keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Lääkkeet vitutukseen

Tämmöinen joskus aikanaan heitettiin minun(kin) blogiini haasteeksi. Nyt en vain muista, kuka haasteen antoi, mutta teenpä sen nyt kuitenkin alta pois. Listaukset eivät sitten ole missään järjestyksessä, ihan sellaisessa mieleentulo järjestyksessä. Eikä kannata sitten ottaa itseensä joistakin asioista, kaikilla eri mielipiteet.

10 asiaa, jotka pistää vihaksi

1. Kiusaaminen. Omien kokemusteni ja kavereideni kokemusten kautta olen alkanut nähdä punaista, jos näen jotakuta kiusattavan tai netistä luen jotain kokemuksia. Minä en puolusta kiusaajia millään tapaa ja leimaan heidät heti siksi, miksi pitääkin. Kiusaamisessa ei ole mitään järkeä, oli sitten kotona ongelmia tai ei.. Mikään ei ole hyvä syy kiusata muita!

2. Sairauden laittaminen tekosyyksi ja ylipäätään tekosyiden keksiminen. On vain todella rasittavaa, jos kaikki ongelmat johtuvat aina tästä sairaudesta ja se muka rajoittaa ihan kaiken. Lähinnä puhun nyt mielenterveyshäiriöistä. Okei, ne kyllä varmasti rajoittavat paljon, kuten vaikka allergiat ja syövätkin, mutta ihan oikeasti.. MIKÄÄN sairaus ei voi olla syy sille, että kohtelet ihmisiä kuin paskaa 24/7. Mikään sairaus ei myöskään voi olla syypää jokikiseen asiaan elämässäsi. Sairaudet eivät ole mitään etuoikeuksia kohdella muita miten huvittaa tai toimia niin kuin itse haluaa. " Sori ku tein näin, mut mun masennus/paniikkihäiriö/psykoosi sai mut tekeen niin! " On niin klisee lause. Toki on varmasti tilanteita, joissa sairaus vaikuttaa käytökseen, mutta ei se mikään lieventävä asianhaarakaan ole. Ei pidä ajatella, että " noku sil on toi ja toi nii se varmaa siks kohtelee mua tällee ja se on iha ok sen sairauden takia."

3. Naisten lapsellisuus. Ja tällä tarkoitan sellaista " Me ei voida olla kolmisteen ku me halutaan olla kaksiteen" jne paska AIKUISILTA ihmisiltä. Voi ziisus. Tähän törmään aika useinkin, tosin en suoranaisesti. Tähän samaan voisin lisätä vielä sen, että joiltakin sen vain näkee, miten haluaa vittuilla jollekin tietylle/tietyille ihmisille jollakin asialla, en nyt mitään hyvää esimerkkiä keksi.

4. Kateus. En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka ovat kateellisia ihan arkipäiväisistä asioista. On ihan eri asia olla kateellinen esim. joistakin kengistä tyyliin " Oispa mullaki tollaset", kuin olla kateellinen toisen ihmisen menestyvästä parisuhteesta, menestyksestä koulussa tai töissä jne. On ihan normaalia olla kateellinen hiljaa itsekseen, mutta mielestäni sen näyttäminen selkeästi esimerkiksi vihjomalla tai "pistämällä paremmaksi" on niin jotain vihaksi pistävää. Ja kaikista pahin kateuden "muoto" on olla kateellinen ystävälle. Minulla on kateudesta useampikin esimerkki, mutta tunnistavuuden vuoksi en niitä nyt tähän latele.

5. Mustasukkaisuus. Oli kyseessä sitten parisuhde tai kaverisuhde. Saahan sitä toki olla mustis seurustelukumppanistaan, jos oikeasti on siihen aihetta, mutta sellainen vainoharhainen " Sä et saa puhuu tolle ja tolle, koska ne on eri sukupuolta ja voi iskee sut!". Kaverisuhteessa mustasukkaisuus on juuri tätä, että yritetään saada sen kolmannen osapuolen olo tarkoituksella paskaksi tyyliin supisemalla keskenään tai kertomalla jotain juttua, jonka vain "ne kaksi ihqua" tietävät.

6. Valittaminen asioista, joita kuitenkin itsekin tekee eli jos vaikka valittaa jostain tietystä tavasta hoitaa asioita marmattaa, niin älä helvetissä tee itse sitä virhettä, että toistat sen saman virheen itse ja vielä useampaan kertaan huomaamatta.

7. Kuntoilubuumi. Näihin menee vain hermo. Joka toinen vetää jotain proteiinijuomia ja kehuskelee Facebookissa siitä, miten perkeleesti on tänään treenannut ja miten lihas kasvaa. Sitten ollaan niin tietävinään kaikesta kaiken tässäkin asiassa ja arvostellaan muiden syömisiä. Arhhgg!

8. Kurittomat kakarat. En muutenkaan ole mikään lapsi-ihminen, niin eritoten pistää vihaksi riekkuvat kakarat, joilla ei ole mitään käytöstapoja: karkkihyllyllä heittäydytään maahan pillittämään, jos ei saa karkkia, juostaan mihin sattuu, heitellään toisia ihmisiä kivillä/lumipalloilla, eikä vanhemmat tee asialle mitään tai toru kakaroitaan. Saatana!

9. Päteminen asioista, joille ei ole kunnon perustelua.

10. Tehtyjä virheitä ei myönnetä. Ei osata pyytää anteeksi ja sitä rataa..10 asiaa, jotka tekevät iloiseksi1. Halailu. En niin halaaja tyyppejä ole lukuunottamatta poikaystävääni, mutta kun sellainen eteen tulee, niin halin kyllä mielelläni. Siitä tulee hyvä mieli.

2. Tanssiminen. Tanssiessa saa purkaa tunteitaan eläytymällä ja liikkumisesta tulee hyvä fiilis.

3. Festarit ja keikat. Lukuunottamatta yhtä keikkaa, olen aina ollut keikoilla virkeimmilläni. Fiilis on aina hyvä ja aina kun tietää uuden keikan tulevan, odottaa sitä kuukausitolkulla.

4. Hauskanpito kavereiden/poikaystävän kanssa. Aina saa hyvälle tuulelle!

5. Musiikin kuuntelu. Enpä usko, että olisin selvinnyt mistään murheista ilman musiikin parantavaa voimaa. Se lohduttaa ja tekee hyvän mielen. Aina.

6. Tunne, että välitetään oli kyseessä sitten kaveri tai poikaystävä. Tällä tarkoitan lähinnä sellaista, että kuunnellaan ja voi kertoa salaisuuksia ilman tunnetta, että ne lähtevät eteenpäin.

7. Vanhojen kavereiden tapaaminen pitkästä aikaa. Sitä pulinan määrää ja jälleen näkemisen tunnetta!

8. Shoppailu. No D44?

9. Koulumenestys. Hyvät numerot ja arvostelut ovat aina mieltä parantavia.

10. Bloggaaminen. Se on uskomattoman terapeuttista. Vaikken tänne nyt mitään syvimpiä asioita itsestäni kirjoita, jo pelkkä kirjoittaminen on hauskaa puuhaa ja samalla rentouttavaa.


Tämmöstä tällä kertaa~

2 kommenttia:

  1. Aina muo naurattaa sun asiateksteissä, kun on lopussa "saatana", heti repeen :'D Jatka samaa rataa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni huumori on aina hyvä lisä vakavaan tekstiin ;D

      Poista