torstai 12. joulukuuta 2013

Millaisia ihmisiä keikoilla pyörii?

Metallimusiikin keikoilla ja festareilla on usein tietynlaisia ihmisiä, jotka ihastuttavat, kauhistuttavat, ärsyttävät tai naurattavat. Tässä listaus heistä! Älkää ottako tätä liian tosissaan, tämä on ihan vitsipohjalta tehty - itsekin täytän muutaman tyypin kriteerit.

1. Ylipukeutunut
Ylipukeutunut tai ylipukeutuneita tyyppejä löytyy jokaiselta keikalta vähintään se yksi kappale, yleensä sellaisen bändin keikalla, joka soittaa hieman kevyempää musiikkia. Ylipukeutunut näyttää siltä, kuin olisi tyystin väärässä paikassa väärän bändin keikalla.Ylipukeutuneella on yleensä viimeisen päälle releet päällä: muovia, korsettia, platform kengät ja hiuslisäkkeet, kun muilla faneilla on päällään arkivaatteet. Ylipukeutunut on yleensä yksin tai hänellä on se muutama kaveri tai poikaystävä suojanaan ja hänestä otetaan kuvia 99% varmuudella, sillä on hän niin fabulous. Yleensä hiljainen tyyppi, jota kaikki jäävät toljottamaan. Mikäli ylipukeutunut liikkuu kavereidensa kanssa, hänen kanssaolijat jäävät hänen varjoonsa. 

2. Troo-fanityttölauma
Iso lauma fanityttöjä, jotka ovat jonottaneet aamu kuudesta saakka keikkapaikan tai festarin porteilla oli sää mikä tahansa. Satoi räntää tai vettä, tytöt ovat silti paikan päällä ensimmäisinä heti aamuyöstä. Fanitytöt kiertävät yleensä ympäri Suomea lempibändinsä perässä ja keikoilla saavat yleensä bändien jäsenien huomionkin itseensä kaikenmaailman plakaateilla ja pelleilyillä. Fanityttölauma saa myös jokaisella keikalla joko bändin nimmarit, rumpukapulat tai muuta tavaraa ja mainostavat sitä sitten joka paikassa seuraavat kolme vuotta. Fanityttölauma on yleensä se joukko, joka ottaa ihmisiä eniten pannuun. Odottavat eturivissä koko päivän lempparibändiään, aina laulajan edessä. Ovat joko täysi-ikäisiä parikymppisiä tai teinejä.

3. Häiriköijät
Häiriköijät huutelevat yleensä sitä loppuunkulutettua " Soittakaa Paranoid!"ia tai muuten kiusaavat muita faneja. Yleensä he ovat niitä, jotka tönivät ja yrittävät viedä toisten paikkoja ja riehuvat ylidramaattisesti. Tämän vuoksi heidät yleensä joko poistetaan keikkapaikalta tai saavat vähintään järkkäreiltä varoituksen.

4. Moshpittaajat
Kuuluvat osittain häiriköijiin. Pittaavat ja näin ollen ärsyttävät pittaamisesta pitämättömiä. Kuuntelevat lähes poikkeuksetta Stam1naa, Mokomaa, Lamb of Godia ja vastaavia bändejä, joiden keikoilla on aina pakko pitata. Ulkonäöltään yleensä rässiliivisiä ja maastohousullisia kavereita joko pitkällä tai lyhyellä tukalla.

4. Lähentelijät/känni-ääliöt
Eräs häiriköijien alalaji, mutta eivät varsinaisesti aiheuta häiriötä. Kännääjät yleensä tulevat juttelemaan tuntemattomille ihmisille typeriä, toisinaan yrittävät jopa iskeä. Tunkeutuvat eturiviin lasiensa kanssa tai viettävät kaiken ajan kalja-alueella, eivätkä pahemmin bändejä katsele. Hoippuvat illan päätteeksi kotiin tai lähimpään pubiin, yleensä jälkimmäiseen.

5. Nörtit
Nörttejä esiintyy aina powermetal bändien keikoilla. Nörteillä on aina lasit ja he ovat aika varmasti lukiolaisia. Nörteillä on yleensä Iron Maidenin tai vastaavan bändipaita ja he katselevat keikkoja yleensä hissukseen takarivissä päätään nyökytellen tai vaihtoehtoisesti eturivissä paikallaan seisten.

6. Tavikset
Näitä on aina paikalla. Tavikset näyttävät siltä kuin eivät kuuluisi ollenkaan porukkaan ja jäävät siksi yleensä täysin huomiotta. Kuuluvat yleensä kännääjiin tai häiriköijiin.

