lauantai 11. lokakuuta 2014

Synkiöpukeutumisen vaikeus

Ja jälleen vuorossa listausta veemäisistä asioista! Tällä kertaa aiheena seikat, mitkä ottavat pannuun goottihenkisissävaatteissa. Sen pitemmittä puheitta, aloitetaan heti! Älkää taaskaan ottako turhan tosissanne, tämäkin vähän huumoripohjalta kirjoitettu ja ovat siis vain omia mielipiteitäni ^^

Shit Goth Girls Say..

1. Koko mitoitukset vaihtelee laidasta laitaan. Merkkien mitat vaihtelee hirveästi ja uuden vaatemerkin tilaaminen nettikaupasta on verrattavissa venäläiseen rulettiin. Joko sopii ei ei. Joko on liian iso tai just ei melkeen sopiva - tai sitten liian pieni. Etenkin vartalonmyötäisissä hameissa lantio saattaa olla sopiva, mutta reisien kohdalta puristaa. Paidoissa rinnus yleensä liian iso tai pieni, vaikka muuten sopiva. Itsellä on onneksi käynyt aika hyvä tuuri, sillä 80% vaatteista, jotka olen netin kautta ostanut, on passanut päälle, mutta huonojakin hetkiä on ollut. Pari kertaa olen joutunut tekemään palautuksen, mutta onneksi se on aina ollut ilmaista. Kenkiä en ole koskaan joutunut palauttamaan.

2. Pvc:n ja nahan käyttö kesällä on turha toivo, koska ne hiostavat ja tarrautuvat ihoon kiinni. Liukkaiden legginsien tai sukkahousujen kanssa pvc liukuu ja etenkin hameita saa olla kiskomassa alaspäin jatkuvasti, jottei persaus vilkkuisi kaikelle kansalle. Vastapainoksi talvella ne rapisevat ja jäätyvät kiinni. Paras aika käyttää pvc:tä on ehdottomasti loppukevät ja -kesä.

3. Korkokengissä on hankala kävellä pitkiä matkoja saatika seistä koko päivä. Etenkin Demonian Swingit ovat yhtä paskaa. Mahtavasta ja ihanasta ulkonäöstään huolimatta ne ovat yhdet epämukavimmat kengät ever. Kuka muuten oikeasti pystyy seisomaan/kävelemään niillä koko päivän ilman tuskaa?  Pidin kyseisiä kenkiä joskus vuosia sitten Miljoonarockissa koko päivän ja sen päivän jälkeen kummassakin päkiöissä oli koko päkiän mittaiset rakot. Tällä hetkellä ne lojuvat käyttämättömyyttään kaapissani, mutten silti raaski myydä niitä, nätit kun ovat. Välillä yritän epätoivoisena käyttää, mutta vain, jos tiedän, etten joudu kävelemään pitkää matkaa.

Demonian Swing -kengät

4. Tuntuu, että mitkään vaatteet eivät sovi yhteen keskenään. " Yhyy, miks mun mustat vaatteet ei sovi yhteen!" :D

5. Kaulan ympäri menevät lenkit, jotka ahdistavat. Näitä on etenkin Lip Servicen kuteissa. Etenkin Millenium Moon malliston toppi on yksi suosikkejani, mutta se pääsee harvoin oikeuksiinsa, kun ahdistun sen turhan korkeasta kaulurista. Sellaiset lyhentää kaulaa älyttömästi ja alaspäin kun katsoo, niin tulee armoton ei-toivottu kaksoileukaefekti. Yhyy.

6. Vaatekaapissa 95% vaatteista on mustaa, joten yhden tietyn vaatteen löytäminen vie ikuisuuden. Näin ollen vaatekaappi ei koskaan ole mikään siistein, kun käyttöön haluaa juuri sen alimmaisena olevan kangaskappaleen.

7. Vaatemateriaalien peseminen on hankalaa ja vaativat yleensä erikoispesun (kuivapesun tms) että pysyvät käyttökelpoisempina pidempään ja jotta pienet lisäosat (niitit jne) eivät pääse putoamaan pesukoneen syövereihin. Esimerkiksi pvc:tä kun on paha laittaa pesukoneeseen sen takia, ettei se mene pilalle. Joku joskus suositteli hellävaraista pesua pesukoneessa, mutta olen toistaiseksi tyytynyt vain hyvään tuulettamiseen ulkona.

