torstai 31. lokakuuta 2013

Tanssikurssi ja esiintyminen Boxing Nightissa

Viimeisimmässä tanssiaiheisessa postauksessa mainitsin teille meneväni tässä lokakuun lopussa itämaisen tanssin kurssille Tampereelle. Viisituntista kurssia veti Saara Lehto, joka on arvostettu tanssija ja koreografi näissä piireissä. Saaran tanssimia koreografioita voi katsella mm. Youtubesta. Jännitin kurssia hirmuisesti ja minulla oli sen suhteen kovat odotukset - onneksi ne kävivät toteen. Ensimmäiset puolisentoista tuntia käsittelivät tekniikkaa, erityisesti jalkojen ja käsien hallintaa sekä ympärimenoja. Kurssilta imin itseeni uudenlaista tietoa ja opin ihan hirveästi, mm. sen, miten hirveästi omissa improvisaatiotansseissani olen käyttänyt liikkeitä niiden ääriasteilla, enkä koskaan ole älynnyt leikitellä pienimuotoisemmin syvien lihasten avulla. Sain myös hirveästi tietoa siitä, että rintakehää voi sheikata (ravistella) myös ilman selän apua ja tällöin käsien käyttökin on helpompaa ja liikkeen kanssa voi olla paljon luovempi kuin mitä olin kuvitellut. Kotiläksyjä pitää siis tehdä paljon!

Saaran esittämä kisakoreografia Tallinnassa. Hän voitti tällä esityksellä mm. ammattikategoriassa.

Tekniikkakurssin jälkeen pidimme tauon ja sen jälkeen oli vuorossa koreografiakurssi, jossa Saara opetti meille itsetekemänsä baladitanssin, joka oli omaan tasooni nähden aika vaikea, enkä oppinut tanssia kunnolla. Yleensä opin koreografiat melko nopeasti, mutta tässä oli niin paljon kaikkia yksityiskohtia, että suurinosa on unohtunut jo ihan parissa tunnissa kurssin jälkeen. Onneksi kuvasin tunnin lopussa itselleni videon, jossa Saara tanssii kyseisen kappaleen ja hän lupasi meille vielä lähettää tanssin kuvattuna eri suunnista. Helpotus! Nimittäin tämän tanssin haluan ehdottomasti esittää ensi vuoden Tanssin Juhlassa sekä Paperityttöehtoossa, joissa ryhmämme on perinteisesti esiintynyt. Tämänkin tanssin kanssa on siis paljon työstettävää vielä!

Vuoden 2012 Paperityttöehtoosta. Olli Nykäsen kuvaama.

Lauantai 26.10 oli yhtä menoa ja melskettä, nimittäin minut oli tanssikurssin lisäksi buukattu esiintymään nyrkkeilymatsiin, Boxing Nightiin, joka pidettiin Waltikka nimisessä ravintolassa täällä Valkeakoskella. Alunperin minun piti esiintyä erään tanssikaverini kanssa, mutta koska hän ei päässyt, jouduin sitten menemään yksin. Pelotti aivan hirveästi ja kerkesin nähdä monenmoista painajaista kyseisestä tapahtumasta. Eniten minua varmaan jännitti se, että minun piti ensimmäistä kertaa kaikki asiat esitykseeni liittyen itse (mm. viedä musiikit, harjoitella tanssit kuntoon ja hoitaa esiintymiseeni liittyvät asiat, kuten kellonaika ja tarkka paikka). Yleensä opettaja on ollut mukanani ja hoitanut tällaiset asiat ja minun ei ole tarvinnut kuin vain tulla perässä ja esiintyä, mutta nyt kun itselleni oli asetettu vastuuta niin paljon, niin paineitahan siinä tuli. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin.

Mainos tapahtumasta. Itse en nyrkkeilystä tiedä hevonkukkuakaan, mutta olihan tuo pelottavaa nähdä ihan läheltä sitä adrenaliinivirtausta. Osa miehistä oli tosi pelottavan näköisiä tullessaan pois kehästä.

Yksin esiintyminen on kaikista parasta, vaikka kieltämättä olisin toivonut tanssikaveriani tueksi. Olisimme molemmat esittäneet omat soolomme, mutta koska kävi miten kävi, jouduin tanssimaan kaksi tanssia peräkkäin. Toinen tansseista oli uusin koreografiamme (ei tuo Saaran opettama, vaan oman "virallisen" opettajani opettama) ja toinen oli itse suunnittelemani. Pääsin koeajamaan violetin pukunikin, jonka olenkin teille jo aiemmin esitellyt. Samana päivänä sain muuten myös ompelijalla teetättämäni mustan tanssipukuni, josta teille mainitsinkin jossain välissä.. Sitä vain täytyy hieman vielä fiksailla. Näette sen sitten valmiina myöhemmin~ Puku on kiva, vaikka onkin aika yksinkertainen - joskus sekin on valttia!

Mutta siis.. Esiinnyin nyrkkeilymatsin väliajalla. Mielestäni tässä tapahtumassa esiintyminen oli huippua, etenkin, kun kyseessä on vähän raju laji. Esiintymässä oli lisäkseni myös paikallinen showtanssiryhmä, joiden esitystä en valitettavasti päässyt todistamaan, kun saavuin sen verran myöhään paikalle. Paikalle meno jännitti ihan kauheasti, kun piti vielä soitella järjestäjälle puhelu saapumisestani. Minun piti alunperin tanssia nyrkkeilykehässä, mutta koska esiintymisasuni ei yllättäen antanut myötä alkaa rämpimään sinne sisälle, tanssin sen sivu- ja etupuolella. Mielestäni kumpikin tanssi sujui ihan hyvin, vaikken ollut kovinkaan paljoa ehtinyt niitä harjoitella. Ihme kyllä itse esiintyminen ei jännittänyt yhtään ja pystyin rentoutumaan täysin ja hieman jopa improvisoimaankin (jouduin nimittäin hieman venkslaamaan ensimmäisen tanssini kanssa, jotta kaikki katsojat näkisivät minut edestä päin edes kerran). Yleensä vapisen soolotanssien alussa kuin haavan lehti, mutta kun minut kuulutettiin lavalle, pelkoa ei näkynyt missään ja tuntui kuin olisin ollut täysin eri ihminen.

Paperityttöehtoosta 2011.

Lisäsin muuten tuonne oikealle ylös pienen äänestyksen liittyen videopostauksiin. Äänestä lempparivaihtoehtoa!

2 kommenttia:

  1. Hei, etsiskelin täältä sähköpostiosoitetta, mutta en löytänyt. Haluaisin haastatella sinua lyhyesti Demi-lehteen. Kertoisin lisää meilitse tai puhelimitse. Jutulla on hiukan kiire, joten olisi huippua, jos voisit olla yhteydessä suht pian sähköpostitse tai puhelimitse. Yst.terv, Maria Ruuska (maria@kaskasmedia.fi / 040 727 4119).

    VastaaPoista