sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Q & A TIME!!

Noniin. Päätin huvikseni heittää ilmoille teitä lukijoita aktivoivan aiheen. 

Kuten otsikko kertoo, nyt on mahdollisuus heitellä kysymyksiä liittyen blogiini/minuun/harrastuksiini/yms. juttuihin, jotka mietityttää. Kysymyksiä voi laitella kommentoimalla tähän postaukseen. Kun kysymyksiä on tarpeeksi, teen niistä erillisen postauksen joko tekstinä tai videona (saa ehdottaa kumpana haluatte sen mieluummin).

Postausaiheitakin voi toki ehdotella tai mitä nyt mieleen juolahtaakaan. Vastaan vain asiallisiin kysymyksiin :)

Eli pidemmittä puheitta ei muuta kuin kyselemään!

(c) Simo Järvinen

3 kommenttia:

 1. Jei, kysymyksiä! ^__^

  - kommentoivatko ihmiset usein ulkonäköäsi (tuntemattomat, kaupassa, kaduilla jne) ? huudellaanko?
  - mitä vanhempasi ajattelevat tyylistäsi?
  - mitä väriä et suostuisi laittamaan hiuksiisi?
  - 5 lempiblogiasi?
  - inhokki bändi/artisti?

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Tämä kyseli menee ihan ohi aiheen, mutta en ole oikein mistään löytänyt selkeätä vastausta että miten pidetään shokkiväriä yllä? Osaat varmaan vastata :) Itse aikeissa saada samanlainen kirkas pinkki latvoihin ja kirkas punainen tyveen :) Minulle värjättiin elumenilla mutta olisi pitänytkin olla vaaleampi pohja ja väri oli jonkin verran tummempi mitä halusin.. Se sitten haalistui jo ensimmäisellä pesulla ja päätin laittaa elumenin toisen kerran ja lopputulos oli tummempi mitä ekalla kerralla, vaikka laitettiin samat värit uudestaan :( Kun sekin taas haalistui niin kokeilin sim sensidon pigmenttihoitoainetta ja tukasta tuli jälleen liian tumma. Kun sen jälkeen taas pesin hiukset niin väri haalistui jonkin verran, ihan tyhmän näköiseksi :( Taidan olla vielä kaukana tavoitteesta, juuri nyt en pidä yhtään punaisen sävystä ja pinkki ei näytä yhtään pinkiltä vaan joltain epämääräisen tummahkon punertavalta...Saankohan sen helposti kirkkaammaksi tms. pinkin erottaisi selkeämmin? Onko vinkkejä miten saisin mahd. nopeasti punaisen taas pois että saan niin kirkkaan värin kuin haluan? ennen elumenia tehty muutama värinpoisto ja latvat meni aika huonokuntoisiksi ja hamppuisiksi.. Sitten leikattiin pois huonokuntoisimmat latvat ja nyt on ihan ok kuntoiset, vielä jonkin verran kuitenkin huokoiset.
  Ja palaan taas ensimmäiseen kysymykseen, miten tuota kirkasta pinkkiä ja punaista ylläpidetään? Tulos oli tosiaan tummempi ainakin elumenilla kun haalistuneeseen laitettiin värit uudestaan.. Vai käytetäänkö yleensä näitä pigmenttihoitoaineita joihin laitetaan puolet normi hoitoainetta tms. että sen saa taas yhtä kirkkaaksi muttei tummemmaksi?
  Tuli ehkä vähän pitkä viesti, mutta olisin hyvin kiitollinen jos jaksat vastailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailen tähän ihan tässä, kun sen verran aihetta sivuaa x)

   Hieman hankala sanoa, koska minun pitäisi nähdä omin silmin hiustesi tämän hetkinen tilanne, jotta voisin varmaksi sanoa, mitä kannattaa tehdä, mutta se mitä nyt ymmärsin.. Millaista punaista tavoittelet? Punaisia on paljon erilaisia ja suurin osa niistä menee väkisinkin vähän tummemmaksi kuin mitä kuva saattaa näyttää, etenkin, jos hius on vaalennettu (huonokuntoiseen hiukseen väri ikään kuin imeytyy paremmin ja siksi lopputulos saattaa olla huomattavasti tummempi kuin mitä pitäisi).

   Jotta suoraväri näyttäisi mahdollisimman kirkkaalta, tulisi pohjavärin olla vaalennettu lähes valkoiseksi. Punaisten sävyjen kanssa tuo pohja ei ole niin tarkkaa (eli ei haittaa, vaikka se olisi vähän keltainen). Pinkin suhteen latvasi on todennäköisesti liian tumma, jotta se näkyisi kirkkaana tai vaihtoehtoisesti olet laittanut väriä liian vähän hiuksiin, jolloin se ei levity tasaisesti kaikkialle.

   Elumenilla värjätessä lopputulos etenkin punaisen kanssa on aina tummempi ja se kannattaakin sekoittaa clear -sävyn kanssa tai sitten tavallinen shokkipunainen hoitoaineen kanssa, jotta väri näyttäisi "kirkkaamman punaiselta". Punaista väriä on helppo ylläpitää värinaamioilla ja -shampoilla, kun taas pinkki on vähän hankalampi. Silloin kun itselläni oli pinkki, värjäsin sitä parin viikon välein. :)

   Poista