ja violetti. Lämpimissä väreissä taas esimerkiksi tämäntyylinen järjestys voisi olla sopiva: keltainen, oranssi, punainen. Isoissa muutoksissa suosittelen aina kääntymään ammattilaisen puoleen! Hyvä vinkki on se, että jos et ole varma siitä, mitä teet, käänny ammattilaisen puoleen ja anna hänen hoitaa homma. Vaikka kampaajalla käynti voikin olla iso investointi, on se silti kannattavaa, sillä ammattilainen osaa valita juuri sinun hiuslaadullesi sopivat tuotteet.


Muita suoravärivinkkejä...

* Tuosta vuosia sitten kirjoittamastani Suoravärit vertailussa tekstistä voi vilkaista omia mietteitäni eri suoravärimerkkejä kohtaan. Haluaisin vielä kuitenkin lisätä listaan KC Professionalin uutuuden Color Mask Paint -suoravärisarjan. Kyseisestä sarjasta löytyy hyviä ja intensiivisiä sävyjä. Omassa tukassani on tällä hetkellä tyvessä sävy Deep Purple ja latvassa Royal Blue. Color Mask Paintia voi ostaa kampaamoista, yhden 75ml tuubin hinta on suurinpiirtein 14,50e. Tähän mennessä olen kokeillut itselleni ja asiakkailleni sävyjä: Deep Purple, Royal Blue, Evergreen, Purple Rain, Lemon Zest, Pinkadelic ja Turquoise.

* "Eikö jatkuva värjäily vaurioita hiuksia?" on aika perinteinen kysymys minulle nykypäivänä. Vastaan siihen hymyissä suin, että ei. Suoravärit eivät vaurioita hiusta, sillä ne ovat hoitoainepohjaisia ja kiinnittyvät ainoastaan hiuksen pintaan. Sen sijaan kestovärit, vaalennukset ja eri rakennekäsittelyt ovat hiusta vaurioittavia. Edellä mainitut vaikuttavat tavalla tai toisella hiuksen rakenteeseen ja näin ollen vaurioittavat sitä enemmän tai vähemmän.

* Suoravärejä ja erityisesti pastellisävyjä käyttäessä kannattaa huomioida se, että väri saattaa tarttua eri kohtiin hiusta eri tavalla. Joissain kohdissa väri siis saattaa olla tummempaa/vaaleampaa. Tähän on usein syynä hiuksen kunto (se voi olla eri kohdissa eri kuntoista) tai sitten epätasainen värinlevitys.


6 kommenttia:

 1. * Suoravärejä ja erityisesti pastellisävyjä käyttäessä kannattaa huomioida se, että väri saattaa tarttua eri kohtiin hiusta eri tavalla. Joissain kohdissa väri siis saattaa olla tummempaa/vaaleampaa. Tähän on usein syynä hiuksen kunto (se voi olla eri kohdissa eri kuntoista) tai sitten epätasainen värinlevitys.
  <- Osaisitko antaa jotain vinkkejä miten noita tummempia kohtia voi välttää värjäyksen aikana, jotain tapaa levittää väri paremmin tasaisemmin tms?

  Minulle tulee aina muutama tummempi raita eteen kun värjään. Käytän kirkkaan punaista väriä ja sekoitan siihen aina hieman yhtä tummempaa sävyä. Kunhan värisekoitus pysyy mahdoillisimman kirkkaana niin tummat raidat eivät ole häiritsevän tummia. Olen aina haalistanut niitä pesemällä jos ne häiritsevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noille tummemmille kohdille ei oikein voi mitään, jos pohja on epätasainen tai hiuksen kunto eri. Itselläni on sinivioletti tukka tällä hetkellä ja osassa kohtaa väri on eri sävyistä, mikä ei sinänsä haittaa.. Se tekee nimittäin tukasta vähän elävämmän näköisen :)

   Toki kaikkeen vaikuttaa myös huolellinen ja tasainen levitys. Kaikista parhaiten värin saa levitettyä ihan värisudilla ja hiukset kannattaa värjätä pienissä (max sentin) osioissa, jotta väriä menee kaikkialle. Tietty värimassaakin pitää olla aika rutosti, ja itse ainakin tykkään, että hiukset "ui" värissä. Näin saa parhaiten vältettyä epätasaista lopputulosta.

   Poista
 2. Kiitos informatiivisesta postauksesta! ^^ Minulla on hiuksissa osio, jota värjäilen suoraväreillä ja täytyy muistaa nuo vinkit värin haalistamiseen kun seuraavan kerran väri vaihtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos on apua :) Kantsii muuten muistaa, että jos hiuksessa on erikuntoisia kohtia, niin ne haalistuvatkin eri tavalla.

   Poista
 3. Varsin näppäriä vinkkejä! Onko noin, että toi KC:n paint tarttuu värjäämättömään tukkaan? Ja kohtuu kirkkaasti?

  VastaaPoista
 4. Riippuu hiuksen tummuudesta ja laadusta. Työkaverilla tuo vihreä sävy tarttui tosi hyvin aika tummankin ruskeaan hiukseen. Eli pohjan ei välttis tarvi olla valkoinen :)

  VastaaPoista