sunnuntai 17. elokuuta 2014

Metal Belly Dance!

Esiinnyin eilen tanssikavereideni kanssa Valkeakoskella Paperitytön ehtoossa Apian kesäteatterilla. Täytyy sanoa, että tämän vuoden perinteeksi muodostunut isompi näytös oli ehkä mieleenpainuvin ainakin omalta osaltani, sillä pääsin ensimmäistä kertaa ikinä esittämään oman koreografiani (jos siis viime vuoden pientä osuutta ei lasketa) ja vieläpä suosikkimusiikkiini - metalliin tietysti.

Kuvaa tämän vuoden esiintymismeikistä. Minulle vedettiin sivusiilikin taas pitkästä aikaa, kuvia tulossa jossain vaiheessa :)
Sää suosi tänä vuonna paljon paremmin kuin viime vuotinen sade. Aurinko paistoi ja muutenkin tuntui olevan kirkas sää. Yleisöäkin oli paikalla huomattavasti enemmän kuin viime vuonna, joten iso kiitos kaikille paikalla olleille katsojille! Täytyy sanoa, että tämä taisikin olla suurin yleisö Valkeakoskella, mille olen saanut koskaan esittää itämaista heti Tanssin Juhla - tapahtuman jälkeen.

Tanssimassa meitä oli kuusi. Kaikilla meillä oli omat soolomme sekä yksi ryhmätanssi, jossa esiinnyin kahden muun tanssijan kanssa. Soolotansseissa oli mielestäni tänä vuonna todella kivoja kappaleita, mm. Sarah Brightmanin Harem, Cheb Khalebin Hiya Hiya sekä tietysti oma kappaleeni, Sepulturan Breed Apart. Vaihteeksi jotain perinteisestä linjauksesta poikkeavaa siis ja ehkä enemmän nuorisoystävällisempää, jos siis ajatellaan niitä, jotka eivät perinteisestä arabialaisesta musiikista oikein välitä. Tanssikavereiden kanssa naurettiin, että meillä taisi olla jonkinmoinen sininen teema, sillä itseäni ja yhtä toista tanssijaa lukuunottamatta kaikilla oli siniset tai turkoosit puvut. Mikäs siinä, kaunis värihän tuo on.

Täytyy muuten todeta oman sooloni osalta, että olen itsestäni hirmuisen ylpeä. Otin suuren riskin jo pelkästään siinä, etten yhtään tiennyt, millä tavalla yleisö suhtautuu esittämääni tanssiin saatika kappaleeseen, sillä meidät on aina tunnettu perinteisen itämaisen tanssin esiintyjinä. Onneksi sain kuitenkin vanhemmiltani ja kavereilta rohkaisun ja uskalsin soolon esittää - kertomatta sen sisällöstä kuitenkaan opettajalle etukäteen, sillä pelkäsin hänen reaktiotaan. Esiintymiseni jälkeen yllätyin kuitenkin positiivisesti, sillä näytöksen jälkeen moni tuntematon tuli kehumaan aikaansaannostani ja täytyy itsekkäästi sanoa, että melko varmasti jäin sen 70-80 päisen yleisön mieleen edes jollain tapaa.

Sepulturan Breed Apartiin oli tosi hauskaa tehdä koreografiaa. Aloitin sen työstämisen muistaakseni jo tammi-helmikuun tienoilla nähtyäni Diana Bastetin version kappaleesta. Ihastuin sekä kappaleeseen, että tanssiin niin paljon, että minun oli pakko tehdä siitä oma versioni. Koska omalla videollaan Diana on keksinyt hienoja liikeyhdistelmiä tiettyihin kohtiin musiikissa, päätin ne ottaa omaan tanssiinikin mukaan ja muokata niitä enemmän itseni näköisiksi - osa esittämäni koreografian kunniasta kuuluu siis ehdottomasti Dianalle! Hän on suurin inspiraationi lähde, jos aletaan puhua tanssijasuosikeistani.

Koska itse koreografia vaati minulta hirvittävän paljon, olin yllättynyt, miten rennosti kykenin sen esittämään loppujen lopuksi. Uskalsin vihdoinkin näyttää eri tunnetiloja, tässä tanssissa tietysti perinteistä vihaista ilmettä. Parissa kohtaa tuli kiirehdittyä turhaan, mutta tuskinpa niitä kukaan tanssia harrastamaton huomaa.

..Ja haluatte varmaan nähdä, millainen oma versioni tanssista on? Tässäpä se nyt sitten olisi:
LINKKI VIDEOON

Koska sooloni sai niin positiivisen vastaanoton, olen paljon itsevarmempi jatkossa esittämään tämän kaltaisia tansseja. Jospa sitä pikkujouluissa tai ensi vuoden Tanssin Juhlassa pääsisi esittämään tulevaa kehitteillä olevaa koreografiaa ;)

4 kommenttia:

 1. Oi, ihana meikki ja upea esitys :)

  VastaaPoista
 2. Olen katsonut muutamia esityksiäsi blogisi kautta aiemmin. Pakko sanoa, että tämä oli tosi kivaa vaihtelua siihen ainaiseen arabialaiseen tilutukseen, vaikken metallimusiikista itse niin välitäkään. Tosi hieno esitys, toi kivan modernin säväyksen lajin peruskaavaan verraten. Tee vaan rohkeasti lisää näitä, varmasti muutkin tykkäävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;) Itse kyllä rakastan arabialaista musiikkia, mutta ikävä totuus on se, että se ei iske moneenkaan :( Senpä takia täytyy jollain tapaa alkaa nostaa itämaisen arvoa muulla tavoin.

   Ja lisää on tulossa, tekeillä on muutama koreografia :)

   Poista