perjantai 11. lokakuuta 2013

Satanica's Make Up School: Tekoripset

Tekoripsistä on täällä blogissa ollutkin puhetta jo aikaisemmin, mutta teen niistä erillisen postauksen. Nyt kun olen oppinut vihdoinkin omassa arki- ja bilemeikeissäni hyödyntämään tekoripsiä, voin jakaa vinkkejäni paremmin myös teille muille.


Itse kokeilen aika mielelläni uusia ripsimalleja, eli en seuraa tiettyä merkkiä uskollisesti. Suosikikseni on kuitenkin päätynyt Ardel, jolta omistan yhdet hyvät ripset arkikäyttöön. Ylhäällä olevan kuvan ripset ovat malliltaan 103, joka on mielestäni kaikista kaunein ja ilmeisesti aika luonnollinenkin malli. Nämä eivät siis ole kovin huomiota herättävät, mutta kuitenkin tuuheat ja pitkähköt. Omistan Ardelilta myös eräät pidemmät ja tuuheammat ripset, mutta niitä en vielä ole päässy kokeilemaan.

Omistan myöskin parit muun merkkiset ripset, joista voisin mainita Eyeluren pitkät ripset, jotka tekevät ilmeestä hieman kissamaisen. Ripset sopivat erityisesti bilekäyttöön ja olen niitä hyödyntänyt usein tanssiesityksissä. Ripset ovat jumalallisen kevyet, mutta silti näyttävät. Näitä käyttäessä melkein unohtaa pitävänsä tekoripsiä. Kuvaa ripsistä alla.


Sitten minulla on vielä yhdet, megapitkät ja megatuuheat ripset Grimasilta. Omistamieni ripsien malli on 117 ja ne ovat yberpitkät.. ja tuuheat. En ole niitä vielä kokeillut virallisesti päähäni, mutta kätevän tarran avulla sain niitä jo hieman silmiini mallailtua ja hyviltä vaikuttavat. Ripsinauha on pehmeä ja taipuisa, mikä on aina iso plussa.

Ardelin, Eyeluren ja Grimasin ripsiä voin tähän asti siis lämmöllä jokaiselle suositella. Ripset ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja, mutta ne ovat todella edulliset. Ardelin ripset maksavat esimerkiksi 4,95e ja Grimasin ripset mallista riippuen saman verran. Ardelin ja Grimasin ripsiä saa mm. Punanaamiosta. Jos haluaa kokeilla Seppälästä saatavia ripsiä, halvimmat taitavat olla vajaa kolme euroa pari. Kaverini on näiden Seppälä ripsien suurkuluttaja ja on ollut niihin hyvin tyytyväinen. Itse aikanani ostin Seppälästä saatavia tarraripsiä, joihin siis liimaa ei tarvittu ollenkaan, mutta kyseiset ripset tulivat tosi kalliiksi pidemmän päälle, kun ripsiin ei ollut myynnissä erikseen tarroja. Näitä aarteita ei kuitenkaan ole Seppälässä näkynyt myynnissä pitkiin aikoihin, minne lie kadonneet.

Hyviä ripsiliimoja on esimerkiksi Ardelilla ja Duolla. Ardelin ripsiliimaa käytän itse ja olen sen hyväksi todennut. Liima on paksua ja se kiinnittää ripset niin hyvin, että ne pysyvät silmissä koko päivän irtoilematta kesken kaiken. Liima on vedenkestävää. Seppälän ripsissä olevat liimat voi suoraa päätä heittää roskiin, sillä ne ovat tosi huonoja ja kuivuvat heti.

Miten sitten asentaa ripset silmiin? Alla oleva ohje on hyvin perinteinen ohje ja olen sen itsekin kokenut hyvin helpoksi.

1. Asenna ripset silmiisi vasta, kun olet tehnyt silmämeikin kokonaan valmiiksi. Omiin ripsiin voi sutaista muutaman kerroksen lemppariripsiväriään tuomaan lisäbonusta tekoripsiin.
2. Ota ripsinauhat varovasti pois pakkauksestaan. Ripsinauhan kaarevuus voi hävitä, jos ripset ottaa pakkauksesta pois huolimattomasti.
3. Useimmissa tekoripsissä ripsinauha on hyvin tahmea. Tämä on siksi, että nauhaa voi mallailla silmiin ja harjoitella niiden laittamista ennen liimausta.
4. Leikkaa ripsen ulkoreunasta pois paloja niin paljon, että ripsi sopii hyvin omiin silmiisi. Itse leikkaan ripset niin, että ne jättävät sisänurkkaan tarpeeksi tilaa, sillä jos nauha on liian pitkä, se hiertää ja pistelee silmiä räpyteltäessä.
5.  Levitä liima ripsinauhan päästä päähän. Liimaa tulee olla suht paljon, sillä jos liimaa on vähän, nauha ei kiinnity silmään kunnolla. Odota n. 30 sekuntia ja asenna ripset silmääsi niin, että nauha tulee ripsien tyven viereen, ei missään nimessä ripsien päälle tai kiinni niihin!! Koska jos ripset ovat omien ripsien päälle liimattu, niitä poistattaessa lähtee myös omatkin räpsyt.
6. Ripset kannattaa poistaa ennen nukkumaan menoa vetämällä ne varovasti pois silmistä. Poista liimakököt varovasti ripsinauhalta ja näin ripset ovat taas valmiit seuraavaa käyttökertaa varten.
7. Ripsiä voi käyttää niin kauan kuin ne hyvältä näyttävät. Niitä ei tarvitse sen kummemmin puhdistaa, jos niihin ei ole levitetty ripsiväriä.

Hyvät ripset ovat yleensä sellaiset, joiden ripsinauha taipuu hyvin moneen suuntaan. Jos nauha on jäykkä ja todella paksu, ripset irtoavat helpommin ja ne on ärsyttävämpi asentaa. Miten sitten osaa ostaa ripset niin, että tietää nauhan olevan "löysä"? Vastausta tähän en vielä ole löytänyt, mutta jokaisessa käyttämässämäni ripsessä on taipuisa, pehmeä nauha.

4 kommenttia:

 1. Noita valmiiksi liimattuja ripsiä on vielä valikoimassa, merkki on hieman eri ja pakkaus uudistunut :) Lisäksi eyeluren Seppälästä saatava ripsiliima on hyvää tavaraa, ne paketeissa tulevat on ihan kuraa mutta tuo on hyvä :D Sillä olen tehnyt jopa yhden zombie-maskin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, mikä merkki mahtaa olla kyseessä, muistatko?

   Paketissa olevat liimat tosiaan ovat hirveätä kuraa, en ole testannut noita erikseen myytäviä. Hyvä tietää! :)

   Poista
  2. Ei ole oikeastaan enää mitään merkkejä, kaikki merkit poistuu ja tilalle tulee vain seppälän oma "brändi". :) Se on sellainen musta/beige raidallinen rasia.

   Poista
  3. Ahaa, ilmeisesti olen noita rasioita nähnytkin. Täytyy mennä tutkailemaan, josko noita tarraripsiä löytyisi. Kiitos vinkistä!

   Poista