perjantai 5. kesäkuuta 2015

Underground Model 2015

Olen aina haaveillut malleilusta enemmän tai vähemmän vakavassa mielessä. Tässä puolentoista vuoden aikana on tullut tyrkytettyä itseäni milloin mihinkin kuvauksiin, mutta ne eivät ole koskaan pahemmin poikineet tulosta johtuen kokemattomuudestani kameran edessä. Kuten tiedättekin, Järvisen Simo kuvasi minua viime elokuussa tanssiharrastukseni tiimoilta harrastusmielessä ja siitä sain hirmuisen innostuspiikin ja varmuuden siitä, että haluan malleilla enemmänkin. Simon kuvailuista sain myös lisää itsevarmuutta ja niinpä tyrkyttelin itseäni milloin mihinkin kuvauksiin, joita netissä mainostettiin.. Mutta enpä niihin koskaan päässyt. Kokemattomuus tuntui olevan edelleen ongelma ja kaikki halusivat vain niitä "kokeneita ja varmoiksi koettuja malleja". Turhauduin, sillä tuntui siltä, ettei kukaan halunnut antaa edes mahdollisuutta minulle. Aloin miettiä, että eikö kykyni riitäkään? Olenko liian ruma, lyhyt tai iso seisomaan kameran edessä? Mikä minussa oli vikana.. Negatiiviset kysymykset saivat minut lähes luopumaan toivosta.

Näköjään joku asia taas muuttunut minussa. Mikäköhän?
Vuoden 2015 alussa Underground Model ilmoitti hakuajan auenneen alternative henkiseen mallikilpailuunsa. Mietin pariin kertaan, että pitäisikö hakea ja lopulta päätin yrittää vielä yhden kerran. Kirjoittaessani hakemustani mukaan kilpailuun, mietin koko ajan, että jos tämä ei tuo vastakaikua, niin antaa malleiluhaaveiden sitten olla. Toukokuun puolivälissä hakuaika kisaan päättyi ja huokaisin syvään miettien, että tuskinpa minua valittiin. Olin jo täysin varma siitä, että saisin jälleen kokea sen karvaan tunteen hylkäämisestä (kyllä, olen hyvin itsekriittinen näissä jutuissa) ja niinpä unohdin koko jutun pariksi päiväksi mennessäni Helsinkiin Herzun luokse viimeisimpiä lomapäiviäni viettämään.

...Mutta voitteko kuvitella!? Viimeinen lomapäiväni oli varmasti yksi ikimuistoisimmista päivistä koskaan, sillä sain sinä päivänä yhden merkittävimmistä puheluista elämässäni. Minut oltiin valittu Underground Model 2015 finalisteihin! 

Olen mielettömän kiitollinen niille, jotka minut halusivat ja valitsivat kisaan mukaan. Saan viimeinkin kauan odotetun mahdollisuuden kokea sen, mitä olen aina halunnut kokea! Voisi sanoa, että jälleen yksi haaveistani on toteutunut, pääsin mukaan kilpailuun, johon olen aina halunnutkin päästä.

Finaalikuvaukset pidettiin Jyväskylässä Lutakon tanssisalilla ja jännitin tuota päivää ihan hirveästi. Koko päivän ja jopa kuvausten jälkeenkin vatsassa lenteli perhosten sijaan varmaan kärpäsiä, koska vatsaan enemmänkin sattui kuin kipristeli mukavasti. Koska olen tällainen uusia tilanteita ja ihmisiä jännittävä persoona, jännitin yksinkertaisesti eniten sitä, miten minut otetaan vastaan ja millaisia kaikki muut ovat. Stressasin asiaa turhaan, nimittäin porukka oli tosi rentoa ja jokainen on aivan omanlaisensa persoona! Aivan mahtavia tyyppejä! Vaikka meitä kaikkia yhdistääkin näyttävä ulkonäkö, olemme silti aivan erilaisia - ja tässä kisassahan on kyse myös muustakin kuin ulkonäöstä. Saimme hyvät eväät kuvauksiin ja tulevaan finaaliin, joka muuten pidetään Pieksämäellä 18.7 Big Wheels -tapahtuman yhteydessä.

Kuvaajamme Samppa Erkkilä oli tosi mukava ja ammattitaitoinen, hän osasi jopa minunkaltaiselleni amatöörille antaa tosi hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen ja mielestäni kuvista tuli erinomaisia siihen nähden, että olen vasta-alkaja malleilun saralla (niitä tulee näytille myöhemmin). Kuvat otettiin niinkin glamourissa paikassa kuin tavarahissi, joka minunlaiselleni kuolemanpalvojalle sopi oikein mainiosti. Hissi oli samaan aikaan karu, mutta silti niin cool paikka ottaa kuvia. Se toi kuviin aivan omanlaisensa säväyksen, mistä tykkään hemmetisti!

Vaatetuksesta vastasi pääsponsori Underground Store. Vaatteet valittiin persooniemme mukaan ja mielestäni siinä onnistuttiin paremmin kuin hyvin. Pelkäsin, että saisin päälleni jotain liian värikästä ja söpöä, mutta sainkin haaveilemani dramaattisen mustan puhuvan asun eli pitsipaitaa ja kynähametta. Siihen kun lisäsi vielä rakkaat Demoniani ja verkkarit, niin johan oli look kohdallaan.

Näillä näkymin tulen blogissa kirjoittelemaan kilpailun kulusta ja muusta aiheeseen liittyvästä enemmänkin. Nyt olen liian innoissani kirjoittamaan aiheesta enempää, kääk!

...Joo, uusi tukka!
Yleisöäänestys alkaa pian, joten pysykää kuulolla! Käykää tutustumassa minuun ja muihin finalisteihin TÄÄLLÄ, Underground Modelin Facebook sivuilla. Muistakaa myös painaa tykkäys nappia blogini Facebook sivulle! Seurailkaa Instagramissa yms.


"Finally I can say, yes, I'm different and it's okay!"
- Bojana Stamenov "Beauty Never Lies"

7 kommenttia:

 1. Mikä tuossa malleilussa houkuttelee? pääset korkeintaan johonkin iltiksen sivuille kerran ja that's it, tuskinpa noille muillekaan muuta näistä seuraa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no itse tietysti pidän tällaisesta taiteesta ja valokuvattavana olemisesta. Kokemushan tässä on se houkuttelevin juttu :)

   Poista
 2. Sinä muistaakseni asustelet nykyään Tampereella? Tai edelleen siis? :P Minä ainakin ihan mielelläni kuvaisin sua joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Tampereellahan minä. Oi, se olisi tosi mahtia, jos saataisiin jotkut kuvaukset järkättyä :) Tästä saattaa hyvinkin tulla tanssin ohelle yksi mukava harrastus lisää. Sen verran innostunut olen aiheesta ollut viime aikoina x)

   Poista