sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Satanica's Make Up School: Lips

Huulten meikkaaminen näyttää olevan melko outo käsite erityisesti nuorten ihmisten keskuudessa. Moni nuori käyttää ainoastaan huulivoidetta tai peittää kauniit huulensa meikkivoiteella (minä en muuten koskaan ole tätä jälkimmäistä ymmärtänyt henk.koht.). Moni pitää huulipunia ainoastaan juhlatilaisuuksissa, vaikka ne sopii todella mainiosti myös arkeenkin. Jos lookkisi on luonnollinen, etkä halua räväyttää kirkkaanpunaisella huulipunalla, käytä mahdollisimman neutraaleja ja hailakoita sävyjä. Vaikka kuulostaa, että hailakat sävyt eivät ole mistään kotoisin, ne antavat silti hieman väriä huuliin ja tuovat lisää särmää kokonaisuuteen.

Tässä huulimeikkipostauksessa käsittelen lähinnä goottityylille sopivaa huulimeikkiä.

Kuka sanoi, ettei huulimeikin kanssa voi olla luova?

Miten valita itselleen sopiva huulipunasävy? Kokeilemalla. Ensin tietysti kannattaa miettiä, pidätkö kylmistä vai lämpimistä sävyistä (tai kummat sinulle paremmin sopii) ja sitä kautta lähteä etsimään hyvää huulipunaa. Jos puna näyttää omasta mielestäsi kaamealta, pyyhi se pois ja kokeile toista. Gootti voi tietysti kokeilla radikaalimpia sävyjä, jos niistä tykkää. Jos tahtoo vedenkestävän huulipunan, niitäkin on olemassa, mutta poistaminen onkin sitten ongelmallisempaa. Huulipunan valinnassa on se hyvä juttu, että punaa voi reippaasti testata käteen nähdäkseen paremmin punan todellisen sävyn. Päältäpäin puna voi nimittäin näyttää aivan erilaiselta kuin levitettynä huulille, joten kannattaa suosiolla testata ennen ostoa. Vaaleaihoisen kannattaa käyttää kirkkaita vaaleita ja keskitummia sävyjä.

Huulipunavärejä on olemassa monenmoista. Gootin onkin vaikeampaa löytää itselleen sopivaa huulipuna väriä, etenkin, jos tahtoo kokeilla erikoisempia värivaihtoehtoja, kuten violettia tai sinistä - näitä värejä kun ei tavallisesta kaupasta löydy. Onneksi kuitenkin ainakin Cybershop myy edullisia huulipunia, mutta ne tarvitsevat kovaa käyttöä, jotta pysyvät hyvinä. Itse ostin monta vuotta sitten mustan huulipunan, joka näytti aivan mahtavalta ja pysyi kuin tauti.. Mutta itse puna kuivui, eikä sitä voinut enää käyttää tietyn ajan jälkeen. Myös Punanaamiosta tietääkseni on saatavilla erikoisempia punia, mutta en osaa niiden laadusta sanoa mitään, kun en ole kokeillut.

Punaisen sävyisiä huulipunia löytyy joka marketista, joten niissä vaihtoehdot tuskin loppuvat kesken. Harmi kyllä, punaisen sävyt taittavat usein mielestäni liikaa violettiin, enkä siksi kovin usein huulipunaa kotiini osta. Ainut aivan mahtava huulipunasävy, oikeesti tummanpunainen sävy, löytyi Seppälän Wet n Wild sarjasta. Punan näytän hieman alempana.

Kuvassa minä 2008.

Musta huulipuna on ehkä kliseisin ja tunnetuin meikin osa goottimeikissä. Hyvin harva sitä kuitenkin näkyy arkena käyttävän, enkä sitä välttämättä itsekään arkena huuliini sutisi. Musta tekee hampaista helposti keltaisen näköiset, etenkin jos ihosta tekee valkoisen. Musta huulipuna on vaikea saada näyttämään hyvältä, joten sen kanssa kannattaa harjoitella, jotta lopputulos on siisti. Toki on niinkin, että kaikille musta huulipuna ei vain sovi. Mustaa huulipunaa olen löytänyt ainakin Kicksistä IsaDoran hyllystä n. 7 eurolla.

Miten sitten meikata huulet? Jotta huulista tulee siistinnäköiset, niiden täytyy olla hyvin hoidetut. Todella rohtuneet huulet tekevät huulipunasta rosoisen ja epäsiistin näköiset, etenkin jos aikoo punata huulensa todella näkyvällä värillä. Jos huulesi ovat muuten todella juonteikkaat tai rohtuneet ja haluat silti jotain kivaa pistää niihin, vältä rasvaisia punia, sillä ne kerääntyvät helposti rullalle samaan tapaan kuin luomivärit rasvaisissa silmissä. Jos haluat huulimeikin pysyvän hyvin, levitä huuliisi meikkivoide ja taputtele puuterilla päälle.

Pohjustustöiden jälkeen otat käteesi huultenrajaus kynän (samantapainen kuin kajaali), jolla piirrät rajat huultesi ympärille. Huultenrajauskynän tulee olla mahdollisimman samansävyinen kuin huulipunankin, jotta lopputulos on siisti. Jos ylähuulesi on pienempi kuin alahuulesi, piirrä kynällä hieman huultesi yli, jotta huulet vaikuttaisivat symmetrisiltä. Neuvo kuulostaa todella oudolta, mutta se todella toimii. Alla oma tutoriaalini huulimeikin teosta, pahoittelut taas kuvanlaadusta, aika vanha video kuitenkin. Videossa näkyy suosikkihuulipunani: Wet n Wildin tummanpunainen sävy, joka ei taita violettiin pätkääkään.

Huulipunan päälle tai sijasta voi sipaista kivan väristä huulikiiltoa. Kiilto tuo huuliin runsautta ja ihanaa extraa.


Huulet kannattaa muuten rajata suu auki. Rajaus on helppoa, kun seuraat omien huultesi rajoja. Tämäkin kuitenkin vaatii oman harjoitteluaikansa. Haaleiden huulipunien kanssa ei rajauskynää välttämättä tarvitse.

Huulipunan voi levittää, kuten tuolla videolla itse teen tai vaihtoehtoisesti siveltimellä. Siveltimellä saa säädeltyä paremmin punan määrää. Siveltimellä punan saa levitettyä tarkemmin huulille.

Kuten tuossa aiemmin sanoin, myös huulimeikin kanssa voi taiteilla.

Emilie Autumnin nukkehuulet ovat ylisuloiset ja sopivat hyvin lolitahenkiselle.

Myös glitteriä ja eyelineriä voi hyödyntää meikissä. Siisti lopputulos on aina hyvännäköinen.

2 kommenttia:

  1. Minullakin on edelleen suunnitelmissa tehdä huulimeikeistä postaus, jospa saisi sen pian aikaan :) Kiintoisa postaus oli!

    VastaaPoista