torstai 7. helmikuuta 2013

Satanica's Make Up School: Eyeliner

Rajauksilla tehdään meikistä intensiivisempi. Hyvin harvassa tapauksessa meikki näyttää hyvältä ilman rajauksia, etenkin, jos käyttää luomivärejä. Rajausten ei tarvitse välttämättä olla mitkään super viritykset, toisinaan riittää ihan pelkkä ylärajauskin. Youtubessa on monenlaista ohjetta rajausten tekoon, ja itsekin tuossa kerkesin vääntämään videon, jossa näytän oman arkirajausteni salat. Video löytyy alempaa.

Rajaukset voi tehdä nestemäisellä eyelinerillä tai kynällä eli kajalilla. On olemassa myös geelimäinen eyeliner, mutta se suttaantuu hyvin helposti. Olemassa on myös kajaalin tapaisia, hieman öljymäisempiä kyniä, joissa on eteerisiä öljyjä. Ne ovat useimmiten vedenkestäviä, mutta en itse niitä oikein tykkää käyttää, koska kynä on tosi vaikea teroittaa, kun sen ympärys on muovia (tähänkin tosin on omat vippaskonstinsa). Myös luomivärillä voi tehdä rajauksen, jos karsastaa tiukkoja rajauksia. Itse suosin nestemäistä eyelineriä ja kajalia tulee oikeastaan käytettyä vain korostamiseen. Eyelinerillä saa mielestäni paljon siistimmän ja kestävämmät rajaukset kuin kajalilla, toki riippuu ihan ihmisestäkin. Kajalia käytetään yleensä alaluomen sisälle, mutta eipä kukaan ole sen käyttöä yläluomellakaan kieltänyt (tosin kajaali suttaantuu helposti yläluomella rasvaisuutensa takia, joten sinne sen käyttöä en suosittele).

Meikkaajien ja kosmetologien tulisi tietää, millainen rajaus millaisellekin silmälle sopii ja tätä kävimme koulussa useaan otteeseen läpi. Suurelle silmälle sopii kirjojen mukaan parhaiten koko silmän ympäri menevä rajaus, pienisilmäisille käytetään valkoista kajalia. Itse en kuitenkaan näihin asioihin kiinnitä huomiota, kaikista tärkeintä on ihmisen oma tyyli ja tottumus - mikä parhaimalta näyttää. En kuitenkaan romuta täysin meikkiohjeita, sillä niitä voi aina soveltaa ja toimivat kyllä. Myös yläluomen "roikkuvuus" määrittelee sopivimman rajaustekniikan - haluammehan peittää huonoja piirteitämme ja tuoda esille parhaimpia? Toki kannattaa muistaa, että musta pienentää, valkoinen suurentaa. Tässä vielä ote Meikistä maskiin kirjasta, jossa näytetään eri silmän muotojen rajaustyylit. Tästä voi olla apua jollekin. Huom! Nämä tosiaan ovat suuntaa antavia ja ihan kokeilun arvoisia niksejä luomaan uusia tyylejä, eivät kirkossa kuulutettuja sääntöjä, joita on noudatettava.
Sisäkajalin käyttö:
A silmä: Suuri silmä, jota pienentää koko silmän ympärille tehty rajaus
B silmä: Iiriksen alaosan ja alaluomen välillä on väli, jota pienennetään rajauksella alaluomella
C silmä: Jos ulkonurkka näkyy todella paljon, sitä pienennetään rajaamalla ainoastaan ulkonurkka
D silmä: Valkuaisosan näkyessä vain vähän, silmää suurennetaan valkoisella kajalilla

Rajausmallit:
A silmä: Jos yläluomen liikkuvaosa on näkyvissä, rajauksen voi tehdä koko yläluomelle.
B silmä: Jos silmät ovat lähellä toisiaan tai jos silmä on ulkonurkastaan laskeutunut, rajaus vedetään luomen keskiosasta kohoavasti ulkonurkkaan. Alarajauksen vetosuunta on loivasti ylös ohimoa kohti. (Tätä mallia hyödynnän itse omassa meikissäni, tosin hieman radikaalimmin)
C silmä: Ala- ja ylärajauksen vetosuunta on kohti korvaa. Vältä teräviä viivoja, sillä ne pienentävät silmää. Tällainen rajaus sopii silmille, jotka ovat ulkonurkaltaan korkeammalla kuin sisäosa tai silmät ovat pienet ja lähellä toisiaan. Näin silmälle saadaan lisää pituutta.


Eyelinerin käytössä vain taivas on rajana. Gootti voi käyttää eyelineriä mihin tahansa ja miten tahansa. Rajaustapoja on olemassa miljoonia erilaisia. Voi tehdä koukeroita, viiruja ja vaikka mitä kuvioita! Rajauksen kanssa saa olla luova.

Eyelinereiden kanssa on myös varaa valita niin pensselin muodon kuin vedenkestävyydenkin mukaan. Joku voi tykätä käyttää myös ihan omaa meikkisivellintään. Eyelinereitä on olemassa tussimaisia, pensselimäisiä ja sellaisia hyvin kapeita suteja. Tussimaiset kajalit kuulostavat täydelliseltä vaihtoehdolta, mutta en itse vielä koskaan ole törmännyt täydelliseen vaihtoehtoon, koska tussimaisissa ei tunnu koskaan lähtevän väriä tarpeeksi. Siksi käytänkin mahdollisimman paksua sivellintä, koska pidän itse paksuista rajauksista. Suosikkituotteeni tässä tapauksessa on H&M:n eyeliner, joka kestää, kestää ja kestää. Loistava tuote, eikä maksa kuin 5 euroa. Toisena hyvänä mainitsen Lumenen eyelinerin, joka on sivellinmalliltaan samanlainen kuin H&M:n, tosin hieman kalliimpi.
Wet n Wildin eyelinerin sivellin on hyvin ohut, joka sopii mainiosti kulmakarvojen piirtämiseen. Hyvä ja halpa.

Vedenkestävien tuotteiden ystäville suosittelen hieman kalliimpaa vaihtoehtoa, IsaDoran eyelineriä. Hinta taisi olla Kickissä n. 17 euroa.

Eyelinerin kanssa monet voivottelevat sitä, miten vaikeaa on piirtää siisti rajaus yläluomelle. "Käsi tuppaa tärisemään niin, että viivan vetäminen yhdellä vedolla on täysi mahdottomuus.. "Tähän ei voi sanoa muuta kuin, että kannattaa suosiolla harjoitella viivan piirtämistä. Itselläni meni suoran viivan piirtämiseen ikuisuus, mutta joka päivä kun meikin jaksoin naamalleni suhertaa, alkoipa tuo lopulta sujumaan ripeään tahtiin. Videolla tosiaan näytän hyvän kikan siihen, miten rajasta saa suoran, joten en sitä tähän nyt kertoile erikseen~
Jaksoin muuten väsätä mustan hiuslisäkkeeni uusiksi. Hyödynsin Goottikirppikseltä ostamiani jonkun tekemiä rastoja ja tuli kyllä hyvät! Eivät kuvissa kovin paljoa omatekemistäni eroa, mutta luonnossa on erittäin mainiot - ja siistimmät!

Video tutoriaalini rajausten tekoon. Tätä voi soveltaa oikeastaan kaikkenlaisten rajausten tekoon. Pahoittelut sönkötyksestäni.


Seuraavana meikkikoulussa vuorossa RIPSET.

6 kommenttia:

 1. Pakko kysyä et mistä oot ostanu tuon hameen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookin Goottikirppikseltä. Tuo tosin on niin lyhyt, että miellän tuon enemmänkin vyöksi ja pidän tuon alla sitten ihonmyötäistä hametta ettei takamus vilku :)

   Poista
 2. Tuli tota videoo katellessa mieleen, et kuin kauan sulla menee meikkaamiseen? (: Ku noitten rajausten piirtäminenkin on aika tarkkaa puuhaa (=hidasta?) ja näin, nii kauan sulla menee aikaa siihen? Ja esim. ennenkuin menet töihin tai kouluun niin kauanko pitää varata aikaa, että ehdit laittautua kunnolla? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töihin/kouluun mennessäni varaan meikkaamiselle aikaa n. 45 minuuttia. Työmeikki on hillitympi, joten siihen menee vain puolituntia. Luomivärien kanssa menee tietysti kauemmin ^^

   Poista
 3. h&m:n tussi rajaaja on muuten hyva samoin ite oon kaytellyt Kikolta (saa tilattuu netista suomeen) tussikajaalia. Ja Isa Doran vedenkestava on ihan paras ikian vaikka hintava onkin :C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isadora on kyllä hyvä, h&m on klassikko :)

   Poista