Käytännöllinen asu?

7 kommenttia:

 1. Ite en käytä PVC:tä tai tuommosia kunnon goottipopoja, joten yhdyn vain tohon kokoasiaan :) Ihan kaikissa nettikaupoissa jokaisen vaatteen kohdalla pitäis olla tarkat mitat ja kuinka paljon vaate venyy, jos venyy ollenkaan. Esim. Cybershopin nettikaupassa on ihan hyvät mittainfot, mutta sellaiset kaupan yleiset mitat on ihan turhia. Myös merkin sisällä on aika paljon vaihtelevuutta, just kun jotkut vaatteet joustaa ja jotkut ei. Suomalaisiin nettikauppoihin vielä pystyy palauttamaan tai vaihtamaan, mutta ulkomaalaisissa asioiminen on välillä vähän hankalaa... Nimim. vaatekaapissa joku sata liian pientä vaatetta, joita en halua myydä pois, koska kuvittelen vielä joskus mahtuvani niihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on noita liian pieniä vaatteita ja myös sellasia, mitä ei ole tullut käytettyä vain siksi, että ne eivät ole mukavat päällä. Pitäisi varmaan raaskia myydä, mutta ei vain uskalla, jos sitten tykästyykin niihin :'DD On tämä synkiönä oleminen vaikeaa!

   Poista
 2. Näistä voin kyllä allekirjoittaa niin monta kohtaa ja epäkäytännöllisyys on se avainsana! Olen varmaan jotenkin tylsistymässä, kun niin monista haasteellisista kengistä on tullut luovuttua ja korsetit lojuvat käyttämättöminä kaapissa. :D

  Mitoitusjutut ovat kyllä noissa myös mielenkiintoisia. Tulevan ammattilaisen näkökulmasta olisi hirveän mielenkiintoista nähdä, että miten esim. Queen of darknessilla kaavoitushommat hoidetaan. Varsinkin joitain miesten vaatteita olen niiltä kovasti ihmetellyt kun avomies on yrittänyt shoppailla... Toinen asia, mikä häiritsee on se, että minusta tosi usein yhteen synkiövaatekappaleeseen saatetaan suunnitella liikaa yksityiskohtia, jotka voivat pahimmillaan olla jopa tyylillisesti ristiriidassa keskenään. Tämä mielipide voi kyllä mennä ehkä myös sen tylsistymisen ja oman tyylin yksinkertaistumisen piikkiin ^^'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään yksinkertaisesta, jossa on se jokin juttu, mikä kiinnittää huomion. Joku printti, kangas, niitti, ketju tai vastaava härpäke. Nykyään onneksi yritän miettiä pidemmällä kaavalla, että tuleeko esim. jotain korsettia koskaan pitämään kertaansa enempää vai onko vaate sellainen, mitä pitää sitten aina.

   Poista
 3. "Vaatekaapissa 95% vaatteista on mustaa, joten yhden tietyn vaatteen löytäminen vie ikuisuuden. Näin ollen vaatekaappi ei koskaan ole mikään siistein, kun käyttöön haluaa juuri sen alimmaisena olevan kangaskappaleen." :D Tämä vaikeuttaa elämää jopa ns. "kohtuu normaalikude"-päivinä esim. harjoitteluun/töihin mennessä (sosiaaliala ja lapsiin erikoistuminen kertonee miksi). Osan ongelmasta sain ratkaistua vaaterekillä, mutta edelleen paidat ja osa mekoista muodostavat ison kasan, mikä nostetaan lattialle, pengotaan esille haluttu ja loput nostetaan takaisin kaappiin. Tosin myös 4. kohta osui ja upposi, vaikka kuulostaakin ihastuttavan absurdilta ainakin ei-synkiöiden korvaan.

  Ihanan humoristinen postaus. ^^

  VastaaPoista
 4. Itse en ole itse hankkinut pitkään aikaan mitään epämukavaa, jos superkorkeita korkoja ei lasketa. Ja joo, eihän ne vaatteet sielä kaapissa pysy kun aina haluaa sen alimmaisen mustan. Mulla onkin käytössä läjä-menetelmä. Näitä läjiä löytyy sieltä täältä kämppää. :D Osittain se on kyllä senkin syytä, että jaan kaappitilan avomiehen kanssa ja 1 kaappi molempien vaatteille on suurta tuskaa!

  VastaaPoista