7. Kuvaajat
Kuvaavat jokaisen hetken keikasta erinomaisella järjestelmäkamerallaan tai muuten vaan kalliilla digikameralla, tai vaihtoehtoisesti erittäin huonolla sellaisella. Ärsyttävät niitä, jotka eivät sillä hetkellä satu kuvaamaan. Pitävät irc-galleriassa tai Facebook sivuillaan ylpeinä keikkakuvakansiotaan, jossa on lähes aina eturivistä otettuja hyvälaatuisia kuvia tai vaihtoehtoisesti kaukaa otettuja, pikselimössöisiä kuvia. Kuvaajat yleensä merkkaavat ylös kaikki mahdolliset käydyt keikat kuvakansion esittelyosioon.8. Ulkoalueella olijat
Eivät koskaan osta tai ostavat hyvin harvoin lippuja festareille, mutta istuskelevat ulkoalueen puolella kaljaa kitaten ja musiikkia kuunnellen ja sanovat silti olleensa festareilla. Ulkoalueella olijat yleensä haukkuvat pääesiintyjiä ja kertovat, etteivät ostaneet lippua festarille, kun bändit ovat niin paskoja. Silti he notkuvat festarialueen ulkopuolella pääporttien läheisyydessä koko päivän kaveriporukkansa kanssa.

9. Teinit
Teinit ovat yleensä hyvin suosittujen bändien keikoilla. He kuuluvat yleensä fanilaumoihin tai sitten liikuskelevat yksin ympäriinsä. Teinit tunnistaa yleensä pandamaisista rajauksista ja hieman emomaisesta fiiliksestä. Osa voi olla hieman animehörhöön menevää. Ovat yleensä tyttöjä.

10. Yksinäiset
Yksinäiset ovat nimensä mukaisesti aina yksin. He eivät pelkää lähteä keikkailemaan yksin ja yleensä tulevat paikalle jostakin hyvin kaukaa. Yksinäiset voidaan jakaa sosiaalisiin tai antisosiaalisiin. Osa siis kaveeraa random ihmisten kanssa saaden näin uusia kavereita tai vastaavasti he voivat vain kökötellä nurkissa yksinään puhelintaan näpräten. Saattavat myös olla eturivin ihmisiä. Yksinäinen voi olla teini, kuvaaja, joskus jopa ylipukeutunut.

10 kommenttia:

 1. :D Tunnistin itseni heti Kuvaajasta ja Yksinäisestä! Jälkimmäinen ei niinkään ole ongelma mutta ensiksi mainittu ärsyttää joskus itseäkin, kun koko rupeama tulee katsottua kameran läpi - eikä silti välttämättä tule yhtäkään onnistunutta kuvaa jolla leveillä sosiaalisessa mediassa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, hyvä jos porukka löytää itsensä :D

   Poista
 2. Täältä löytyy ainakin yksi kamera kourassa moshpittaava ylipukeutunut fanityttö. Keikasta/festareista riippuen millä meiningillä mennään. Tosin megakorot jääneet pois, kun ei niillä pystyssä pysy jos pomppii joka suuntaan. Känniurpot on niin ärsyttäviä. Varsinkin nuo jotka tulee juoma kourassa lähes eturiviin. Lopputuloksena on se että juomat omassa niskassa.. Kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään megakorot heittää jalkaan oikeastaan poikkeuksetta keikoille. Olen sen verran lyhyt, että jos en eturiviin pääse, niin en kyllä tasan näe muiden takaa mitään :S

   Kännäilijät ovat kyllä ärsyttäviä. Pariin otteeseen joutunut sanomaan aika ilkeästi, kun eivät ole uskoneet että ei saa tulla lähelle..

   Poista
 3. Hih hii :D Tunnistin kyllä itseni tuolta :D
  Tää oli kyl todella hyvä postaus!

  VastaaPoista
 4. Oon selkeesti yksinäinen. Oon usein keikoilla yksin, koska on helpompaa puikkelehtia sinne eturiviin yksin. Tosin kun seurustelee, ei oo aina mahdollista lähtee yksin keikoille. Tosin oma ukkokin luokitellaan yksinäiseks ja joskus jopa hajaannutaa keikoilla, köh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä rohkea, jos uskallat lähteä yksin keikkailemaan. Itsellä ei varmaa rohkeus riittäisi.. Tai no riittäisi, mutta olisi tappavan tylsää odotella yksin bändejä :D

   Poista
 5. Mä en oo aikoihin enää käynyt metallikeikoilla, mutta tunnistin itseni noin yleisesti ykköskohdasta! Nykyisen parisuhteen alkutaipaleella hakeuduin pieniin konemusabileisiin nähdäkseni miestä kavereidensa kanssa ja noh, siinä missä muilla oli normaalit (bile)vaatteet, meitsi pölähti paikalle pinkit hiukset keesinä, new rockin jousipohjat ja kiksukarvasäärystimet jalassa :D Oli miehen kaverit vähän hämmentyneitä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kanssa lukeudun ylipukeutuneeksi. Esimerkkinä viimeisin Bodomin keikka.. Kaikilla muilla tavalliset bändipaidat ja itse tulen armottomissa cybersysteemeissä, vaikka kuvittelin olevani ihan okei pinkeissä maastohousuissa.. Katseita kyllä tulisilloinkin.

   mutta ei se mitään.Fabulous pitää aina olla! :)

   Poista