maanantai 20. toukokuuta 2013

Tribalia ja tanssiasuja

Jälleen kirjoittelen teille tanssitunnelmissa. Tämä postaus on tehty täysin viime viikonloppuisen tribal kurssin inspiroimana, nimittäin sain itseni tuolle kaksipäiväiselle tutustumiskurssille ilmoittauduttua, kuten tuossa laukkuvideossani mainitsinkin. Kurssi oli todella edullinen, se maksoi ainoastaan 15 euroa, joka on tosi pieni summa kahden päivän kurssista (molempina päivinä siis 3h harjoitukset).

Täytyy kyllä sanoa, että Tribal eroaa itämaisesta tanssista todella paljon. Tanssi on ulkoisesti melko samanlaista itämaisen tanssin kanssa, mutta tekniikka on aivan erilainen ja tietyllä tapaa paljon haastavampi. Alkuperäinen tribal (oikea nimi American Tribal Style =ATS) on Amerikassa n. 1980 luvulla keksitty, moderni tanssityyli, joka on ottanut vaikutteita itämaisesta tanssista, flamenkosta ja intialaisista temppelitansseista. Tanssi on täysin improvisaatiota eli tunneilla ei koskaan opetella koreografiaa ja sormissa käytetään sormisymbaaleja. Tribal on kommunikointia ryhmässä ja tunneilla opetellaan ainoastaan liikkeet ja ryhmässä tanssiminen.

Tribalia on olemassa myös montaa eri fuusioversiota, kuten itämaisesta tanssistakin. Tribalia on olemassa mm. steampunk tyylistä ja goottityylistä, joista olen kertonut tässä postauksessa tarkemmin. Itse mietin aloittavani fuusio tribalin harrastamisen opeteltuani ensin tämän perinteisen, tyyli on vain niin upea! ATS:ää löytää tanssittavan monella eri nimikkeellä, jotka kaikki eroavat toisistaan jollakin tapaa. Kurssillani kuitenkin opetettiin alkuperäistä, Carolena Nericcion kehittämää tyyliä Fat Chance Bellydance. Eli jos juuri tämä kyseinen tyyli kiinnostaa ja Youtubesta haluaa tribal pätkiä katsella, kannattaa kirjoittaa tuo tyylilaji, sillä pelkällä ATS:llä löytyy aivan kaikkea.

Osviittaa siitä, miltä perinteisen ATS:n puvustus näyttää

Tämä kaksipäiväinen tribal kurssi oli kyllä antoisa. Tribal esityksiä katsellessa voisi hyvin kuvitella, että liikkeet ovat täysin samanlaisia itämaisen tanssin kanssa, mutta tekniikka on kuitenkin aivan erilainen. Esimerkiksi itämaisesta tanssista tuttu undulaatio(tutummin kameli) tehdään tribalissa täysin eri tekniikalla. Myös tutut lantioiskut tehdään tribalissa enemmän jalan avulla kuin vatsalihaksilla. Yhteneväisyys näissä kahdessa lajissa kuitenkin on perusasento: selkä suora koonnon avulla, rintakehä koholla ja polvet inasen koukussa. Kurssi antoi minulle aivan uudenlaiset ovet tribaliin ja innostuin siitä todella paljon. Myönnettäköön, että itämainen tanssi on kuitenkin se, mitä rakastan eniten tanssilajeista. Tribal tulee hyvänä kakkosena, sanoisinko, että vahvana sellaisena. Tätä lisää!

Olin ilahtunut, miten moni oli kiinnostunut tästä kaksi päiväisestä intensiivikurssista. Paikalle tuli ainakin 10 henkeä, joka on aika paljon nykyään, sillä tällaiset taidetanssit eivät ole valtavirran muodissa nykyään. Toivotaan, että itämainen tanssi ja tribal nousisivat taas kansan suosikeiksi, kuten ne olivat aikanaan 90-luvulla.

Jos jotakuta muuten kiinnostaa, missä perinteistä american tribalia voi harrastaa, kannattaa käydä kurkkamassa Tampereen Ahjolan kansanopiston nettisivuja.

Videota ATS:stä

Ajattelin muuten tässä samalla tehdä teille videon tanssiasuistani eli siitä, millaisissa vermeissä olen harjoituksissa ja millaisia esiintymisasuja ja tanssivöitä minulla on ja mistä ne ovat peräisin. Katsokaahan siis video, niin pääsette näiden salojen kanssa perille ;)

VIDEOON TÄSTÄ

Itämainen tanssi on kyllä yksi kivoimmista asioista elämässäni. Tässä lajissa ei tarvitse olla mikään luurangon laiha, vaan muodokkuudesta on vain etua! Ainut tärkeä asia tässä lajissa on vartalonhallinta, joka kehittyy jokaisella omaan tahtiin riippuen siitä, miten kauan on harrastanut tanssia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti