lauantai 2. maaliskuuta 2013

Satanica's Make Up School: Blush and shadows

Poskipuna ja varjostukset  näkyvät melko monen gootin poskilla. Moni "taviskin" käyttää erityisesti aurinkopuuteria varjostuksena. Poskipuna tuo kasvoille väriä ja varjostus sen sijaan tuo kontrastia ja kulmikkuutta kasvoihin. Moni tuntee poskipunan ja aurinkopuuterin hyvin, mutta niiden käyttö on monella aika hakusessa omien kokemusteni mukaan.

VARJOSTAMINEN

Varjostusta voi hyvin käyttää muuallakin kuin poskilla. Sen tarkoitus on tuoda kasvoille lisää varjoja ja näin tuoda kulmikkuutta kasvoihin. Varjostuksen voi tehdä poskien lisäksi esim. leukaan, leuan alle, nenän pieliin, otsaan, ohimoille.. Varjostuksessa voi hyvin käyttää aurinkopuuteria, vaikka moni sitä kritisoikin. Aurinkopuuteri on tavallista puuteria tummempaa ja näin sopii hyvin käytettäväksi varjostukseen. Kesäisin sitä voi levittää koko kasvoille tuomaan pientä väriä, mutta me gootithan kauhistelemme rusketusta, right? Gootti voi myös räväyttää ja korostaa poskiluitaan mustalla luomivärillä, tosin tällöin rajojen kannattaa olla aika siistit, ettei lopputulos näytä sottaiselta.

Erityisesti poskivarjostuksessa varjostuksen kohta on monella tapaamallani ihmisellä hieman väärin. Moni nimittäin sipoo hirveän määrän liian tummaa väriä poskiluulle, jonne aurinkopuuterin ei missään nimessä pitäisi tulla. Varjostuksen pitää tulla kohtaan, johon valo osuu kaikista vähiten, eli poskiluun alle. Poskiluun alla varjostus tuo poskipäitä paremmin esiin. Kaksoisleukaa voi häivyttää sipomalla aurinkopuuteria leuan alle. Varjostuksella voi häivyttää asioita, joita ei tahdo näkyvän. Sillä voi myös korostaa.

Oikea sävy varjostukseen pitää olla muutama aste tummempi kuin oman puuterin väri. Varjotusväri saa olla reilusti tummempi, mutta ei missään nimessä liian tumma. Varjostuksen tarkoitus on hämätä katsojaa luulemaan, että toisella ei ole varjostuksia - liian tumma väri näkyy kilometrien päähän. Siksi kannattaakin aluksi ottaa mieluummin liian vaalea aurinkopuuteri kuin liian tumma.

Hyvin tehty varjostus on häivytetty. Jos varjoja ei ole häivytetty, ne kyllä näkyvät luonnonvalossa. Häivytyksen voi hyvin tehdä samalla siveltimellä kuin itse varjostuksenkin, eli isolla siveltimellä. Itse pidän jäykistä siveltimistä, hentoset siveltimet eivät mielestäni oikein ole mistään kotoisin. Pienille alueille, kuten vaikka nenään, varjostuksen voi tehdä tietysti pienemmällä siveltimellä. Nenää voi varjostaa sen varresta tai sierainten kohtalta, mutta varovasti, sillä sieraimia "häivytettäessä" väriä menee liikaa nenänpieliin ja näin sieraimet korostuvat.


Kun varjostat, toimi samalla tavalla kuin punankin kanssa: sipaise siveltimeen pieni määrä väriä, tupsauta ylimääräiset käteesi ja sivele haluamiisi kohtiin. Muista, että meikkiä voi aina lisätä, mutta sitä on vaikea ottaa pois ilman, että poistaa kaikki meikit saman tein. Siksi siis kannattaa aloittaa pienillä määrillä ja lisätä tarpeen vaatiessa.

POSKIPUNA
Tunnetuin poskipunan olomuoto on puuterimainen, mutta niitä on olemassa myös voidemaisia. Jos valitset voidemaisen puuterin, levitä se poskille ennen kasvojen puuterointia!


Poskipunan kanssa säännöt ovat oikeastaan samat kuin poskivarjostuksen kanssa, mutta poskipuna levitetään poskiluun päälle ei sen alle!! Poskipunan väriä voi säädellä samalla tavalla kuin varjostuksenkin, eli pieni määrä kerrallaan. Jos väriä menee huiskuun liikaa, ylimääräiset voi tupsauttaa kädelle. Poskipunan oikeaoppinen levitys on siitä ongelmallinen, että se menee oikeastaan muodin mukaan. Välillä se levitetään omenaposkimaisesti pyörittämällä vain poskipäille, välillä kolmiomaisesti tai joskus käytetään ihan haaleita sävyjä. Itse kuitenkin olen tehnyt poskipunan hieman kolmion mallisesti, joten kerron siihen vinkkini.

Jos poskipunan levittää kolmiomaisesti, se näyttää mielestäni kaikista luonnollisimmalta. Kolmiomaisesti tehdessä punasta tehdään siis hieman kolmionmuotoinen. Tällöin kolmion kapein kärki on enemmän nenää kohti ja ohimoiden tiimoille levitettävä osa on leveämpi. Poskipuna on hyvä häivyttää, jotta se näyttää hyvältä. Kuten varjostuksenkin, poskipunan voi levittää isolla siveltimellä. Punaa kannattaa laittaa aluksi ehkä hieman liikaa, sillä sivellin kuitenkin hinkkaa ihoa sen verran, että se alkaa hieman punoittaa. Punoituksen laskettua myös punan sävy laskee ja häipyy lähes kokonaan, jos sitä ei ole tarpeeksi.

Poskipuna värejä on olemassa jälleen kerran laidasta laitaan, mutta tietenkin ovat enemmän punaisia - enpä koskaan ole törmännyt violettiin poskipunaan. Poskipuna voi taittaa oranssiin tai violettiin, ne voivat olla runsaspigmenttisiä tai haaleampia. Jokaiselle siis varmasti löytyy mieleisensä. Itse käytän esimerkiksi vaihtelevasti kylmiä ja lämpimiä sävyjä, riippuen meikistä.

Tässäpä olisi meikkikouluni päätös tällä erää. Yllättävän nopeasti sain tämän koottua, vaikka ajattelin, että tämän tekemiseen menisi ikuisuus ja kyllästyisin ideaan heti. Kertokaa toki kommenttejanne ja kysykää jos jotakin jäi epäselväksi mistä tahansa asiasta :) Palailen kauneudenhoidon tiimoilta varmasti pian, ehkäpä tällä kertaa hiusten parissa, nyt kun opiskelun ohella olen siitä innostunut todella paljon. Muistakaa, että meikin tekemiseen ei ole oikeaa tai väärää tapaa, mutta pienistä vinkeistä kannattaa ottaa opiksi, erityisesti häivytys ja pohjasävyjen valinnat ovat tärkeitä tai kokonaisuus on aivan metsässä. Tässä pienessä meikkiopas paketissa tosiaan käyn läpi vain perusasioita, mutta voin toki yrittää jotakin tutoriaaleja tehdä joistakin hieman haastavammista asioista, jos kiinnostusta on~ Heittäkää postausehdotuksia, niin yritän niitä parhaani mukaan toteutella teidän ja itseni iloksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti