keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Itämaisen tanssin pikkujoulut

Tänä vuonna ryhmämme järjesti ensimmäistä kertaa pikkujoulut Akaan Alibaba ravintolassa. Ohjelmassa oli ruokailu sekä tanssiesityksiä. Pikkujouluihin otti osaa noin 24 ihmistä, mikä mielestäni on aika paljon, kun tila oli varattu 30 hengelle.

Esiintymässä oli minun lisäkseni opettajani Anja Rauta ja Terhi Saarinen sekä Akaan opistolla hieman vauhdikkaampaa itämaista tanssia opettava Suvi-Inkeri Koivula, jonka tanssityyliin ihastuin täysin ja kieltämättä olisi hienoa päästä hänen oppiinsa. Suvi-Inkeri tanssii ehkä hieman eritavalla kuin mihin itse olen oppinut, joten uudenlaisen tyylin oppiminen oli hienoa. Suvin tanssi oli iloista, räväkkää ja vauhdikasta, mutta silti todella miellyttävää katsottavaa. Jospa sitä syksyllä ehtisi hänen tunneilleen..

Itse esitin juhlassa kolme tanssia, joista yksi oli soolo ja kaksi duoa Terhin kanssa. Soolo oli Saara Lehdon kurssilta oppimani baladi.

Kuvaaja: Olli Nykänen

Ravintola oli hyvin haasteellinen paikka tanssia, sillä tilaa oli ehkä 1,5m joka suuntaan, mikä on todella pieni alue tanssia, etenkin sellaiselle koreografialle, jossa oikeastaan pitäisi liikkua ainakin 10 metriä joka suuntaan.. Noh, tulipahan harjoiteltua pienessä tilassa tanssimistakin. Pääasia, että tanssit sujuivat siltikin ihan hyvin. Enoni kuvasi sooloesitykseni videolle ja lisäsin sen Youtubeen, jotta sen halukkaat voivat vilkaista. Videon laatu on kyllä vähän niin ja näin. Kuva on aika pimeä ja musta pukuni sulautuu siihen aika "mukavasti" ja siksi tanssia on ehkä hankala seurata.. Mutta menkööt!

KLIKKAA VIDEOON TÄSTÄ!

Kaiken kaikkiaan pikkujoulut onnistuivat hyvin. Tunnelma oli korkealla koko ajan ja yleisö mukana - kuten pitääkin. Virallisten tanssien päätyttyä kutsuimme myös yleisön "lavalle" tanssimaan ja viimeistään siinä vaiheessa tajusi, miten intohimoisia me itämaista tanssia tanssivat ihmiset olemme. En tiedä, milloin olisin törmännyt yhtä mukavaan tanssihenkeen kuin tässä lajissa..

2 kommenttia:

  1. Mulle tuli syvä hämmennys kun luin uutta Demiä 'Meikkiä vai ilman?' juttua ja näin sun kuvas :---D Olin sillee "O__O MITÄ."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, joo mua haastateltiin siihen tossa pari kuukautta sitten :D Oon just kirjottelemassa aiheesta juttua tänne blogin puolelle~

      Poista