torstai 10. heinäkuuta 2014

Tuska Open Air 2014

Ja taas kerran yksi Tuska käytynä läpi. Jälleen kerran pääsin ainoastaan yhdeksi päiväksi, sunnuntaiksi. Perjantaina olisi kyllä ollut parhaimmat bändit, mutta töiden takia en sitten paikalle perjantaiksi kerennyt. Onneksi kuitenkin pääsin edes sunnuntaina, jolloin menetinkin Satyricon, Emperor ja Insomnium neitsyydet.

Tuska on kyllä sellainen festari, jossa olisi mielellään sen kolme päivää putkeen, kuten parina kesänä olenkin onnekseni saanut olla. Nyt viime ja tänä vuonna en töiden ja rahatilanteen takia päässyt ja oli kieltämättä tosi outoa, kun on ihan pihalla perjantain ja lauantain tapahtumista. Tuskassa on aina ollut hyvä fiilis ja niin oli nytkin, vaikka sunnuntai päivänä satoi vettä koko päivän.

(c) Inferno


Koska Tuskaan päästiin vain yhdeksi päiväksi ja koska kyseinen festivaali sattuukin olemaan tänä kesänä ainut festari, jolle pääsen, päätin laittautua tavanomaista paremmin. Tai no, paremmin ja paremmin.. Hiustenlaiton aloitin jo edellisenä iltana ja kyhäsin mielenkiintoisen rastapörhelönutturan sen perinteisen tupeeraushässäkän sijaan. Lisäksi kävin ostamassa Punanaamiosta valkoiset screen linssit ja tietystikin pirunsarvet asianmukaisesti. Ylleni heitin Lip Serviceä tuttuun tapaan ja kengiksi valitsin Demoniaa.

...Laittautuminen kyllä taisi olla vähän turhaa, koska ensinnäkin sade pilasi vaivalla tekemäni kampauksen heti alkuunsa ja meikitkin levahteli parhaimpia tekoripsiäni mihin sattui pitkin päivää. Kaiken lisäksi hienot vaatteet oli pakko peittää typerällä kertakäyttöisellä sadetakilla.. Sitä ei ihan viitsi kastella turhan päiten melkein sadan euron vaatteita.. Diiva, kun olen. Noh, jos tuosta säästä jotain huumoria pitäisi repiä niin, mikäs se sellainen metallifestivaali on, jossa aurinko paistaisi :D Täytyyhän sitä olla musiikinmukainen sää. Eikä nyt pieni sade fiilistä pilannut, vaikka aluksi siltä kyllä meinasi tuntua, kun porteista tallasimme sateen saattelemana sisään.

Päivä aloitettiin kihlattuni kanssa menemällä katsomaan Manala Comedya ja täytyy sanoa, että petyin. Jutut olivat vähän yksitoikkoisia ja mauttomia (ei se alapää -huumori toimi, jos sitä ei osaa vetää tarpeeksi "siveellisesti"). Muutenkin olin odottanut stand upilta enemmän metallimusiikkiin ja Tuskaan liittyvää läppää, mutta ei. Jäi siis aika valjuksi.

Tylsästi koko päivä vietettiin melkeinpä Kattilan sisällä puolet päivästä sateen suojassa. Käväistiin toki kiertämättä alue läpi pariin kertaan ja vilkaistiin pätkä mm. Orphaned Landia, joka muuten oli aika mainio. Kyseiseltä bändiltä tiedän ainoastaan kaksi kappaletta, mutta keikan biisien perusteella täytyy kyllä ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa kuuntelemaan enemmän!

Päivän paras esiintyjä oli ehdottomasti Satyricon, joka löi ällikällä. Olen jostain syystä (ja varsinkin tuon viimeisimmän levyn tiimoilta) ollut aina vähän sitä mieltä (sen lisäksi siis, mitä arvosteluissa bändien lavaesiintymistä on haukuttu), että kyseinen bändi ei ehkä lavalla ole niin hyvä kuin levyllä, mutta taas kerran olin väärässä. Se oli uskomaton! Sain kuulla juurikin ne omat suosikkikappaleeni ja ylipäätään show oli loistava - kerrankin oli niin upeaa katseltavaa, että shown loppumista ei edes odottanut, vaikka sää oli Satyriconin aikaan perseestä. Siinäpä jälleen bändi, joka ei tarvitse mitään ylimääräistä rillutinta lavalle ollakseen hyvää katseltavaa ja kuunneltavaa! Sen sijaan Emperor ja Insomnium olivat ehkä aavistuksen pettymys, biisit kuulostivat hyvin pitkälle samoilta, eikä niitä meinannut erottaa toisistaan. Muutenkin näiden kahden esiintymiset olivat aika yksitoikkoisia, mutta luulenpa, että olisin varmasti nauttinut bändeistä enemmän, jos sää olisi ollut parempi ja jos tuntisin bändit hiukkasen paremmin. Tosin täytyy tunnustaa, etten koskaan ole mikään Emperorin saatika Insomniumin suurin fani ollut muutenkaan.

Vaikka Insomnium ei säväyttänytkään livenä, täytyy ylistää heidän kappalettaan Drawn to black. Aivan loistava! Perus metallibiisi, mutta niin loistava! Juuri sellaista metallia, mistä meikäläinen tykkää.

3 kommenttia:

  1. Pakko kysyy et näkeeks noilla screen linsseillä ihan normaalisti :0 ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näkee, tosin aavistuksen ehkä sumeammin. Tarkka meikkaaminen ei ainakaan itseltä onnistu, mutta näkee kyllä siis hyvin ja siihen pieneen sameuteen tottuun nopeasti :)

      Poista