lauantai 21. joulukuuta 2013

Lehtijuttu Demissä!

Minua pyydettiin parisen kuukautta sitten haastateltavaksi täällä blogin puolella Demi lehteen, joka on suosittu nuorille tytöille suunnattu lehti. Suostuin ja minua haastatteli puhelimitse eräs toimittaja, jolta Demi ymmärtääkseni juttuja tilaa. Kyseessä oli meikkaukseen liittyvä lehtijuttu, joten aihekin oli minulle mieluisa.

Mielestäni tällaisen jutun tekeminen oli tosi hienoa, sillä haluan kauneusalan ammattilaisena rohkaista nuoria meikkaamisen suhteen ja korostaa, että se ei ole todellakaa pakollista. Meikkaamisen tulee olla kivaa ajanvietettä. Meikillä voi kohentaa halutessaan omaa ulkonäköään. Itse tykkään esimerkiksi kiertää kaupoissa meikkiostoksilla ja erityisesti eriväristen luomivärien kokeilu on mieluista puuhaa.

Kaikki eivät edes kuitenkaan päivittäin meikkaa, kuten esimerkiksi jutussa oleva Saga, jota haastateltiin lisäkseni juttuun meikkiä käyttämättömän ihmisen näkökulmasta. Jutun tarkoitus ei ole olla mikään vastakkainasettelu, vaan enemmänkin kertoa, mitä meikkaava ihminen ajattelee meikkaamisesta ja vastaavasti miten meikkaamaton ihminen kokee itsensä ilman meikkiä.. Eli annetaan vähän eri näkökulmia ihmisille siitä, millaisena itsensä voi nähdä meikin kanssa tai ilman. Meikissä voi tuntea olonsa myös rumaksi ja epäkotoisaksi, kuten Saga omassa tarinassaan kertoo.

Haastattelu tehtiin loka-marraskuun tienoilla ja lehti ilmestyi kauppoihin toissapäivänä 19.12.2013.

En ottanut jutusta nyt mitään lähikuvaa, mutta jos joku haluaa tuon lukaista, niin kannattaa käväistä kaupassa lukemassa..

Koska nykynuoriso tuntuu olevan hyvin epävarma itsestään, on kiva päästä kertomaan oma näkökulma meikkaamiseen liittyen, joka monelle tuntuu olevan kummallinen piikki persuksissa. Jotkut tuntuvat meikkaavan vain siksi, kun kaveritkin meikkaa ja koetaan paineita omasta ulkonäöstään. Itse tietysti pidän meikkaamisesta ja tunnen olevani meikit naamassa oma itseni, vaikka tietystikään meikittä oleminen ei mikään ongelma ole missään nimessä. Goottikulttuurissa meikkaaminen on aika iso juttu osittain, sillä sen avulla korostetaan omaa persoonallisuutta, kuten itse esimerkiksi teen. Sagan tarina oli kivaa lukea, sillä hän taas tuntee olevansa meikit naamassa joku muu - vaikkakin toisinaan saattaa jotain pikkujuttuja kokeillakin.

Olin todella otettu siitä, että juuri minua kysyttiin tähän juttuun mukaan, tämä oli todella kiva kokemus vaihteeksi!

3 kommenttia:

  1. Haastoin sut: http://heraworld.blogspot.fi/2013/12/joulun-kunniaksi-haastetta.html

    VastaaPoista
  2. Harmi kun tuosta valokuvasta ei saa ihan selvää mitä siinä kirjoitetaan. ;-)

    VastaaPoista