maanantai 4. helmikuuta 2013

Satanica's Make Up School: Eyeshadows

Luomivärillä voidaan korostaa silmiä ja näin tehdä katseesta intensiivisempi. Luomivärien levityksessä ei ole jälleen kerran yhtä oikeaa tapaa tehdä, vaan sen kanssa voi olla luova. Luomivärin ei tarvitse olla ainoastaan bile- tai juhlakäyttöön, vaan se sopii myös arkeen. Ruskean sävyillä saa loistavan arkimeikin vaikkapa töihin, rokkimimmi voi sutaista luomiinsa mustaa, pinkkiä, hopeaa.. Mitä tahansa. Goottimuodissa arki- ja juhlameikki ovat melko samat, mutta itse suosin arkimeikissä pelkkiä rajauksia tai yhtä luomiväriä. Toki jokainen mieltää oman arkimeikkinsä sellaiseksi kuin tahtoo.
Luomivärit ovat usein saatavilla kivipuuterin tapaan pienissä napeissa. On kuitenkin olemassa myös voidemaisia luomivärejä, joita itse sovellan lähinnä lisätehosteeksi silmän viereen, koska luomella nuo voidemaiset tuppaavat kerääntymään paakuiksi ja tuntuvat tahmaisilta. Hyvin vähän tulee voidemaisia luomivärejä käytettyä, kun en ole vielä tähän mennessä koskaan törmännyt hyvään tuotteeseen.

Youtube on pullollaan erilaisia oppaita luomivärin levitykseen joka lähtöön. Esimerkiksi hakusanoilla "goth make up" tai "cyber make up" löytää aika hyviä oppaita erityisesti bile/festarimeikkiin. Itselläni on Youtube tililläni muutama meikkivideo, jotka ovat tuossa alempana näytillä. Voit käyttää apunasi sormia, siveltimiä, teippejä tai mitä ikinä keksitkään.

Ainoa sääntö luomivärin levitykseen on, että luomiväri levitetään kulmaluun tietämille saakka, sillä pelkälle liikkuvalle luomelle levitettynä väri ei näy, ellei laita silmiä kiinni. Luomivärinhän tarkoitus on näkyä, eikö vain?

Kosmetologikoulussa opiskelimme väriteoriaa, jossa siis käytiin läpi värejä, jotka sopivat tietynvärisille silmille. Sinisille silmille sopii useimmiten kaikki sävyt, ruskeille ja vihreille silmille sopii violetit sävyt (violetti tuo hyvin esille silmän omaa väriä). Vastavärien käyttö on siis sallittua, jos tahtoo silmien sädehtivän. Itse en kuitenkaan vihreäsilmäisenä näitä neuvoja noudata, mutta ajattelin mainita ihan vain siksi, jos jotakuta se kiinnostaa. Jokainen käyttäköön meikissään suosikkivärejään ja aina kannattaa kokeilla uusia väriyhdistelmiä!

Itse kokeilin kerran yhdistellä oranssia ja pinkkiä ja tulos oli aika hyvä, kun oranssi oli tarpeeksi haalea.

MUUTAMA PERUS OHJE LUOMIVÄRIN TEKOON

Yksivärinen luomiväri:
Yksivärisellä tarkoitan siis sitä, että luomelle levitetään ainoastaan yhtä väriä. Ota sivellin kauniiseen käteesi ja levitä luomiväri liikkuvalle luomelle(sivellin voi olla mikä tahansa luomiväri sivellin), josta häivytät luomivärin hieman ylitse liikkuvan luomen. Häivytys kannattaa tehdä tarkoitukseen käyvällä siveltimellä. Itse suosin tällaista sivellinmallia. Sivellin on Make Up Studion:

Häivytys tapahtuu siten, että pyörittelet häivytyssivellintä aivan värin loppumiskohdan reunalla. Pyörittele väriä hieman ylöspäin, niin, että se näyttää häipyvän pikku hiljaa pois.

Helppo varjostusohje - kaksivärinen luomiväri:

Varjostamisella tarkoitan tumman ja vaalean värin yhdistelmää. Tumman värin on siis tarkoitus tehdä silmään varjo, joka tekee katseeseen intensiivisyyttä. Varjotusta voi tehdä myös värikkäällä luomivärillä. Jotta ymmärrätte, mitä tarkoitan, käytän esimerkkiväreinä mustaa ja valkoista. Eli.. Ensin levität luomelle valkoisen luomivärin, mutta tällä kertaa et häivytä sitä tai levitä liikkuvanluomen yläpuolelle. Sitten levität mustaa luomiväriä silmänurkkaan mielestäsi sopivan verran (alueen ei tarvitse olla ohut). Mustan luomivärin häivytät äskeisen ohjeen tapaisesti. Tadaa, siinä on maailman yksinkertaisin meikki!

