keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tekoripset - katseen pelastajat

Jokainen tyttö rakastaa kunnon räpsyttimiä...

Tekoripset ja muutkin "ripsilisäkkeet" ovat kyllä oikeasti mainioita katseenpelastajia. Meikkivinkki postauksissani olenkin maininnut useamman tavan korostaa omia ripsiä, mm. ripsienpidennyksiä, joita itsekin olen kokeillut. Ripsipidennykset ovat todella helpot, ei tarvitse paljon muuta meikkiä, mutta itse menetin niiden kanssa hermoni, kun en vain yksinkertaisesti osannut elää niiden kanssa. Suihkussa käyminen ja meikin poistaminen silmistä oli yhtä helvettiä. Joillekin ripsipidennykset sopii ja joillekin ei.


Tekoripsien kanssa olen ollut tekemisissä oikeastaan jo hyvin nuorena, nimittäin harrastaessani balettia, meidän piti näytöksissä käyttää tietynlaisia tekoripsiä ja jo silloin kirosin ripsien laittamista. Voitte vain kuvitella, miten kauan ala-asteikäisellä lapsella kestää laittaa itselleen tekoripset _liimalla_. Koska omat ripseni ovat väriltään melkein valkoiset ja aika lyhyetkin, niiden kanssa saa aina sählätä. Olen muutamia Seppälästä saatavia tekoripsiä kokeillut, mutta liiman kanssa lutraaminen on todella rasittavaa. Jos liimauksen möhlii, niin koko meikki on pilalla. Kaverini kerran suositteli minulle eräitä ripsiä, jotka voi asentaa ripsien rajaan tarran avulla. Tuo tarra systeemi oli aivan erinomainen - ripset eivät alkaneet illan mittaan horottamaan joka suuntaan (niin kuin liiman kanssa yleensä tuppaa käymään), vaan ne pysyivät todella hyvin paikallaan. Harmi vain, että nuo tarraripset maksoivat 5 euroa, eikä niihin ollut mahdollista ostaa erillistä pakettia, jossa olisi ollut pelkät tarrat. Nykyään noita käteviä tarraripsiä ei tunnu löytyvän enää mistään, joten sen jälkeen ei ole tullutkaan tekoripsiä ostettua, kunnes...

...katselin kerran Youtubesta huvikseni videotutoriaaleja tekoripsien asentamiseen ja päätin sitten etsiä itselleni kunnon ripset ja mikä tärkeintä, kunnon liiman. Niinpä astelin Tampereen Punanaamioon ja ostin itselleni muutaman paketin Ardelin laadukkaita ripsiä sekä niille tarkoitetun värittömän liiman. Ripset kuitenkin jäivät pölyttymään laatikkoon ja unohdin jopa niiden olemassa olon, kunnes lopulta kaverini suositteli minua edes kokeilemaan. Niinpä laitoin ripset päähäni ja tadaa. Hyvän liiman avulla räpsyt pysyvät silmissä ilman jatkuvaa sähläämistä ja irtoamista.

..Ja mikä parasta, ripset todella tuovat katseeseen aivan erilaisen fiiliksen.


Ver....

..taa!


Tästä lähin lupaan käsi sydämellä käyttää tekoripsiä. Tulee heti paljon naisellisempi olo ja nyt tekee mielikin katsoa itseään hetki pidempään peilistä. Suosittelen ehdottomasti Ardelin ripsiä. Oikeastaan mistä tahansa tekoripsistä voi saada laadukkaat (tai ainakin paremmat), kun niihin käyttää oikeaa, ammattikäyttöön tarkoitettua ripsiliimaa. Hyvää ripsiliimaa on esimerkiksi Ardelilla itsellään. 

Tässä vielä pikainen ohje tekoripsien laittamiseen. Tämän tavan olen itse kokenut sopivaksi itselleni. Lisää hyviä vinkkejä löytyy Youtubesta:

1. Laita ripset päähän vasta muun meikin ollessa valmis. Taivuta ja laita muutama kerros ripsiväriä.
2. Irrota ripset varovasti pakkauksesta (nauhan kaari ei saisi kauheasti venyä) ja "mittaa" ripsinauhaa omaan silmääsi.
3. Leikkaa ripsen sisä- tai ulkonurkasta pieni (tai isompi) palanen, jotta ripsinauha on omalle silmällesi sopivan mittainen.
4. Laita liimaa ripsinauhaan sopivan verran. Liimaa ei saa olla liian vähän, mutta se ei saa myöskään tursuta yli äyräiden. 
5. Odota n. 30 sekuntia. Liima ehtii kuivua tällä aikaa hetken ja se tarttuu ihoon kiinni paremmin.
6. Aseta ripsinauha ripsien rajaan, eli ei kiinni ripsiin! Voit venyttää omaa luomeasi hieman tai käyttää pinsettejä apunasi.
7. ..Ja valmista tuli!

3 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, täytyykin hilpaista Punanaamioon ton liiman perässä! Nimim. liehuripset

    VastaaPoista
  2. Älä nyt säikähdä hiljaista stalkkeria, joka hyppää puskasta, muttah... Tosi kiva blogi on. Kirjotat tosi selkeitä ja hyviä tekstejä ja ne jaksaa lukea aina loppuun. Mielenkiintonen blogi muutenkin. :---D Sul on tosi nätit hiukset!

    VastaaPoista