maanantai 5. elokuuta 2013

Ikimuistoisimmat keikat ja festarit (2005-2013)

Keikkoja on aina kivaa muistella vielä vuosia jälkeenpäin. Kaverini Hannan kanssa olemme kiertäneet eri festareita ja keikkoja vuodesta 2005 alkaen ja Hannan kanssa onkin aina kivointa olla keikoilla, vaikka musiikkimakumme ovatkin loppupeleissä aika erilaiset. Katsastakaahan muuten Hannan blogi, jossa hän kirjoittelee keikoista, joilla on käynyt ^^

Jokainen keikka, jolla olen ollut, on yleensä ollut hyvin ikimuistoinen. Yksikään konsertto ei koskaan ole saanut minua pettymään tai lähtemään kesken pois, vaan kaikki on sujunut 99% niin kuin on pitänytkin. Toki festareilla törmää huonoihin livebändeihin, mutta yleensä nämä riman alittajat ovat onneksi olleet ei-lemppareita. Mutta nyt asiaan eli listaukseen parhaimmista ja ikimuistoisimmista keikoista!

ANKKAROCK 2005


Kuvan on ottanut Hannan isäpuoli. Olimme tuolloin vielä niin lapsosia (n. 12-vuotiaita) ettei meitä päästetty Vantaan pelottavaan korsoon ilman valvontaa :'D

Ankkarock on ensimmäinen festivaali, jossa olen koskaan ollut, joten sen takia se kuuluu suosikkeihini. 2005 oli vuosi ja Nightwishia olimme katsastamassa Hannan kanssa ensimmäistä kertaa. Tuolloin Tarja oli vielä bändissä ja tämä keikka olikin ensimmäinen ja viimeinen Nightwish keikka, jolla näimme Tarjan vielä esiintyvän. Onneksi kuitenkin olemme päässeet todistamaan Tarjaa Nightwishissa edes kerran! Ankkarockissa tuli katsastettua ensimmäisen kerran myös Sonata Arctica, jonka esitys vei sydämeni siltä seisomalta.

MILJOONAROCK 2008Vuosi 2008 on ollut tähän mennessä paras keikkavuosi koskaan. Tuolloin tuli käytyä todella monella keikalla ja festarilla, Miljoonarockin lisäksi mm. Sauna Open Airissa, Tuskassa ja Vanaja festareilla. Miljoonarockissa olimme Hannan kanssa jälleen katsomassa Nightwishia, ensimmäistä kertaa eturivistä, jos oikein muistan. Miljoonarock reissu oli aivan mahtava. Lähdimme aikaisin aamulla äitini kyydittämänä Ruovedelle, josta matka jatkui bussikyydillä Tuuriin, jossa Miljoonarock oli. Enpä ole koskaan ennen matkustanut jonkun bändin perässä noin kauas, etenkin kun palasimme seuraavana aamuna seitsemältä.

SAUNA OPEN AIR 2008
Sauna open Air 2008 lukeutuu aivan listan kärkipäähän. Hannan kanssa, jälleen kerran. Olimme ensimmäistä kertaa festareilla koko viikonlopun (eli kolme päivää). Hirveän pieniä olimme vielä tuolloin, vaikka luulimme olevamme kauhean vanhoja. Saimme hirveästi yhteiskuvia ja nimmareita, mm. ylläoleva fanituskuva Kotipellon kanssa. Pääsimme myöskin mukavasti eturivi paikoille katsomaan lempparibändejä ja tunnelma ylipäätään oli mahtava.

TUSKA OPEN AIR 2008

Halusin hauskuuttaa teitä tällä karsealla Tuska 2008 outfit kuvalla, jossa olen NIIN kauniina :'DD

Tuska open air oli myöskin mahtava. Dimmu Borgir ja taas kerran eturivistä. Tämä festari jäi osittain mieleen myös siitä, kun Hannan kanssa jonottelimme Dimmujen nimmareita Stam1nan soittaessa kauimmaisella lavalla. Noh, nimmarit jäi saamatta, koska Dimmut lopettivat nimmareiden jaon kesken ja samalla jäi Stam1nakin näkemättä. Dimmujen lisäksi tuli nähtyä mm. Amon Amarth ja Carcass, jotka olivat aika hyviä, vaikken ko. bändien musiikkia sen pahemmin kuuntele. Jostain syystä kaikista kivointa on käydä katsomassa kunnon örinäbändejä livenä, koska esiintymiset ovat aina hyviä ja kiinnostavia.

FINNISH METAL EXPO 2010
Children of Bodomin kosketinsoittaja Janne Warman

Turmion Kätilöiden Spellgoth

..Ja Nightwishin rumpali Jukka!

FME oli kaiken kaikkiaan uudenlainen kokemus, nimittäin se oli vähän kuin messutapahtuma, jossa oli bändien lisäksi eri firmojen pöytiä, mutta etunenässä porhalsimme paikan päälle Hannan kanssa katsomaan Sonata Arcticaa, Turmion Kätilöitä ja kuuntelemaan Alexi Laihon haastattelua. Oli aivan ylimahtava reissu ja kyseinen päivä onkin yksi ehdottomista suosikkimuistoistani, sillä tuolloin tuli haalittua aivan älytön määrä nimmareita ja yhteiskuvia, joista parhaimmat yllä. Nimmareita haalimme yllä olevien immeisten (eiku jumalien) lisäksi COB:n rumpalilta Jaskalta ja Sonata Arctican pojilta (joista myös pari yhteiskuvaa).

FROSTBITE 2009
Frostbite look. Irokeesi ja takatukka. 

Frostbitestä minulla ei ole ainuttakaan livekuvaa, sillä en kameraa tuolloin jostain syystä ottanut mukaani. Tämä festari oli niin fail kuin olla ja voi ja siksi sekin pääsi parhaimpien festareiden listoille.. Ihan vain siksi, että kaikki meni kirjaimellisesti päin persettä. Hommasin festarille lipun alunperin mennäkseni katsomaan Cradle of filthiä. Bändi kuitenkin perui viikkoa ennen ja otti päähän, mutta lohduttauduin sillä, että näkisin Mayhemin ja Gorgorothin.. Toisin kävi. Päästyäni paikan päälle Lahden jäähallille (joka oli festaripaikka), seinässä oli käsin kirjoitettu lappu, jossa luki Mayhemin peruuttaneen keikkansa. Vitutti ja pidin toivoa yllä Gorgorothin suhteen.. Mutta turhaan. Bändi perui keikkansa 5 minuuttia ennen keikan alkamista, vaikka kaikki lavasteet ja soittimet olivat jo lavalla. Noh, tulipahan ainakin nähtyä Barathrum ja Shade Empire.

KIVENLAHTIROCK 2009Kivenlahtirockissa olin tällä kertaa äitini kanssa. Cradle of filthiä katsastamassa, kuten kuvasta voi päätellä. Naurattaa näin jälkeenpäin, kun ilma oli todella kylmä ja kostea ja sen takia kamerani sekosi täysin. Sain Filthistä ainoastaan 4-5 kuvaa, joista yllä oleva on ainut jollain tapaa onnistunut otos. Myöskin kotimatka Espoosta Valkeakoskelle oli erittäin mielenkiintoinen, sillä navigaattorimme alkoi opastaa meitä Turkuun, Kotkaan ja vaikka minne. Onneksi löysimme parin tunnin harhailun jälkeen kotiin. Mutta COF on hyvä livenä, vaikka olinkin ehkä odottanut hieman enemmän heiltä.

SONISPHERE 2011


Kuvassa vasemmalta alkaen kaverini Kristian, poikaystäväni Herzu ja minä.

Ja taas eturivissä..

Sonisphere oli itselleni aivan uusi festari ja siellä oltiin siskoni, poikaystäväni ja kaverini Kristianin kanssa Slipknotia, Sonata Arcticaa ja Hammerfallia katsastamassa. Slipknot oli aivan mahtava ja heidän lavashownsa ei kyllä koskaan petä. Tämä oli toinen Slipknot -keikkani ja sanoisin tämän olleen ehkä inasen parempi kuin 2008 talvella näkemäni show. On ilo katsella bändiä, joka panostaa esiintymiseensä, lavasteisiin ja muuhun sekoiluun sekä tietysti settilistaan. Slipknot kyllä eroaa hurjasti niistä bändeistä, joita yleensä lähden katsomaan.

TURMION KÄTILÖT TAVASTIALLA 2012


Surkea kuva, joka on FME:stä 2010.

Tästä konsertosta minulla onkin ihan erillinen postaus täällä blogissa, mutta kerrataan vielä: keikalla poikaystäväni ja hänen kaverinsa kanssa..Eturivissä, yllättäen taas. Kahden ensimmäisen biisin aikana Raakapee kaataa päälleni lonkeronsa ja meikithän siinä meni. Meininki oli muutenkin tosi hurja, huomaa kyllä miten erilaista porukkaa helsinkiläiset ovat verrattuna hieman hissukoihimpin tamperelaisiin :'D Tämä oli myöskin ensimmäinen ns. baari/klubikeikkani, jos Pakkahuonetta ei lasketa. Yöllä porhalsin bussilla kotiin kuivuneet lonkerot rastoissani ja meikit levinneenä. Se haju oli aivan järkyttävä ja näky oli bussikuskinkin mielestä varmasti erittäin mielenkiintoinen. Huomioiden, etten ollut ottanut tippaakaan alkoholia.

SAUNA OPEN AIR 2013Tämän vuoden Sauna Open air on ehdottomasti mieleenpainuva, sillä näimme Hannan kanssa Nightwishin ensi kertaa esiintyvän Floor Jansenin kanssa. Tällä festarilla näimme myöskin vuosien "tauon" jälkeen Children of Bodomin ja Stratovariuksen.

Loppuun päätin pistää vielä listan bändeistä, joiden perässä tulee juostua milloin mihinkin ja joita on ollut ilo käydä katsomassa:

Nightwish
Sonata Arctica
Children of Bodom
Cradle of Filth
Stam1na
Dimmu Borgir
KISS
Turmion Kätilöt
Slipknot

7 kommenttia:

 1. Minäkin olin silloin Tuurin Miljoonarockissa kahtomassa Nightwishia. Taisimme nähdä toisemme silloin sellaisen ehkä 10 sekan verran :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin nähtiin! :3 Olisi mahtavaa nähdä joskus vielä uudemman kerran ja vähän pidemmän aikaa :'D

   Poista
 2. Muistan kuinka huokaisin helpotuksesta etten lähtenytkään frostbiteen :D Ja Tuurissaa myös katsottu Nightwishin keikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli kyllä sellainen festari etten moiselle toista kertaa menisi xD Todella ala-arvoinen oli kyllä, jos niin voisi sanoa..

   Poista
 3. Ankkarock -05 <3 Ainoa kerta kun olen Nightwishin nähnyt ja taitaa sellaiseksi jäädäkin, koska en ole oikein kiinnostunut ilman Tarjaa, vaikka Tuomas ja Marco mahteja onkin.

  VastaaPoista
 4. Slipknot on parhautta. T. 5 keikkaa jo takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :D Itse oon nähnyt vaan 2 kertaa. Ovat aina yhtä hyviä ^^

   Poista