Banaanivarjostus:


Kuvassa siis tumma osa toimii varjona. Banaanivarjostus koetaan usein tosi vaikeaksi ja itsekin koen sen vaikeaksi, etenkin jos itselleni alan tuota vääntämään. Banaanivarjostus on periaatteeltaan helppo, mutta vaikeahko saada näyttämään hyvältä läheltä syynättynä - tulos on usein häivyttämätön ja epäsiistin näköinen. Tämä varjostus on paljon helpompi tehdä kaverille kuin itselleen, sen voin kertoa - tosin meikkigurut voivat olla erimieltä.

Ensin levität vaalean värin koko liikkuvalle luomelle. Sen jälkeen levität tumman värin ohuehkolla siveltimellä kuoppaan, joka tulee, kun painat silmämunan yläpuolelta kevyesti (hyi miten kammottavaa). Sitten vain vetelet luomivärin kevyesti sivellen kuvan mukaisesti. Tässä häivytys on erittäin tärkeä, joten panosta siihen!

Tässä vielä oma tekemiäni tutoriaaleja, toivottavasti niistä saa jotain selvää, kuvanlaatu ei kameran takia ole mikään hehkein, mutta asia varmasti muuttuu, kun uusimmat videoni tulevat olemaan uudella videokamerallani:
Smoky Eye. Ei ole vaikea, siihen ei tarvita kuin häivytystä, häivytystä ja häivytystä.. Sekä tietysti rajaukset.


Emilie Autumnin inspiroima meikki. Sopii kyllä perusmeikiksi rokkimimmillekin.

Slideshowna toteutettu tutoriaali. Perusmeikki tämäkin.

Lisää videoita voi katsoa Youtube tililtäni, johon löytyy linkki sivupalkeista oikealta~ Koska en halua olla itsekäs, niin kannattaa seurata myös näiden käyttäjien meikkivideoita: DelyriaPhoto ja MentalShiver(käyttää teippejä apunaan luomivärin kanssa). Kumpikin tekee gootahatavia meikkejä.

Hyviä runsaspigmenttisiä luomivärejä voin suositella näiltä merkeiltä: Make Up Studio, Make Up Store, Stargazer irtoluomivärit ja Wet and Wild (saatavilla Seppälästä). Hyvää kommenttia olen kuullut myös Sugarpillin luomiväreistä, itse en niitä ole kokeillut, mutta enköhän jossain vaiheessa koepakkauksen osta.

Luomivärejä kannattaa ostaa ainakin näistä paikoista: Pretty.fi, Kicks ja Seppälä. Ulkomailta on saatavissa harvinaisempia merkkejä, kuten tuota Sugarpilliä ja paljon muuta. 

Ennen ostoa, luomiväriä kannattaa kokeilla käteen, jolloin pystyy arvioimaan sen pigmenttisyyden paremmin. Olen sata kertaa törmännyt luomiväreihin, jotka näyttävät paketissa mielettömiltä, mutta silmissä ovatkin olleet todella pliisut. Erityisesti violetti on ongelmallinen väri, koska se tuppaa aina näyttämään iholla pinkkiin taipuvaiselta. Make Up Studion violetti on kuitenkin ok violetti, sillä se on kylmä, sinertävä violetti, eikä ällöttävä punertava. Harmi, että luomiväreissä ei ole samanlaista värinumerokoodeja kuin hiusväreissä. Tällöin pystyisi näkemään paremmin, mitä sävyjä luomiväri sisältää ja näin olisi helpompi valita oikeanlainen väri.

Tästä postauksesta tuli aika sekava, mutta minkäs teet kun luomivärillä voi tehdä ihan mitä vain. Youtube tililläni ei kovin montaa meikkausopasta ole, mutta aion niitä kyllä tehdä, jahka jaksan ja  saan inspiraatiota. Voitte toki ehdotella, minkälainen meikkausvideo olisi TEILLE avuksi silmämeikin tekoon. Parhaani mukaan voin niitä yrittää toteutella. Ainakin kulmakarvojen ja rajausten  teko video minulla on tulossa jossakin vaiheessa tuon vanhan hirvityksen tilalle, joka Youtbesta jo löytyykin.  

Seuraavana vuorossa RAJAUKSET.

3 kommenttia:

 1. Luomivärejä on myös jauhemaisina! Mä tiedän, mulla on niitä yli 200 ;P Mun mielestä oleellista olisivat myös pohjustusaineet, koska ainakaan mun luomilla ei pysynyt oikein mikään ennenkuin löysin hyvän pohjustajan. Vasta sitten avautui koko se värien ja mahdollisuuksien maailma jonka luomivärit tarjoavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin on, mm. nuo Stargazerin hyvät. Taisi unohtua mainita. Pohjustusjutuista mainitsin lyhyesti tuossa meikkivoidepostauksessa, mutta en oikein niitä osaa suositella, kun en itse osaa käyttää ja kun ei tarvetta ole ollut :)

   Poista
 2. Kiitos tästä, hyvä ja hyödyllinen postaus! Oon muuten lähes aina levittänyt luomivärin vain liikkuvalle silmäluomelle (jos olen luomiväriä käyttänyt), mutta nyt tajusin että joo kannattaisi sitä vähän ylemmäskin laittaa niin näkyisi...

  VastaaPoista