sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tanssin juhlaa

Päätin pitkästä aikaa kirjoittaa tanssiharrastuksestani, sillä meillä oli sunnuntaina näytös tuossa Valkeakosken Kaupungin Teatterissa tapahtumassa nimeltään Tanssin Juhla, jossa on joka vuosi ollut useaa eri tanssilajia ja kultakin ryhmältä yksi tai kaksi tanssia. Tapahtumassa on lähes poikkeuksetta ollut itämaisen tanssin lisäksi hip hoppia, nykytanssia, kansantansseja, show dancea ja affrikkalaisia tansseja. Tarjonta on aina ollut siis todella monipuolinen ja mielestäni tapahtuma on erinomainen tilaisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssityyleihin. Harmi vain, että osa esityksistä on aina jäänyt väliin ennen tai jälkeen väliajan oman esityksen takia.

Pääsin vihdoinkin esittämään uuden suosikkikoreografiani Anan, jonka nimi muutettiin Shaabiksi(estraditanssista hieman surumielisempi versio). Shaabi on ehkä toisiksi vaikein koreografia viime sooloesitykseni jälkeen ja olin enemmän kuin mielissäni päästettäni esittämään sen yksin. Shaabi on kuitenkin ehdottomasti soolotanssi, eikä se pääsisi esille niin hyvin ryhmässä tanssittuna (ei mitenkään vähätellen muita, mutta osa koreografioista on sellaisia). Tanssikaverini esitti myöskin soolon huivin kanssa, jonka esitin jouluna erään itämaisentanssin yhdistyksen pikkujouluissa.

Koska teatterilla on aina ollut tiukat säännöt kuvaamisesta virallisen esityksen aikana, poikaystäväni tuli kuvaamaan kenraaliharjoituksiani, sillä minulle on hyvin tärkeää saada materiaalia jokaisesta esiintymiskerrastani - ja mieluiten videota. Ilman videointia ei koskaan näe ns. ulkopuolisen silmin omaa tanssimista, vaikka harjoituksissa tietysti tanssitaan peilin edessä. Se ei kuitenkaan ole sama asia. Videoinnin avulla pystyy hyvin näkemään tekemänsä virheet ja sen avulla pystyy korjaamaan itseään seuraavissa esiintymisissä. Itse olen esimerkiksi huomannut olevani paljon rohkeampi tanssija ryhmässä kuin yksin, vaikkakin yksin tanssiminen on minulle se mieluisempi juttu.


Pistin jo eilen videota kenraaliharjoituksista Youtubeen ja tämä meni mielestäni sen verran hyvin, että se on ihan julkaisukelpoinen netissä. Pieniä miinuksia tulee kyllä pienestä jännityksestä, mutta sitä se on kun muutenkin luonnostaan ujo ihminen. Selvää parantumista on kuitenkin ilmeissä, jotka nyt tietysti videon valotuksen takia jää pois. Koreografian on Maria Agunin käsialaa, kappaleesta ei kyllä ole tietoakaan x)


2 kommenttia:

 1. Ihana muuten, kun sie kirjottelet tanssista silloin tällöin. :) Itelläni on myös käyny mielessä tuo, että videoisin niitä tansseja just sen takia, että näkisi ittesä ns. ulkopuolisen silmin. :) Meillä tosin yleensä ennen esityksiä videoidaan ryhmässä se tanssi, et voi sitten kotona treenata sen avulla. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tanssijuttunikin kiinnostavat ^^
   Tuo olisi kyllä hyvä systeemi harjoitella kotona videon kanssa, mutta oman ryhmäni kanssa se ei ole mahdollista. Opettajani on sen verran iäkäs jo, ettei tuo tietotekniikka ole mikään vahvuus hänellä x)

   Poista