keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Hair is my business

Tällä kertaa luvassa olisi pientä tutustumista omiin suosikki hiustenhoito ja -laitto tuotteisiin. Kuten olen jo sivulauseen sivulauseessa maininnut aiemmissa postauksissa, olen tässä parturi-kampaaja opiskelujeni aikana testaillut eri valmistajien tuotteita omaan päähäni (ja myöskin tietysti koulun asiakaspalvelutilaisuuksissa asiakkaidenkin päähän) ja olenkin jo omat suosikkini löytänyt. Pakko muuten kertoa, että ennen paka-linjalle lähtöä, pesin hiukseni perus markettituotteilla, enkä tuntenut muita hiustenmuotoilu tuotteita kuin lakan ja muotovaahdon. Kaikki muut tuotteet olivat täysin tuntemattomia ja muutamia koulutuksia käytyäni, huomasin, miten tynnyrissä olenkaan ollut. Nykyään sitä tuleekin käytettyä ainoastaan ammattilaisten tuotteita, koska olen huomannut, että ne tuntuvat hiuksissa ihan erilaiselta kuin mitä markettituotteet. Toki markettituotteistakin löytyy tiettyjä helmiä, mutta tietyissä tuotteissa laatuero on todella suuri. Esimerkiksi hiuspohjan ongelmien hoitoon eivät markettituotteet yllä.

Kosmetologikoulutukseni perusteella olen aina kuvitellut, että hiustenhoitotuotteet ovat yhtä kalliita kuin ihonhoitotuotteetkin, koska olin tottunut siihen, että hoitovoide voi maksaa 100 euroa reippaasti, joten kuvittelin, että hiustenhoitotuotteet ovat samaa hinta luokkaa... Olin niin väärässä! Ammattimaiset hiustenhoitotuotteet ovat toki hintavampia markettituotteisiin verrattuna, mutta mielestäni 10-14 euroa shampoosta ei ole paha. Toki muutama sarja, kuten Paul Mitchell ja TIGI ovat useamman kympin arvoisia, mutta pääpiirteitäin sarjat ovat sopivan hintaisia minun makuuni.

Vanha kuva minusta väsäämässä luokkakaverin hiuksia Goldwellin Elumenilla. Mihinköhän se ergonomia taas unohtui?

Nyt kun koulua olen käynyt melkein puolet, olen oppinut hirveästi kaikenlaista hiuksista ja vielä on hirveästi opittavaa! Kuten kauneudenhoito ala, myös hiusala on sellainen ala, että oppiminen ei lopu koskaan. Uusia asioita tulee koko ajan ja itseään tulee kouluttaa jatkuvasti, jotta pysyy mukana trendeissä ja tuotteissa. Uusia tuotteita ja tekniikoita kun siunaantuu koko ajan, on pakko tietää kaikesta edes vähän jotakin, jotta osaisi sitten kysyville asiakkaille selittää, mitä mikäkin tarkoittaa.

Koska työssäoppimispaikallani on myynnissä useampaa merkkiä hiustenhoitotuotteita, tunnistan niitä jo melko paljon. Vaikka minulla on vielä harjoittelemisen varaa tuotetuntemuksessa, olen tutustunut melko hyvin Schwarzkopfin, Goldwellin ja Sim Sensitiven tuotteisiin. Vaikka tuotteet periaatteessa vastaavat toisiaan, on niissä eroja, sillä kaikki tuotteet eivät kaikille sovi tai tuotteen koostumus ei miellytä. Jos siis suosittelemistani tuotteista ei suosikkia löydy, ei kannata heti sarjaa lytätä kumoon - kannattaa kokeilla muita "vastaavia", jotta pystyy löytämään itselleen sopivimmat tuotteet.

Mutta pitemmittä puheitta, tässäpä suosikki hiustenhoito ja -laitto tuotteitani! Näitä tuotteita voi ostaa ammattilaisten lisäksi mm. Hairstoresta. System 4:ää on mahdollista saada myös joistakin apteekeista.

                                                                      SHAMPOOT


Schwarzkopfin Bonacure sarjan hoitotuotteita suosittelen asiakkaille ihan ensimmäisenä, koska ne ovat mielestäni todella hyviä. Hintakaan ei mielestäni ole paha, kun kyse on ammattituotteesta. Tämä sulfaatiton värihiusten shampoo on yksi suosikeistani. Jos joku ihmettelee tuota sulfaatittomuutta, se tarkoittaa sitä, että tuotteessa ei ole Sodium Laureth Sulfate nimistä pesevää ainesosaa. Ainesosa on korvattu eräällä toisella pesevällä aineella, sillä SLS(oma lyhenteeni) on todettu aiheuttavan allergiaa ja kaikille se ei sovi. Tuotteessa on vähän laitosmainen tuoksu, mutta pääasiahan on se, että tuote pesee, eikä jätä hiuksia sähköisiksi.

Goldwellin Dualsenses värihiusten shampoo on ehkä pikkuisen parempi kuin Schwarzkopfin vastaava. Tässä tuoksu on aivan ihana ja värikin kivan vaaleanpunertava. Tuote pesee ja vaahtoaa hyvin, eikä tätä tarvitse käyttää kuin pienen määrän kerrallaan. Tätä shampoota käytänkin nykyään ja luulenpa, että aion ostaa uuden pullon, jahka tämä vanha pääsee loppumaan. 

Sim Sensitiven System 4 sarjan rasvaisten hiuksien shampoo, joka todella toimii! System 4 on erinomainen sarja erilaisiin hiuspohjan ongelmiin, kuten kuivuuteen, hilseilyyn ja rasvoittumiseen. Itse en näitä tuotteita ole käyttänyt, mutta ostin tämän shampoon äidilleni, joka kärsii rasvaisesta hilseilystä. Heti ensimmäisen pesun jälkeen hiukset puhdistuivat kunnolla, eikä hiuspohjassa ollut enää niin paljoa hilsettä kuin normaalisti. Jos System 4 ei ole mieleesi, kannattaa kokeilla Cutrinin Bio+ tuotteita, jotka vastaavat System 4:ää.


                                                                     HOITOAINEET


Ja taas Schwarzkopfia. Tätä Repair Rescuen hoitoainetta olen käyttänyt vaalennettuihin latvoihini, jotka tuppaavat takkuuntumaan oikein urakalla. Tämä hoitoaine selvittää takut hyvin ja pehmittää hiuksia mukavasti. Sopii hyvin vaalennetuille, huonokuntoisille ja kuiville hiuksille. 

Punatukkaisten pelastus, KC:n sävyttävä hoitoaine! Ostin tämän silloin, kun värjäsin tyveni punaiseksi ja kyllästyttäni siihen, lykkäsin tuotteen punatukkaisen siskoni käsiin ja hän on rakastunut tuotteeseen. Hoitoaine korjaa ja pehmittää värjättyjä hiuksia ja sävyttää ne punaisella värillä. Tätä siis suosittelen ehdottomasti punahiuksisille ja tämän avulla punainen väri säilyy hiuksissa kauemmin. Näitä "pallohoitsikoita" on olemassa myös vaalennetuille, kuparisille, luumunsävyisille ja ruskeille hiuksille. Kannattaa kokeilla.

Jälleen Schwarzkopfia. Tämä Moisture Kickin suihkutettava, kosteuttava hoitoaine on erinomainen takkujen selvittäjä ja tätä käytänkin heti suihkun jälkeen hiusten selvittämiseen. Spray ei rasvoita ja tuoksuu tosi kivalle ja se sopii myös lapsille.

MUOTOILUTUOTTEET

Schwarzkopfin OSIS sarjan Body Me muotoilutuote on ehdoton, jos ei ole muotovaahdon ystävä ja omaa hennot/ohuet hiukset. Itse käytän tätä aina, jos en jaksa tupeerata hiuksia, mutta haluan hiuksiin pientä tuuheuslisää. Tuote tekee hiuksista ihanan pehmeät ja tämäkin on tosi riittoisaa, vain pieni määrä riittää. 

Silottava voide TIGI:ltä. After Party on jakanut aika monen mielipiteitä laidasta laitaan. Osa pitää tuotetta tosi tahmaavana, osa täydellisyyden huipentumana. Itse tykkään tuotteesta, vaikka onkin aivan ylihinnoiteltu. Maksoin tästä lähes 30 euroa CM-hiustalosta ostettuna. Tuote on kuitenkin aika hyvä silottamaan pörröisiä hiuksia ja saa ainakin omat huonokuntoiset latvani näyttämään hyväkuntoisilta. Itse olen tätä kokeillut ainoastaan märkiin hiuksiin, en vielä ole raaskinut kokeilla kuiviin hiuksiin. Tätä tuotetta en kyllä aio hintansa takia tulevaisuudessa ostaa, vaikka Tigin sarjoilla onkin aika herkulliset pakkaukset tuotteilleen.. Tämäkin yksilö näyttää ilman korkkia dildolta. Heh.


Goldwellin Jellyboost on geelisuihke, joka on täydellinen lyhyille hiuksille. Itse olen kokeillut tuotetta vain asiakkaille ja tämä tekee tosi hyvän pohjan mm. rullakampauksiin. Jos omistaa kiharat hiukset, tuotetta voi suihkia hiuksiin, puristella ja antaa kuivua rauhassa. Tuote antaa hyvän tuen.

Goldwellin erinomainen suoristusraudan alle laitettava lämpösuojasuihke, joka tekee hiuksista kiiltävät ja pehmeät. Erinomainen tuote niille, jotka suoristelevat hiuksiaan päivittäin. Tuotteen alle kannattaa laittaa kosteisiin hiuksiin Hot form niminen tuote, joka valmistelee hiuksia lämpökäsittelyyn.


Aiemmissa postauksissani esittelemäni OSIS hiuspuuteri Dust it on ehdoton suosikkituotteeni. Jos tykkää tupeerata, kannattaa tujauttaa hiuspuuteria, niin tupeeraus sujuu kuin rasvattu. Oltuani Osiksen koulutuksessa, olin tuotteen suhteen tosi skeptinen, koska tuolloin vielä mikään tuote ei ollut saanut tupeeraustani pysymään kuosissa paria minuuttia pidempään - liukkaat hiukset ovat tupeerauksen kirous. Kun lopulta raaskin ostaa tämän helkkarin kalliin sirottimen, ällistyin oikein olan takaa. Tuote on todella kallis ja sitä kuluu aika reippaasti, joten kannattaa varautua ottamaan kauppaan mukaan pari kymppiä, jos tämän aikoo ostaa. Hintansa väärti tuote siis, mutta toivoisin saavani tätä joskus isommassa purkissa. Tällainen parin millin purkki ei riitä mihinkään!

Lyhyt hiuksisten pelastus, nimittäin vahojen vaha Osikselta. Tätä olen käyttänyt asiakkaille ja toimii oikein hyvin perusvahana. Olen kuitenkin aika varma, että tämän pitoteho ei ihan riitä mihinkään rockkampauksiin, joten sellaisiin suosittelen Osikselta Rockhard nimistä tuotetta. 

..Ja jälleen Osista. Refresh Dust on oikea pahanpäivän pelastaja. Se on kuivashampoo, joka poistaa hiusten rasvaisuuden ja tekee hiuksista puhtaannäköiset, mutta tuote ei korvaa hiustenpesu tarvetta! Kuivashampoo on erinomainen ottaa mukaan vaikka festareille. Itse käytän tätä rasvoittuvan otsatukkani "puhdistukseen" huonoina tukkapäivinä, mutta täytyy kyllä varoittaa, että tuote ei poista hiuksista likaisuuden tunnetta, ainakaan minulta. Pieni miinus tulee myös siitä, että tuote on tosi pienessä pullossa ja jos kuivashampoon ystävä on, niin sitä kuluu sen mukaisesti. Tätä voisi kutsua matkakokoiseksi tuotteeksi, vaikkei sitä kyllä sinänsä ole.

Ja viimeisimpänä suosittelen yhä Osista. Tämä extrajämäkkä lakka takaa kampauksen pysyvyyden. Tämä on todella vahva lakka, joten suosittelen perus tuunaukseen kevyempää lakkaa, koska tämä Session lakka tekee hiuksista todella kovat. 


Löytyikö tuotteista suosikkiasi? Kysymyksiä voi esittää, yritän vastata parhaani mukaan~

6 kommenttia:

 1. Näistä listatuista tuotteista löytyi muutama suosikkini. : P Ensinnäkin nuo Bonacure tuotteet ovat suuri rakkaus <3 Tällä hetkellä Moisture Kick käytössä ja kun se loppuu, pakko saada uusi. Oon kokeillut vastaavia suihkutettavia hoitoaineita esim. Garnierilta ja L'orealilta mutta ei ne yhtä hyviä ole.

  Oon joskus käyttänyt myös Sim Sensitiven System 4:ää hiuspohjan ongelmiin ja kyllä se tehosi. Pitäis varmaan ostaa sitä pitkästä aikaa ja vaihtaa siihen täysin. Tai sitten Bio+:ssaan, jonka senkin oon kokenut mahtavaksi hiustenhoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bio+ olen itse kokeillut aikanani hilseilyyn ja sitä käytettyäni ei hilsettä enää ole ollut ikuna ^^

   Bonacure on kyllä mainio sarja kokonaisuudessaan. Erityisen huonokuntoisille hiuksille on tullut nyt Fibreforce niminen tuotesarja, joka on Repair Rescuetakin hoitavampi.

   Poista
 2. Mites noi 4 reasonin tuotteet? Niissä on kivat purkit ja ite oon jämähtänyt käyttämään sitä hoitosuihketta. :D Ja colour mask <3 värjään nykyään pelkästään sillä hiuksiani, kerran viikos toki saa laittaa uuden värin, mutta se on just oikean värinen niin ei haittaa! Taka-jeejee muuttuu kahden pesun jälkeen blondiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4 reasonilta olen kokeillut värihiusten ja syväpuhdistavaa shampoota. Syväpuhdistava on ihan ok, mutta värishampoosta en oikein tykännyt - jätti omat hiukseni hieman likaisen tuntuisiksi, eikä tuoksukaan ole kovin miellyttävä. Sarjan hopea shampoo on kyllä kuulemma erinomainen. Muotoilutuotteista sen sijaan en osaa sanoa, kun en niitä ole kokeillut. :)

   Poista
 3. kampaaja-opiskelijana saat ostaa suurimmasta osasta kampaamotukkuja tuotteita reilusti halvemmalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siksi ostankin yleensä tukuista ^^

   Poista