sunnuntai 18. elokuuta 2013

Just Dance!

Jälleen pääsen raportoimaan teille viimeisimmästä tanssiesityksestäni, joka tuttuun tapaan oli osana Valkeakosken Paperitytön ehtoo nimistä tapahtumaa. Esiinnyimme ryhmäni kanssa Valkeakosken kesäteatterin lavalla, joka on mielestäni erinomainen esiintymyspaikka. Se on iso ja eri paikkakunnaltakin saapuvat katsojat tietävät suurinpiirtein paikan sijainnin - onhan kyseisellä lavalla esitetty monia kehuttuja teatterinäytöksiä.

Viime esiintymisestä onkin aikaa, sillä se oli jo huhtikuun lopulla, Tanssin Juhlassa, josta laitoinkin teille videota. Tässä vielä Olli Nykäsen ottama kuva kyseisestä näytöksestä, tällä kertaa itse showsta, ei kenraaliharjoituksesta, jossa video oli kuvattu:


Mutta takaisin Paperitytön ehtooseen. Teetätimme ryhmäni kanssa pienen mainoksen näytöksestämme, josta tuli mielestäni oikein hieno. Levittelimme näitä mainoksia ympäri Valkeakoskea, toivon mukaan joku paikallinen ne huomasi. Mainos on kivan värikäs, sillä viime vuotinen mainoksemme oli todella "näkymätön" - Wordilla väsätty A4 kokoinen lappu, jossa oli muutama kuva esiintymisistämme. Meillä oli myöskin Facebookissa tapahtuma-ryhmä (vai miksikä niitä kutsutaan), joten mainostus näytöksestä oli paljon parempaa kuin viime vuonna. Näytöspäivänä tietysti satoi kaatamalla, tihkutti ja sää oli muutenkin tosi huono, mutta katsojia oli kuitenkin ihan mukavasti paikalla - vaikkakin niitä saisi olla aina enemmänkin. Onneksi kuitenkin meillä ja yleisöllä oli katto pään päällä.


Oman tanssiryhmäni lisäksi, mukana oli myös tamperelainen Americal Tribal Style tanssiryhmä Louhen tyttäret, joista olen aiemmin kertonutkin toukokuun tienoilla. Oli mukavaa saada oman ryhmän lisäksi mukaan toinenkin, erilaisempi tanssiryhmä, vaikka ulkopuolisen mielestä tribal varmasti on hyvin samankaltaista perinteisen itämaisen tanssin kanssa. Tulikin mieleeni, että pian pitäisikin ilmoittautua tribalin syventävälle kurssille Ahjolan opistoon!

Näytöksessämme oli 10 tanssia, joista itse esiinnyin viidessä. Esitin jo videolta tutun Shaabin uudessa vaaleanpunaisessa puvussani ja täytyy sanoa, että näyttävämpihän tuosta tanssista tuli kertalaakista, kun yksinkertaisen, itsetehdyn puvun tilalla onkin kunnon releet. Shaabin lisäksi esitin Persianlahdelta kotoisin olevan Sauditanssin, joka onkin varmaan vanhoille lukijoille tuttu vuoden tai parin takaa. Näiden kahden lisäksi esitin ryhmässä tanssin huivilla, Zeina nimisen estraditanssin sekä improvisaation, josta otin videota:


Improvisaatio tanssissa ideana oli se, että jokainen tanssii soolona pienen pätkän muiden tehdessä taustalla mitä haluaa. Oma osuuteni oli aika vaikea, koska kappale nopeutuu melko paljon loppua kohden, joten kotona vietinkin pari-iltaa epätoivoisena miettien, mitä pirua keksin omaan osuuteeni ilman, että se olisi liikaa samaa jankuttamista. Tuollainen siitä nyt tuli, toivon mukaan on yleisön mielestä tarpeeksi hyvä :) Itse kun olen enemmän yksityiskohtien kanssa mässääjä, on tuollaiset nopeatempoiset kappaleet haastavia, kun niihin ei usein sovi mikään hidas pyörittely. Käsien käytön kanssa minulla on vielä harjoittelemisen varaa, mutta lisää harjoitusta tulee varmasti syksyn Tribal kurssilla.


Matskua huivitanssista. Huivi oli kyllä todella epäkäytännöllinen tässä säässä, kun yhtäkkiä alkoi tuulla ja kaikkien huivit menivät solmuun, mutta eipä tuo menoa haitannut :)

Sauditanssi ei koskaan ole ollut mikään suosikkini, mutta yllättäen moni yleisössä ollut kertoi jälkeenpäin sen olleen yksi parhaimmista tansseista.Back in basics. Ensimmäinen tanssipukuni. Sairastapauksen vuoksi jouduimme pikaisesti lisäämään ohjelmistoon yhden helpohkon tanssin, Zeinan, jota harjoiteltiin ahkerasti takahuoneessa ennen h-hetkeä.

..Ja viimeinkin uuden pukuni kanssa estradilla! 

Loppuun vielä kuvaa Tribal ryhmästä. Minä kyllä teen kaikkeni, että opin itsekin joskus pitämään miekkaa pään päällä ilman mitään pidikkeitä! 


Näytöksen jälkeen menimme kahden kaverini kanssa paikalliseen baariin Panamaan katsastamaan Timo Kotipelto & Jani Liimatainen duoa. Ihan uskomatonta, että noin "isot nimet" tulevat tänne pieneen kyläpahaseen esiintymään. Vaikka keikka oli akustinen, se oli todella hyvä. Kaksikko oli mainiosti muokannut nopeista hevimätöistäkin hyviä versioita, vaikka yleensä bändit sössivät pahan kerran yrittäessään väkertää jostain menevämmästä kappaleesta rauhallista akustista versiota. Setissä oli kappaleita mm. Stratovariukselta, Sonata Arcticalta, Iron Maidenilta, Ozzylta ja Bon Jovilta. 

Erityisen mielissäni olin nähdessäni Liimataisen varmaan 8-10 vuoden jälkeen. Hänet olen nähnyt viimeksi Sonata Arctican riveissä vuoden 2005 Ankkarockissa ja itkuhan siinä oli päästä, kun tuon ihanaisen näki tekemässä soundcheckiä. Harmi, että ei ollut uskallusta mennä kysymään kaksikkoa yhteiskuvaan, tosin loppuillan shottien myötä siihen olisi varmasti riittänyt rohkeutta ehkä liiankin kanssa..Tunnelma oli kyllä katossa, mahtava lopetus hyvälle päivälle!

3 kommenttia:

 1. Oi että, olipa upean näköistä tanssia! En siis käsitä että miten voi lantio taipua noin.. Asioita, joita en itse koskaan oppisi, mutta ihastelen toisten tekemänä. Vatsatanssi vaikuttaa tosi mukavalta lajilta ja mun silmään näytät olevan siinä tosi hyvä. Tanssivideoistasi näkee, että nautit siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kyllähän nuo liikkeet oppii, etenkin, jos on aikaisempaa tanssitaustaa.
   Ja kiva jos videoista näkyy, että tämä laji todella on kuin tehty minulle ^^

   Poista
 2. Onpa mukava nähdä noin eloisaa tanssia!

  VastaaPoista