sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kuinka hoidan hiukseni?

Moni naispuolinen bloggaaja saa lähes aina ihastelevia kommentteja ulkonäöstään ja erityisen huomion saa yleensä hiukset, niihin leikattu malli ja väri. Lukijat suorastaan haluavat tietää, mitä tuotteita X bloggaaja käyttää saadakseen yhtä hienon tukan ja vinkkejä, mitä voisi omaan hiukseen kokeilla.

Tässäpä jälleen yksi "Näin hoidan hiukseni" -postaus, tällä kertaa omasta näkökulmastani. Mitä piilee Satanican hiusten takana?

YLEISTÄ

Hiukseni ovat paksuudeltaan normaalit, mutta määrällisesti niitä on melko vähän. Ne ovat pitkät, suunnilleen lapaluihin saakka pisimmillään, kemiallisesti katkenneet (pääosin pääliosasta) ja hapsuhtavat. Päälisin puolin näyttävät hyväkuntoisilta, mutta totuus onkin sitten jotain ihan muuta.


Oma luonnollinen värini on kunnon kuparinpunainen, niin sanottu Ron Weasley ja sitä jaksetaan hämmästellä aina, kun tyvikasvuni alkaa pilkottamaan. Täytyy rehvastella sen verran, että näin kuparisenpunainen hius kuin minulla on hyvin harvinainen. Punapäitä kyllä on olemassa paljon, mutta suurimman osan hius vain taittaa punertavaan sävyyn. Ennen kuin joku (taas) kysyy, miksi en ylläpidä omaa hiusväriäni, vastaan, että mielestäni se ei sovi tyyliini. Tykkään enemmän kylmistä sävyistä. Olen kyllä päättänyt vakaasti, että jos joskus hapettuville hiusväreille allergisoidun, niin alan sävyttämään hiustani shokkioranssilla.

Lempihiustenhoito merkkejäni ovat Redken, Kérastase, Schwarzkopf ja Goldwell. Näiden neljän tuotteita voin suositella jokaiselle lämpimästi ja omasta hyllystäni löytyy näitä kaikkia sieltä sun täältä. Se, mitä itse tuotteilta pääasiassa vaadin on helppokäyttöisyys, kaunis pullo ja se, että tuote kestää pitkään. Esimerkiksi Redken ja Kérastase ovat siitä mahtavia, että ne ovat tiiviste muodossa ja näin ollen tuotettakaan ei tarvitse lotrata älyttömästi. Nuo kaksi mainitsemaani sarjaa ovat kyllä hintavia, mutta ehdottomasti hintansa väärtejä!

KUNTO

Hiukseni on rumasti sanottuna melkein puhkivaalennetut alaosan mustaa osaa lukuunottamatta. Ne haaroittuvat latvoista ja katkeilevat. Niskan alaosa takkuuntuu herkästi päivän mittaan ja hiusta saisi olla koko ajan harjailemassa. Yllättäen ne kuitenkin ovat käyttämieni tuotteiden takia kiiltävät ja terveennäköiset, siltikin aika sähköiset, jos käytän liian pesevää shampoota ja liian kevyttä hoitoainetta. Kaiken kaikkiaan hiukset ovat rakennevaurioituneet käsittelyjen takia. Hiuspohjani on terve ja normaali, joten pääasiallinen keskittymiseni menee hiusten ja niiden rakennevaurioiden hoitamiseen.

Yksi lempparishamppoistani, jää valitettavasti markkinoilta pois pian..

PESU

Pesen hiukseni joka toinen päivä tai vaihtoehtoisesti joka päivä riippuen siitä, olenko laittanut hiuksia mitenkään. En koskaan viitsi mennä lakat ja hiuspuuterit päässä nukkumaan, koska en jaksa alkaa setvimään hiuksia aamulla johonkin kuosiin. Pesen hiukset vähän milloin milläkin, tykkään kokeilla eri tuotesarjoja. Lemppareitani ovat tähän asti olleet kuitenkin Kérastasen Chroma Sensitive Captive shampoo (voidemainen, "shokkivärejä" "suojaava", jää muuten pois markkinoilta piakkoin) ja Nutrive, Redkenin Extreme ja All Soft. Toisinaan pesen hiukset Sim Sensitiven syväpuhdistavalla shampoolla, jotta saan poistettua hiuksistani muotoilutuotejäämät perusteellisesti.

