keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Itämaisen tanssin festivaalit 2014

Osallistuin ensimmäistä kertaa kesäkuun alussa Tampereella järjestettyihin Itämaisen tanssin festivaaleihin. Buukkasin itselleni kaksi kurssia ja saan olla ikuisesti kiitollinen pomolleni, että sain järkättyä työpäiväni niin, että pääsen kursseille.

(c) Riikka Mikkonen


(c) Riikka Mikkonen

Olen aivan täpinöissäni! Pääsin perjantaina ensimmäistä kertaa ulkomaalaisen, erittäin arvostetun miesopettajan ohjaukseen. David of Scandinavia on ihmeellinen ja todistaa, että tämä laji sopii myös miehille! Davidin parissa harjoittelimme shimmyjä (eli ns. sheikkaamisia, ravisteluja, värinää). Koin ahaa -elämyksen sen suhteen, että shimmyn "voimakkuutta" voi säädellä eri tavoin riippuen jalkojen asennosta. Harjoittelimme painonsiirtelyjä shimmyillä ja koin sen itse asiassa aika vaikeaksi, itselläni kun on vielä parannettavaa sen suhteen, etten päästä nilkkoja retkahtamaan ulospäin päkiöillä seistessä. Kokeilimme myös erilaisia kävelyitä. Perjantain motto taisikin olla suunnilleen " Tunne maa tanssiessasi." Davidilta sain myös valaistusta siihen, miten esimerkiksi egyptiläinen tekniikka eroaa amerikkalaisesta/turkkilaisesta. Egyptiläinen työskentelee vyötäröllä, amerikkalainen lanteilla. Toisin sanoen siis olen tietämättäni tanssinut amerikkalaisella tyylillä koko ajan!!

(c) Riikka Mikkonen
Lauantaina 7.6 kävin Peppina Lindforsin hoteissa tekniikkakurssilla ja häneltä opin äärettömästi! Huomasin, että itämaista tekniikkaa tulisi harjoitella paljon enemmän, nimittäin ATS -tekniikka on alkanut sekoittua siihen, mistä sainkin pari kertaa noottia. Nämä kaksi eri lajia ja niiden tekniikat tulisi erottaa toisistaan. Ylipäätään niiden perusliikkeiden tekniikoiden kertaaminen on kyllä paikallaan kummankin lajin kohdalla, nimittäin se napakkuus liikkeissä ja iskuissa, joista sain aikanaan alkeiskursseilla aina hyvää palautetta onkin nyt alkanut unohtua ja liikkeet ovat turhan pehmeitä ja pieniä. Ei muuta kuin lisää tekniikkaa, tekniikkaa ja tekniikkaa. Hyvää palautetta sain Peppinalta kuitenkin keskivartaloliikkeiden sujuvuudesta.

Nyt jälkeenpäin harmittaa vietävästi, etten ostanut lippuja tanssinäytöksiin, sillä niitä on kehuttu hirveästi. Lisäksi jäi kalvamaan se, että Peppinan tekniikkakurssi ja Tribal fuusio menivät päällekäin, joten joudun jälleen odottamaan uutta mahdollisuutta opetella fuusiota - sitä kyllä onneksi vielä ehtii.

Kävin tuossa pitkästä aikaa myös "pääopettajani" luona. Harjoittelimme uutta koreografiaa, joka toivon mukaan tullaan näkemään elokuun 16 päivänä Paperitytön ehtoossa. Uusi koreografia poikkeaa ryhmällemme tavanomaisesta tyylistä siten, että se on nopea ja saidihenkinen. Tanssimme siis keppien kanssa ja vaikka pääsimme harjoituksissa vasta alkuun, olen jo totaalisen rakastunut tähän tanssiin. Täytyy sanoa, että en ole koskaan ollut mikään kansantanssien ystävä (saidihan periaatteessa voidaan laskea kansantanssi -osastoon), mutta tämä on iloinen, pirteä, hauska ja yllättävä samaan aikaan!

Paperitytön ehtoon näytöksessä ryhmämme tanssii ainoastaan sooloja, jos siis mukaan ei lasketa tuota saidi -tanssia (jos se siis saadaan esiintymiskuntoon elokuuhun mennessä).

Omaa sooloani voin sen verran teille avata, että se tulee poikkeamaan tyystin perinteisestä itämaisesta - aion nimittäin tanssia metallimusiikkiin erään Diana Bastetin koreografian omilla tuunauksillani.

Valkeakoskella tapahtuu.. Saa tulla katsomaan :)

Paperitytön ehtoon lisäksi tulossa on muitakin esiintymisiä. 6.7 tulee olemaan kiireinen, sillä esiinnyn tribalryhmäni Louhen tyttärien kanssa Wanhassa Haiharassa 11:30  ja 15:15 Valkeakoskella Koskilaissunnuntaissa yhdessä erään ryhmäläiseni kanssa perinteisen itämaisen tiimoilta. 

Vielä pienenä mainoksena.. Käykäähän painaamassa tykkää -nappulaa blogini Facebook sivuilla. Sieltä pääsee näkemään kätsysti uusimmat postaukset ja muut ajankohtaiset aiheet. Lisäksi sorruin Instagramiin ja sieltä minut löytää nimimerkillä Satanicanoir.

2 kommenttia:

 1. Ah, mä olen aina aina aina halunnut tollaset viuhkat vaikka en tanssia harrastakkaan enää :) Pitää saada joskus itsensä raahattua katsomaan tv. entinen toijalan eläjä ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viuhkoilla on kiva tanssia, mutta aika vaikeaa, kun pitää yrittää olla osumatta viuhkaosiin :D

   Ei muuta kuin kalenteriin ylös tuo 16.8 klo 18 ja tervetuloa katsomaan Valkeakoskelle :)

   Poista