sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Sauna Open Air 2013

Kirjoitan tätä postausta heti Saunan ensimmäisen virallisen päivän eli lauantain 8.6 jälkeen. Jessus mikä olo! Tippaakaan en ottanut alkoholia ja olo on kuin milläkin krapulaisella.. Ja ihan oikeasti en koskenut alkoholiin!

Saunaan ostimme kaverini Hannan ja Anniinan kanssa yhden päivän liput lauantaille, sillä sunnuntain esiintyjäkaarti ei oikein ollut mieleemme (lukuunotamatta Stam1naa). Lauantaille oli erinomainen esiintyjälista: Stratovarius, Children of Bodom ja Nightwish. Bändien näkemisestä onkin jo tovi. COB:n näkemisestä on pian 3-4 vuotta, Nightwishin noin vuosi ja Straton näkemisestä voisi sanoa olevan ikuisuus.

Päivämme alkoi Hannan kanssa istuskellessa Saunan pääsisäänkäynnillä tuntia ennen porttien aukeamista. Odottelimme Anniinan saapumista pääkallopaikalle.
Päivän outfittiin kuului Lip Serviceä, kuten aina.

Heti porttien auettua menimme jonottamaan nimmareita, joita olimme odottaneet varmaan koko elämämme ajan. Children of Bodomin nimmareita nimittäin. Teiniaikojen suosikkibändi (ja nykyäänkin yksi lemppareistani, sanokaa mitä sanotte) oli must see ja nimmarit jäivätkin käteen. Kieltämättä vapisutti ja fanityttöilytti aivan mielettömästi. Bändi oli samannäköinen kuin lavalla ja kuvissa ja aivan ihania tyyppejä kaikki. Yhteiskuvat oli kiellettyjä, joten sellaisia ei tällä kertaa onnistuttu saamaan :< Nimmareista on kuvaa alempana~

Ensimmäisenä esiintyi Stratovarius. Bändi on kyllä ennallaan ilman Tolkkiakin, mutta biisilista oli itselleni todella outo. Se sisälsi paljon sellaisia biisejä, joista en pitänyt tai en ollut koskaan kuullut. Iso plussa tulee kuitenkin siitä, että bändi soitti myös lemppareitani: Black Diamond, Unbreakble, Against The Wind ja Hunting High And Low. 


Straton jälkeen oli aika odotella Children of Bodomin esiintymistä. Aika juoksikin onneksi todella nopeasti ja h-hetki saapuikin yllättävän pian. Children of Bodom saapui lavalle ja aloittivat nykyisellä suosikkikappaleellani Transferencellä. Kuvia tuli napsittua mukavasti, tosin koska jouduimme niin surkeille paikoille (eli pittien keskelle), niin suurinosa näistä kuvista epäonnistui täydellisesti. Tässä kuitenkin ehkä ainut täydellisesti onnistunut otos:

Tutui <3 Tuon miehen kanssa voisin hyvinkin lähteä "meille tai teille".. No vitsivitsi. Nyt loppu fanityttöily!

Bodom veti hyvän setin, tosin Downfall loppu puolella alkaa jo melkein kyllästyttämään. Onneksi kuitenkin bändi soitti legendat, kuten In Your Face, Hate me ja Hate Crew Deathroll.

Bodomin jälkeen olikin parin tunnin tauko, jonka aikana käytiin kiertelemässä paikkoja hieman tarkemmin ja napattiin mukaan syötävää. Tässä kohtaa onkin pakko mainostaa, että alkoholipuolella kierrellessämme ja etsiskellessämme paria kaveriani, minut yllätti Insanity (Evil Fate Eternityn bloggaaja), joka tuli halaamaan ja juttelemaan kanssani. Oli mahtavaa törmätä yhteen suosikkibloggaajista ja hemmetin hyvä tyyppihän tuo tyttö oli! Opethin soittaessa taustalla puheesta oli hankala saada selvää, joten toivon, että vielä joskus olisi kyseisen tytön kanssa mahdollisuus jutella pidempäänkin.

20:00 olikin sitten luvassa itse bändien bändi, nimittäin Nightwish. Kuten jo aiemmista postauksista tiedätte, bändillä on uusi laulaja Floor Jansen, josta minulla ei vielä oikein mielipidettä ollut. Tämä keikka kuitenkin vakuutti minut täysin ja näen Floorin erittäin varteenotettavana virallisena laulajana bändissä. Nythän Floor on vain "tuuraamassa" vai mitenkä tuota kutsuisi. Jos Flooria pitäisi paremmin lähteä analysoimaan, omasta mielestäni hän taitaa erinomaisesti "Tarja ajan" biisit. Hän on ikään kuin Tarjan ja Aneten välimuoto, joka toimii erinomaisella tavalla. Bändi soitti parhaimmat kappaleet mitä toivoa voi ja täytyy sanoa, että settilistan suhteen Nightwish ei petä koskaan!Nightwishia pääsimmekin katsomaan eturiviin ja siksi kuvat ovatkin aika hyviä. Mieletön festari oli kyllä! Tätä lisää! Loppuna vielä kooste Sauna Open Air saaliistani:
Olen kyllä ikuisesti kiitollinen noista nimmareista. Hauskaa oli myös löytää hyvä bändipaita, joka ei ole samanlainen kuristajakäärme kuin tavalliset paidat. 

Videota Sauna openista tuli myöskin tehtyä, tässäpä se nyt olisi:

En ole vieläkään mikään häävi videoiden tekijä ja mukana ollut kakkakamera laatu. huhhuh. 

Olikos teitä muita Saunomassa? :)


2 kommenttia:

  1. Minä olin tuolla ja spottasinkin sut muistaakseni jalluteltan lähettyviltä. Itse seisoskelin olutteltan edessä katselemassa Opethia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Damn! Olisit tullut morjenstamaan :'D Itse olen sokea enkä koskaan tunnista ketään.

      Poista