torstai 18. heinäkuuta 2013

My Style

Törmään usein legendaariseen kysymykseen siitä, miten löysin tyylini ja keiden tyylit inspiroivat minua. Tämä postaus kertokoon siitä.

Kuten monella muullakin goottimöröllä tai muilla sekasikiöillä, minullakin on oma tarinani siitä, kuinka oman tyylini löysin. Oma tarinani ei paljoa eroa paljon kuullusta "musiikin kautta" vastauksesta, sillä metallimusiikin löydettyäni halusin alkaa pukeutua samaan tyyliin kuin suosikkibändieni edustajat. Kuten jo tämä postaus kertoo, ensimmäisiä synkän musiikin edustajia elämässäni olivat Lordi ja Nightwish. Vaikka Lordista en nykyään enää piittaa, bändin erikoinen puvustus teki minuun syvän vaikutuksen aikanaan, samoin myös Nightwishin silloisen keulahahmon Tarja Turusen pitkät mekot olivat silmissäni aivan uusi näky. Ennen metallimusiikkia en ollut koskaan törmännyt varsinaisesti gootteihin ja siksi oma tyylini alkoi kehittyä todella hitaasti, tuskin se on vieläkään täysin valmis.


Kuudesluokkalaisena käytin ainoastaan verkkareita ja muiden vanhoja vaatteita, eikä minulla ollut minkäänlaista tyylitajua. En ollut edes värjännyt hiuksiani, joten oma kuparinpunainen värini oli tuolloin loistossaan. Koska tuolloin luulin, että Tarjan vaatetus on täysin mahdotonta hankkia mistään kaupasta (tuolloin siis kuvittelin, että kaikki goottivaatteet olivat itsetehtyjä tai teetätetty jollain pukuvalmistajalla, joka tekee pukuja ainoastaan bändeille, eikä niitä voisi ostaa mistään). Niinpä sitten ostin itselleni t-paitoja, joissa oli milloin mitäkin rajuja kuvia ja paitojen leikkaustenkin tuli olla jollain tapaa erikoisia.

Seitsemännellä luokalla aloitin meikkaamisen. Irc-gallerian ollessa tuolloin suosittu, etsiskelin Nightwish yhteisöstä muiden fanien tyylejä ja sitä kautta sain inspiraation kokeilla erilaisia juttuja. Tuolloin ensimmäisiä kokeilujani olivat mm. ne legendaariset pandarajaukset, joista muotoutui nykyinen arkimeikkini - pienellä kissamaisella rajausfiksailulla tosin. Ilman rajauksia en tunne olevani oma itseni ja siksi vielä nykyäänkin olen tosi arka kokeilemaan muunlaisia rajauksia sen pelossa, etten näyttäisi omasta mielestäni hyvältä. Löydettyä tyyliini mustat vaatteet ja kajalit, olikin aika siirtyä värjäämään hiuksia mustaksi, kuten Tarjalla, joka tuolloin ja oikeastaan vielä nykyäänkin on yksi tyyli-ikoneistani. Mustaksi värjäsin seiskaluokan puolivälissä ja sillä tiellä onkin pysytty. Eri meikkaustyylejä kokeilin myöskin niin Tarjan kuin monen perustallaajan inspiroimana ja lopulta löysin bändin, joka tuli vaikuttamaan tyyliini ehkä rajuiten: Cradle of Filth. Jo heti ensisilmäyksellä ihastuin täysin Dani Filthin nahkavaatteisiin ja mustiin rastoihin, jotka tietysti oli heti saatava. Niinpä sitten löysin kuiturastat jotakin hämärää polkua, joita tulikin käytettyä ahkeraan. Ylä-asteen lopulla aloin myös kiinnostua pvc:stä ja nahasta, korseteista ja korkeista kengistä. Sille tielle on jääty. Minulla oli yhdessä vaiheessa sellainen ns. Murderdolls kausi, jolloin pidin hirveästi kravatteja ja pinsseillä vuorattuja vaatteita, mutta onneksi ne ajat ovat osittain ohitse. Ei sillä, etteikö Murdereiden tyyli olisi hieno, mutta se ei vain pue minua.

Eri metallibändien keulakuvien ansiosta olen siis tietyllä tapaa muotoutunut tällaiseksi kuin nyt olen. Toki nyt näin vanhemmiten alkaa keksiä itsekin omasta mielestään kivoja juttuja ja inspiraatiota saa myös ihan perustallaajilta. Netissäkin on paljon hyviä kuvia ja tutoriaalia moneen lähtöön.

Keiden tyylejä nykyään sitten ihailen? Youtubesta mainittakoon Adora Batbrat, jolta saa hyviä vinkkejä meikkaamiseen ja hiustenlaittoon. Dani Filth on myös omalla tapaa eräänlainen tyyli-ikonini, vaikka onkin mies.

Kysymykset siitä, aionko näyttää tällaiselta vielä vanhanakin, huvittavat aika paljon. Tuollaiseen kuitenkin on aika vaikea lähteä vastailemaan.. Eihän tulevaisuuteen voi nähdä!


Tyylin kehittymisestä minulla on video Youtubessa ja kuvapostaus täällä blogissa klick!.

2 kommenttia: