keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Melkoinen sonni!

Tuossa 25 random faktaa -postauksessa moni varmaan tiesikin, että olen harkinnut septum lävistyksen ottamista. Pyörittelin asiaa mielessäni monia, monia kuukausia. Mitä jos se ei sovikaan, mitä perhe ja kaverit sanovat ja mitä jos se sattuu? Noh, työkavereideni rohkaisulla päätin, että seuraavan vapaapäivän koittaessa otan lävistyksen maksoi mitä maksoi.

Päädyin sitten lopulta liikkeeseen, jossa olen aiemmin käynyt ottamassa parit tatuoinnit ja napakorun eli Putkaan. Putkassa olen saanut aina äärettömän hyvää palvelua niin tatuointi- kuin lävistämöpuolellakin, joten koin turvallisimmaksi mennä liikkeeseen, jossa tiesin homman hoituvan.

Koska olen aamuihminen, nostin kytkintä kotoa niin, että olin liikkeessä hieman ennen lävistämön aukeamista. Koska olen kärsimätön ihminen, en jaksa odotella montaa tuntia saadakseni haluamani, vaan se on saatava nyt ja heti. Ihana työkaverini oli mukanani henkisenä tukena (hänelläkin siis septum, joten tiesin jo mihin varautua). Olin jonon ensimmäinen ja pääsin lävistämöön melkeinpä heti sen auettua.

Sitten alkoikin jännitys. Mahassa lenteli perhosia ja ajattelin vain pyörtymistä, koska septumin ottaminen kuulemma sattuu aivan älyttömästi verrattuna muihin kohtiin kehossa. Luotin kuitenkin lävistäjään ja tiesin, että rauhallisella hengittelyllä pääsee pitkälle.

Täytyykin tässä naurahtaa, että lävistyksen ottaminen ei sattunut ollenkaan. Itse asiassa se ei tuntunut oikein miltään - tai no tietysti se nyt sattuu, kun iho lävistetään neulalla, muttei mielestäni ollut mitään verrattuna esimerkiksi napa- ja nenänsivukoruihin, jotkaa nekään kyllä eivät pahemmin sattuneet. Olin yllättynyt siitä, miten vähän tuskaa septumin ottaminen aiheutti ja lävistäjän kanssa asiaa nauroimmekin. Olin pelännyt turhaan. Hyttysen pisto korkeintaan.


Yllä kuvaa lopputuloksesta. Kuvassa lävistys on noin pari tuntia vanha. Ensikoruksi otin hevosenkengän (kuvassa muistaakseni mitoilla 1,2mm x 10mm), joka oli pakkokin ottaa, sillä töissä meillä ei "isot lävistykset" saa näkyä. Vaikka tuosta isosta korusta pidänkin hirveästi, kävi kuitenkin niin, että tuo koru osoittautui liian isoksi kääntymään ns. takaperin nenän sisään piiloon ja jouduin seuraavana päivänä käydä vaihtamassa korun pienempään 8mm:een.

Tunnustettakoon, että mennessäni vaihtamaan lävistystä pienempää tuoreeseen reikään, pelotti hirveästi se, että auttaisiko pienemmän korun vaihto vai joutuisinko ottamaan lävistyksen kokonaan pois. Onneksi kuitenkin lävistäjä sai vaihdettua pienemmän korun, joka nyt myös kääntyy hyvin ja pääsee varmasti paranemaankin paremmin kuin isompi. Btw, korun vaihtokaan ei sattunut ollenkaan, eikä lävistys ole pahemmin kipuillutkaan, mistä olen äärimmäisen hämmentynyt. Alla kuvaa pienemmästä korusta:


American Dinnerissä :D
Eli näin ikään lopputulos. Jälleen kerran asiointini Putkassa oli 10++ arvoinen, eli täydellisyyttä. Sain hyvää palvelua, hyvät hoito-ohjeet ja käsittelystä jäi hyvä maku suuhun. Hintaa lävistykselle tuli 50 euroa ja korun vaihto oli ilmainen. Vaikka 50e kirpaiseekin lompakkoa jonkin verran, maksan mielelläni isomman hinnan hyvästä palvelusta ja rautaisesta ammattitaidosta. Tällainen palvelu inspiroi itseänikin aina paremmaksi asiakaspalvelijaksi, vaikka nyt tietystikin eri alalla olenkin töissä.

Saa nähdä jääkö septum viimeiseksi kasvolävistyksekseni. Tällä hetkellä lävistyskiintiöni on täynnä, enkä ainakaan toistaiseksi haaveile uudesta korusta. Tosin saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Koru on saanut onnekseni enemmän hyvää palautetta, mutta septum taitanee olla vähän sellainen koru, josta on kahtaa eri mielipidettä. Joko siitä tykkää tai sitten ei. Itse tykkään ja onkin ehdoton suosikkilävistykseni tällä hetkellä  :) Mitä lukijat olette mieltä?

10 kommenttia:

 1. Hyvin sopii sulle! Hyvä valinta :) Ja komeet noi Killstarin korvikset *__*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Korvikset on itse asiassa Kreepsville 666:lta :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää! Sopii sinulle tosi hyvin! ^___^

  VastaaPoista
 3. Sopii tosi hyvin sun kasvoihin, tykkään! Mäkin olen joskus pohtinut septumia, mutta otin lopulta medusan sen sijaan, ja ne ei mun kasvoille oikein samaan aikaa mahdu järkevästi. Ehkä sitten joskus vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Mun yhdellä kaverilla itse asiassa on septum ja medusa kummatkin ja näytti ainakin hänen kasvoillaan ihan kivalta. Toivottavasti rohkenet joskus ottaa sinäkin septumin :)

   Poista
 4. Itellä ollu septum melkee 2 vuotta, tykkään iha hulluna! Eikö tosiaan sattunu yhtään niin paljoa mitä luulin, jännityksen takia meinas jalat lähtee alta:D ja juu, sitä joko vihaa tai rakastaa, mun mielestä ehkä mahtavimpia lävistyksiä ikinä. Sopii sulle kans mielettömän hyvin!

  VastaaPoista
 5. Itse en ole vielä kertaakaan tavannut ihmistä, jolle septum omasta mielestä sopisi täydellisesti, mutta tässähän se näköjään nyt tuli. Tosiaan monet tutut ja vähemmän tutut ovat lävistystä ottaneet, eikä se välttämättä ole ollut kovin sopiva esimerkiksi smiley-lävistyksen kanssa tms. Sinulle tuo sopii kyllä kuin nyrkki naamaan, jos näin nyt voi sanoa, etenkin tuo pienempi koru kun ei ole niin silmiinpistävä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo tuo septum on vähän sellainen lävistys, joka jakaa mielipiteitä. Sen takia varmaan lykkäsinkin sen hankkimista näinkin pitkälle. Tosiaan on totta, että tämä ei kaikille sovi, mikä kylläkin pitää paikkansa melkeinpä kaikkien lävistysten osalta. x)

   Poista