tiistai 22. lokakuuta 2013

Suoravärit vertailussa

Kuten jo tiedättekin, olen kesästä saakka värjäillyt hiuksiani pinkillä värillä. Koska parturi-kampaajaksi opiskelen, on ihan mielenkiintoista nähdä eri sarjojen värejä ja vertailla niiden kestävyyttä ja pigmenttiä.

Tässä postauksessa vertailen tähän asti kokeilemieni shokkivärien kestävyyttä, riittoisuutta, hintaa, pigmenttiä ja muita asioita. Oli ihan pakko tehdä tällainen postaus, sillä sain vihdoinkin tilattua testaukseen Ebaysta kaverin avustuksella Special Effectsin Atomic Pinkiä. Kaiken lisäksi shokkivärit saavat suosiota yhä enemmän ja enemmän ja mielestäni on ihan hyvä vähän vertailla eri tuotteita keskenään.


La riché DIRECTIONS

+ Edullinen hinta (alle 10e per purkki)
+ Helppo sekoittaa hoitoaineeseen ja sen avulla pastellisoida tai kirkastaa väriä
+ Säilyy hyvin suljettuna pitkään
+ Hyvä ja kätevä purkki, josta voi käsilläkin ottaa väriä
+ Saatavilla Suomessa
- Peseytyy parissa pesussa pois (itselläni siis kävi näin, mutta tämä tietysti on täysin hiuksesta kiinni)
- Värit ovat aika tummia ja suurinta osaa pitää lantrata kirkkaamman tuloksen aikaansaamiseksi

Omat kokemukset: Directionsilta olen kokeillut Flamingo Pinkiä, Violetia, Lilacia sekä Atlantic Blueta. Violet on mielestäni näistä paras, sillä se on oikeasti violetti, eikä taita punaiseen, kuten moni violetti väri tekee. Pysyvyys on näissä vähän kiikun kaakun, mutta ostan näitä aina, jos tukka on pakko värjätä, eikä muuta väriä ole saatavilla. Sopii hyvin opiskelija budjettiin, koska on niin edullinen. 

SPECIAL EFFECTS

+ Kirkkaat ja hyvät värivaihtoehdot. Yhdestä väristä on ainakin 2-3 erilaista sävyä (onko lie enemmänkin?)
+ Itse en ole kokeillut sävyistä kuin Atomic Pinkiä, johon olen todella tyytyväinen. Väri näyttää putelissa aika tummalta, mutta tuloksesta tuli mukavan kirkas ja tasainen. 
+ Kesto hyvä
- Saatavilla vain ulkomailla toistaiseksi, mikä hankaloittaa tuotteen löytämistä jonkin verran. Omani ostin kaverin kautta Ebaysta.
- Melko kallis (päälle 10e per puteli)
- Pullo on tosi pieni
- Pullosta on todella hankala puristaa väriä. Helpointa on pyörittää koko korkki auki ja truutata väriä kippoon, josta sen saa paremmin levitettyä. 

Omat kokemukset: Putelin saavuttua kotiin olin todella järkyttynyt sen pienuudesta hintaan nähden. Pullo on kuitenkin ihan kaunis ulkoisesti, mutta olisin kuvitellut sen pari senttiä korkeammaksi ja leveämmäksi. Kestoltaan väri on lähestulkoon verrattavissa ammattikäyttöön tarkoitettuun Elumen suoraväriin. Special Effects pysyi loistavasti ja hämmästyin sen kestävyydestä. Vaikka suoravärit toki aina haalistuvat pesussa, tämä väri kesti lähes yhtä kauan kuin Elumen, jota normaalisti käytän. Suosittelen Spessua ehdottomasti kaikille!

CRESTOL: FANTASY COLOR
+ Saatavilla paljon kivoja värejä
+ Melko riittoisaa
+ Tarkoitettu ammattikäyttöön, mutta näitä voi kuluttajakin ostaa mm. CM-Hiustaloista
- Melko kalliita (n. 14 e)
- Pulloa saa painaa tosi lujaa, jotta väriä tulisi tuosta onnettomasta suuttimesta mikälie.
- Värit ovat melko hailakoita, mutta sinisen sävyt ovat kivoja. Mitään neonvärejä näissä ei kuitenkaan ole.

Omat kokemukset: Fantasy coloreista olen kokeillut kirkasta sinistä itselleni ja kaverilleni ja siitä tuli ihan ok. Pysyvyys ei omalla kohdallani ollut kovinkaan kummoinen ja mielestäni tämän levittäminen on todella ärsyttävää. Väri on kuitenkin melko riittoisaa, riippuen tietysti alueesta, johon sitä käytetään. Itse en kuitenkaan pidä tuotteen koostumuksesta, sillä se on todella jäykkää omaan makuuni.


ELUMEN

+ Pysyy todella hyvin, lähes kuin kestoväri, vaikka suoraväri onkin
+ Värit ovat kirkkaita ja tulos on aina kiiltävä
+ Värejä löytyy myös ruskeina, vaaleina ja mustanakin, mutta ne ovat tarkoitettu lähinnä oman hiuksen tummuuden sävyttämiseen
+/- Tarkoitettu vain ammattikäyttöön. Tätä ei saa kuin kampaamoista, joten jos Elumen kiinnostaa, kannattaa suosiolla mennä kampaamoon, joka tätä väriä käyttää. Elumenin koostumus on myös aika erilainen kuin muissa shokkiväreissä, joten sen levityskin on todella hankalaa yksin värin valuvuuden vuoksi.
- Todella kallis (yksi pullo maksaa 25-27 euroa)

Omat kokemukset:  Vain hyviä. Rakastan Elumenia yli kaiken ja työskentelen koulun asiakaspalveluissakin aina Elumenilla, jos siihen siunaantuu mahdollisuus. Erinomainen väri ja ehdottomasti parasta tässä on se, että väri on aina kiiltävä ja kestävä. Elumenilta käytän itse pinkkiä väriä ja muita värejä olen kokeillut asiakkaille ja luokkakavereille. Elumen väriä harkitsevalle suosittelen tosiaan kampaajakäyntiä, sillä tämän värin käyttö poikkeaa huomattavasti tavallisista shokkiväreistä. 

Sarjassamme "en osaa ku tän yhden ilmeen" kuva. Tukan pinkki on tehty kokonaan Elumenilla, mustat osat puolestaan ammattikäyttöön tarkoitetulla kestovärillä. Tsekatkaa uusin Turmion Kätilöt paita! <3


MUUTA SUORAVÄREISTÄ

- Hiusten pesu shampoolla on tärkeää ennen suoravärin kanssa lotraamista (ei hoitoainetta) Ne tulee myös kuivata huolellisesti. Tämä sen takia, että suoraväri ei toimi samalla tavalla kuin kestoväri, vaan se tarttuu sähkövarauksella puhtaan hiuksen pintaan ja näin ollen se pysyy paremmin kuin likaisiin hiuksiin laitettuna. 

- Osan suoraväreistä voi levittää (kunnolla) pyyhekuivattuihin hiuksiin, asia kannattaa kuitenkin varmistaa värin käyttöohjeista. Tämä toimii hyvin esim. silloin, jos haluaa freesata haalistunutta väriä.

- Sinisen sävyt, erityisesti kirkkaat siniset ja turkoosi tarvitsevat pohjalleen lähes valkoisen pohjan, jotta lopputuloksesta ei tule vihreä ja epätasainen. 

- Suoravärejä voi lantrailla pastellinsävyihin hoitoaineen avulla. Joillakin sarjoilla löytyy myös lantraukseen tarkoitettua väritöntä sävyä, esimerkiksi Crazy Colorilla on tällainen. Osalla merkeistä tosin löytyy jo itsessään pastellisävyjä, mm. Directionilta. 

- Pastellisävy vaatii alleen niin vaalean lopputuloksen kuin mahdollista - mitä vaaleampi pastellisävy halutaan, sitä vaaleampi tulee pohjan olla. 

- Osa suoraväreistä kiinnittyy hiukseen pysyvästi ja osa peseytyy pois ajan mittaan. 

- Punaisiin, kupareihin (oransseihin) ja violetteihin sävyihin on kehitetty värillisiä hoitoaineita, joita myös voi sekoitella keskenään. Värihoitoaineiden avulla väri pysyy intensiivisempänä pidempään. Hyviä värihoitoaineita löytyy mm. KC Professionalilta, Sim Sensitiveltä ja Wellalta. Kyseisiä tuotteita myy vain hiusalan ammattilaiset.

- Suoravärejä on myös ruskean ja vaalean eri sävyissä. Jos puhutaan suoraväristä ei tarkoiteta automaattisesti shokkiväriä, joita siis ovat nämä yleisimmin käytetyt suoravärit. Myös paljon puhuttu Henna on suoraväri.

- Jos suoravärin ja/tai muiden hiusvärien kanssa lotraaminen tuntuu hankalalta, kannattaa suosiolla mennä kampaajalle, joka on erikoistunut suoravärien käyttöön. Suosittelen erityisesti tätä silloin, jos hiuksiin haluaa liukuvärin tai muun värin, jossa on enemmän kuin yksi väri. Jokainen tietysti tekee miten parhaaksi näkee, mutta ammattilaisen huomassa voi rentoutua ja värikin saadaan levittettyä joka puolelle tasaisemmin kuin itse tehtynä.

10 kommenttia:

 1. Elumenia saa tilattua Saksasta, eikä se vaadi välttämättä Lockia tai muita oheiskamoja! Mä olen pitkään käyttänyt Elumenin violettia ja sinistä sekoitettuna viileäksi violetiksi. Pysyvyys on erinomainen ja väri ei vuoda kuin muutaman pesun eikä tahraa paikkoja kuin shokkivärit. Vertailuusi olisi hyvä lisätä suoraväripullojen koot milleissä, se auttaisi vertailemaan niitä keskenään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen valitettavasti kuullut ja itseäni tietysti alan tulevana ammattilaisena se ottaa päähän. Lockiahan Elumen ei periaatteessa tarvitse, kemiallinen faktahan on, että se on täysin samaa ainetta Return (poistoaineen) kanssa. Se ei siis sido väriä hiukseen millään tavalla :) Lock on kuitenkin ihan hyvä aine, jos sitä haluaa käyttää sellaisiin pienten vivahteiden poistamiseen.

   Pullokoot minun piti tosiaan pistää, mutten jaksanut enää nousta koneelta ja mennä tarkistamaan xD Elumen tietääkseni on näistä kolmesta se isoin :D

   Poista
  2. Lock tai Return olisi varmasti näppärä puhdisteluun, mutta iholta oon pyyhkinyt väriä alkoholilla (esim. haavanpuhdistusaine) jota Elumenin oheiskamat lähinnä ovat. Elumenia mäkin veikkaisin isoimmaksi pulloksi!

   Poista
  3. Return (ja Lock) ovat siis värinpoistajia eli niitä ei varsinaisesti iholle käytetä. Clean on hyvä aine poistamaan iholta värijäämiä, kun taas Returnia käytetään poistamaan Elumen väriä hiuksesta (se ei kuitenkaan ole vaalennusaine).

   Poista
 2. Hehee! Mä tunnen turmion kätilöitten rumpalin! ;) ja hyvä postaus! Kiva tietää erilaisista shokkiväreistä. Niihin kun en ei mistään muualta hirveästi tälläisiä arviointaja löydy (mitä itse olen katsonut). Tässä harkitsen sellaisen laittamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kateus :< Itse en tunne ketään julkimoita. Ja kiva jos postauksesta on jotain hyötyä :)

   Poista
 3. Hehee! Mä tunnen turmion kätilöitten rumpalin! ;) ja hyvä postaus! Kiva tietää erilaisista shokkiväreistä. Niihin kun en ei mistään muualta hirveästi tälläisiä arviointaja löydy (mitä itse olen katsonut). Tässä harkitsen sellaisen laittamista. :)

  VastaaPoista
 4. Olen ehkä hiuslaadultani (luonnonkihara, jota suoristan) aika poikkeustapaus, mutta olen laittanut Directionsin Flamea hoitoaineeseen lantrattuna suoraan blondaamattomaan hiukseen, kun oma värikin on melko vaalea, ja on pysynyt kohtalaisen hyvännäköisenä muistaakseni noin kuukauden ja selkeän oranssi ollut senkin jälkeen. :) Hius kun on niin ohut ja huokoinen, niin tarttuu kyllä. Crazy Color, joita tässä ei ollutkaan, vaikutti taas huomattavasti huonommin pysyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokoiseen hiukseen väri tarttuu aina paremmin ja pysyykin kuin tauti :) Crazy Coloria en itsekään ole kokeillut ja siksi ei löydy listasta.

   Poista
 5. Ootko tätä http://www.akanepumpuli.fi/tuote/schwarzkopf-igora-colorworx-hiusvari/ jo ehtinyt testaamaan? :)

  VastaaPoista