HOITO

Käytän jokaisessa pesussa hoitoainetta tai -naamiota, jonka annan vaikuttaa muutaman minuutin pyyhekuivatuissa hiuksissa (joskus lintsaan ja puristan vain suurimman osan vedestä hiuksista). Hoitoaineena käytän yleensä repair nimisiä, extravaurioituneille hiuksille tarkoitettuja tuotteita. Suihkun jälkeen suihkutan hiuksiini jätettävää hoitoainetta, yleensä peruskosteuttavaa. Kuiviin hiuksiin käytän yleensä öljyä silottamaan ja vähentämään sähköisyyttä. Toistaiseksi olen käyttänyt ainoastaan Schwarzkopfin Oil Miraclea ja olen sen todennut olevan ihan hyvä.

Lempparihoitoaineitani ovat olleet mm. Redkenin All Soft ja Extreme, Kérastasen Masque Densifique ja Schwarzkopfin Moisture Kick suihke.

KUIVAUS

En koskaan föönaa hiuksiani suihkun jälkeen, koska en koskaan sitä jaksa tehdä, vaan annan niiden kuivua itsekseen. Yöksi letitän hiukset kevyesti, jotta ne on helppo harjata aamulla.

VÄRJÄYS/LEIKKAUS

Tyvikasvun vaalennan hyvin harvoin, yleensä annan sen kasvaa reippaasti 3-4 senttiseksi, jotta on jotain vaalennettavaakin. Samalla saa hyvin "suojattua" jo vaalennetut osat ja näin "estää" niiden katkeaminen. Pinkin/violetin osan värjään 2 viikon välein, jotta väri säilyy kirkkaana ja tasaisena. Värjään ja leikkautan hiukseni tällä hetkellä työkavereiden avustuksella, värin saatan kuitenkin joskus tehdä itse. Vaalennuksia tai leikkausta en tee koskaan itse. Käytän ainoastaan ammattilaisille tarkoitettuja värejä, poikkeuksena tosin jotkut suoravärit. Suoravärimerkit ja sävyt, joita käytän ovat mm. Elumen pk@all, Directions Flamingo Pink (hoitoaineella miksailtuna) ja Special Effects Atomic Pink, Fantasy Color - Absolute Violet ja Elumen vv@all.

Hiukset leikkaan epäsäännöllisesti, silloin kun on tarvetta. Etuhiukset leikkaan muutaman viikon välein, latvaa varmaan puolen vuoden välein, ellen harvemmin.. Pitäisi kyllä jotain kerrosta leikata, että tupeeraukset pysyy :'D


MUOTOILU

En käytä muotovaahtoja ihan vain siksi, etten pidä niiden tunnusta omassa päässäni. Saatan toisinaan suihkauttaa hiuksiini ylempänä mainitsemaani kevyttä muotoilusuihketta (Schwarzkopf OSISksen Hairbody). Jos kuitenkin jotain muotoilutuotetta olisi käytettävä, käyttäisin ehdottomasti jotain geelimäistä, pehmeän lopputuloksen jättävää tuotetta, kuten esimerkiksi Kérastasen Forme Fatale föönausgeeliä tai Schwarzkopfin Body Me.

Yleensä pidän hiuksia auki tekemättä niille harjaamisen jälkeen yhtään mitään, mutta aika usein tulee tehtyä kevyt tupeeraus Schwarzkopfin Dust it hiuspuuterin ja kevyen Elastic hiuslakan (vaihtoehtoisesti Kérastasen V.I.P puuterilakan) avulla. Loppusilauksena käytän vahvempaa lakkaa ja lempparini tähän asti on ollut Goldwellin 3 vahvuinen lakka, vaikkakin tykkään enemmän kuivemmista lakoista (esim. Kérastasen Laque Couture tai Laque Noire on yksi tosi hyvä, vaikkakin aika arvokas). Suoristan latvat toisinaan, enkä käytä pahemmin lämpösuojia (niitähän ei ole olemassakaan). Kiillon lisäämiseksi käytän suoristusraudan alle Goldwellin Sleek Perfection suihketta, joka muuten on mahtava tuote - se ei sisällä vettä, mutta pitää hiuksen kuosissa ja kiiltävänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti