perjantai 3. huhtikuuta 2015

Keikkamuistoja.

Keikkailemisesta olen jonkin verran blogissa puhunutkin jo, mutta viimeisimmän Turmion Kätilöiden keikan inspiroimana päätin kirjoittaa aiheesta pitkästä aikaa. Facebookissa ja jossain irc-galleriassa pyöri vuosia sitten alla oleva postaus/haaste tai mikä nyt lieneekään..

Sonisphere
1. Luettele 10-20 bändiä/artistia, jotka olet nähnyt livenä.
- Nightwish, Sonata Arctica, Turmion Kätilöt, Slipknot, Children of Bodom, Dimmu Borgir, Ensiferum, Cradle of Filth, KISS, Behemoth, Stratovarius, Stam1na, Satyricon.. jne jne.

2. Artisteja, joita et ole nähnyt, mutta haluaisit nähdä.
- Ensimmäisenä tulee mieleen Lamb of God, jonka todella toivon pääseväni todistamaan tänä vuonna Tuskaan - edellyttäen tietysti sitä, että saan sille viikolle yhden kesälomistani.. Deathstars olisi tietty myös mahtavaa nähdä. Penteleet soittivat tuossa muutama kuukausi takaperin melkein naapurissa, enkä tiennyt asiasta mitään. Hieman ketutti, kun sain tietää jälkikäteen. Muita kovia voisi olla mm. Murderdolls, Agonoize ja Ovid's Withering. Iron Maidenkin olisi aika kova.

3. Paras live -bändi.
- Visuaalisuuden ja aina hyvien settilistojen takia sanoisin, että Turmion Kätilöt. Enpä ole koskaan nähnyt heiltä huonoa keikkaa. Eivät petä koskaan! Ylipäätään vaadin live -esiintymisiltä aika paljon visuaalisuutta, jotta sitä jaksaa ylipäätään katsoa. Senpä takia tykkään hirveästi myös Slipknotin, KISS:in, Dimmu Borgirin ja Nightwishin esiintymisistä. Sonata Arcticalla on myös todella hyviä keikkoja, johtuen hyvästä fiiliksestä ja energisestä showsta. Jos nyt pari ihan ykköstä pitäisi mainita niin tällä hetkellä tuntuu, että viihdyn parhaiten Kätilöiden, Nightwishin ja Sonatan keikoilla. Mielestäni homma on vähän niin, että jos tulee esittämään tietynlaista musiikkia, pitäisi sen myös näyttää joltakin katsojan silmissä. Toki liika koreografisointi on puuduttavaa ja ainakin itselläni vie fiilistä, etenkin, jos bändi toistelee samaa vitsiä koko kiertueen ajan putkeen. Aina pitää vähän olla tilaa inspiraatiolle, mutta saa sitä nyt vähän kehitellä jotain hienoa etukäteenkin. Toisaalta taas kun miettii, niin ei hyvä esiintyminen aina vaadi hirveästi lavasteita.


4. Huonoin live -bändi.
- Voi kiesus. Näitä on vaikka millä mitalla. Monet lämppärit, joiden nimiä en edes halua muistaa. Kieltämättä kyllästyttää katsella bändejä, jotka vain pönöttävät paikallaan ja toistavat joka keikalla samaa vitsiä. Yhteen aikaan olin kyllästynyt Stratovariukseen, mutta viimeisin Sauna Open airin keikka muutti mielipiteeni ja bändiä on ihan jees taas katsella. Siltikään se ei ole mikään erityinen suosikkilivebändini, mutta kyllähän tuon nyt katsoo, jos jossain sattuu vastaan tulemaan. En pidä myöskään ns. starailusta eli asenteesta, josta oikein huokuu ylimielisyys ja kuvitelma siitä, että ollaan kovia tyyppejä. Hienointa on se, että esiintyjä on oma itsensä.

5. Paras yksittäinen keikka/keikkamuisto.
- Parasta on vaikea sanoa, mutta kyllä parhaimpia ovat ne, joilla sattuu ja tapahtuu. Esimerkkinä mm. se, kun yhdellä Kätilöiden keikalla sain viinat ja veret naamalleni. Ja tietystikin kaikki keikat, joissa on saatu yhteiskuvia ja nimmareita yms. Finnish Metal Expro 2010 oli ihan ykkönen esimerkiksi juuri edellä mainitun syyn takia. Siellä tuli nimmareita ja yhteiskuvia ovista ja ikkunoista mahtavien tyyppien kanssa! Kyllähän tuo ensimmäinen Nightwish keikka Ankkarockissa 2005 oli myös aika kova. Se oli ensimmäinen festarini, jossa olin koskaan ollut ja kaikki oli niin hienoa ja jännää. 

6. Tulevia keikkoja?
- Ainakin Tuska, joko kaikki kolme päivää tai sitten vain perjantai, jolloin tuo LoG esiintyy. Sitten tietysti Nightwishin Ratinan Stadionin keikka. Mihinkään en ole vielä ostanut lippua, mutta palkkapäivä odotellessa..~ En lyö lukkoon mitään ennen kuin lippu on kädessä :)2 kommenttia:

  1. Moi! Toivottavasti ei haittaa, mutta 'pöllin' tän haasteen sulta blogiini :D Nightwish <3

    VastaaPoista