maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tukka asiaa

Kuten jo viimeisimmässä tukkamuutos postauksessa hieman vihjoinkin, hiukseni pääsivät vihdosta viimein leikkautettavaksi. Koulussa emme ehtineet leikkausta tehdä, kun oli sen verran muita asioita, joten jouduin (tai no jouduin ja jouduin) menemään ihan oikealle kampaajalle. Kampaajalla olen viimeksi ollut varmaan viimeksi silloin, kun vielä sivusiilin omistin, joten todella kauan sitten. Nyt olikin mielenkiintoista seurailla kampaajan leikkaustekniikoita, liikkeen siisteyttä ynnä muita parturi-kampaajalle kuuluvia seikkoja, nyt kun niistä jotain paka-opiskelijana ymmärtääkin. Leikkaukseen olen tyytyväinen, vaikkakin hieman totuttelemista on.

Vaikka olenkin sanonut, etten koskaan tulisi enää leikkaamaan toispuoleista mallia, päädyin siihen sitten kuitenkin. Tällä kertaa tosin pulisonki on paksumpi ja pidempi ja korvan päällys on ainakin sentin mittainen, ei siis siili kuten aiemmin.

Toinen puoli näyttääkin sitten tältä. Otsahiuksiin ei muutosta tullut, koska olen niihin oikein tyytyväinen nyt. Vino otsis on nimittäin paljon helpompi saada näyttämään hyvältä kuin suora, joka minulla on ollut aivan liian kauan. Vaikka kuvassa nyt ei näykään, hiukset on kerrostettu todella revitysti. Päältä hius on noin 10 sentin mittaista ja pitenee pikku hiljaa latvaakohti mennessä. Latvoista mittaa lähti noin 5cm, viimeisimmän vaalennuksen jäljiltä. Eipähän tarvitse enää häpeillä huonokuntoista latvaa työssäoppimispaikalla.

Minulla ei muuten koskaan aiemmin ole ollut kerrostettua tukkaa, joten täytyy sitä ihan erikseen kommentoida. Jos haluaa tupeerata hiuksensa todella isoksi, hiukset kannattaa käydä kerrostamassa kunnolla, jotta hius "tupeeraantuu" paremmin. Aiemmin, kun vielä kokopitkän pehkon omistin, tupeeraus tuppasi lässähtämään kuin lehmänhäntä muutaman tunnin jälkeen. Nyt kun hiukset on leikattu kunnolla, tupeerauskin pysyy hyvänä. Oma pehkoni pysyi lähes tulkoon latistumattomana vielä seuraavaankin päivään, joten tämä malli sopii tyyliini oikein mainiosti. Olen nimittäin todella laiska laittamaan hiuksiani mitenkään, mutta nyt ajat muuttuvat, kun huomaa, miten hyvä lopputuloksesta tulee.
Hiuspuuteri takaa pitävän ja hyvän tupeerauslopputuloksen!

Jos jotakuta kiinnostaa, voisin suositella muutamaa tuotetta tupeeraukseen käytettäväksi. Jos haluaa oikein superison tukan, kannattaa hiuksiin sujauttaa muotovaahtoa. Itse en kuitenkaan koskaan hiuksiani föönaa iltasuihkun jälkeen, vaan annan niiden kuivua itsekseen. Aamulla laitan ainoastaan Schwarzkopfin OSIS sarjan Dust it hiuspuuteria, joka tekee hiuksesta hieman karkeamman ja näin se on helpompi tupeerata. Olen jo vuosikaudet valitellut kavereilleni, että mikään ei tunnu saavan hiuksiani pysymään hyvänä, mutta tämä hiuspuuteri muutti kaiken. Dust it on muuten aika kallista, älyttömän pieni sirotin maksaa vajaa 25 euroa, joten jos haluaa säästää, kannattaa kokeilla Markettiversiota samasta tuotteesta: Schwarzkopfin Got2be hiuspuuteria. Lakkana olen käyttänyt yleensä Osista, mutta nekin kyllä pidemmän päälle kalliita - mutta ehdottoman hyviä. Finish lakkaa voin suositella, sillä se todella tekee kovan pidon hiuksiin.

Onnistunut tupeeraus vaatii myös hyvän harjan. Aiemmin käytin jostain Vapaavalinnasta saatavaa perus muovikampaa, mutta aloitettuani koulun, löysin uuden luottoharjan, jolla saa todella hyvän tupeerauksen muutamalla vedolla. Harja näyttää suunnilleen tältä:

4 kommenttia:

  1. Hienot uudet hiukset + kiitos hyvistä vinkeistä! Sulla on muuten ihan älyttömän nätit silmät, nyt kun tarkemmin alkoi katsomaan. :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos. Täytyy ottaa parempaa kuvaa/videota, jahka parannun tästä flunssasta :D

      Poista