sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Satanica's Make Up School: Eyelashes

Vaikkei ihan heti uskoisi, myös ripsissä on valinnan varaa. Jo pelkkiä ripsivärejä on miljoonia erilaisia ja jokaiselle varmasti löytyy mieleisensä. Ripsivärien harjakset ovat erilaisia riippuen halutusta tuloksesta: tuuheus vai pidennys? Olemassa on monia merkkejä, mutta omaksi suosikikseni luen Maybellinen Colossal ripsivärin, jossa on todella paksu harjas. Muita ripsivärejä en ole tainnut edes elämäni aikana kokeilla kunnolla, koska ihastuin tähän heti ensi silmäyksellä, en siis tällä erää osaa suositella muita ripsivärejä kuin ainoastaan tämän. Itse pidän kuitenkin isoista, tuuheista harjaksista, koska omaan silmääni kapeat muoviset harjakset tuntuvat tosi huonoilta, tosin en mene sanomaan ennen kuin olen kokeillut.

Ripsivärin valinta voi tuottaa ongelmia, koska valinnan varaa on yksinkertaisesti liian paljon. Jälleen voidaan kääntyä itsemme puoleen ja miettiä, mitä haluamme ripsiltämme? Pituutta vai tuuhennusta? Kestävyyttä vai helppoutta? Ripsivärejä on olemassa ainakin kolmenlaista: vesiliukoista, vedenkestävää ja Canebon 38, joka periaatteessa voidaan laskea myös vedenkestäväksi, mutta itse luen sen kolmanneksi vaihtoehdoksi, kerron kohta miksi.

Vesiliukoinen ripsiväri on kätevä siitä, että se on helppo pestä pois. Itse tykkään käyttää vesiliukoista, koska olen tosi laiska puhdistamaan meikkiä, etenkin jos nukkumaan meno venyy pidemmälle iltaan. Turha hinkkaaminen ei myöskään tee herkälle iholleni hyvää, joten tämä on mainio vaihtoehto.

Vedenkestävä puolestaan kestää nimensä mukaisesti vettä. Se on vaikeampi pestä pois ja parhaimmat vedenkestävät lähtevät ainoastaan öljyisellä meikinpoistotuotteella. Vedenkestävä ripsiväri sopii hyvin niille, jotka pelkäävät ripsivärin valumista ja erityisesti kosteille ilmoille oikein hyvä.

Canebon 38 on myöskin vedenkestävä, mutta se kestää myös meikinpoistotuotteen. Numero 38 tuon nimen perässä tarkoittaa sitä, että ripsivärin saa pois ainoastaan 38 asteisella vedellä tai lämpimämmällä, jos silläkään. Itse suoraansanoen vihaan tätä ripsiväriä, erityisesti jos asiakkaalla on sellaista silmissään kun pitäisi värjätä tai tehdä ripsipidennys. Tämä ripsiväri ei lähde kirveelläkään irti, se on varma.

Ripsivärit lupaavat yleensä tuuheutta ja erottelevuutta, mutta osa lupaa myös pidennytystä. Tällöin ripsivärin pitäisi sisältää kuituja, jotka lisäävät ripseen pituutta hetkellisesti ja peseytyvät pois. Tosin, nämä kuidut saattavat päivän mittaa putoilla poskille, etenkin jos ripsiväri tuppaa varisemaan pois. Ei hyvä. Siksi en itse kovin mielelläni tätä suosittele, koska kuka nyt haluaisi kuitujen lojuvan poskilla, kun niiden pitäisi nimenomaan olla ripsissä?

Jos ripsivärin kanssa menee hermo, on olemassa myös muita vaihtoehtoja. Ripset voi värjätä tai niihin voi hankkia pidennyksen ammattilaisella. Värjäys on hyvä keino saada aamukoomalookkiinsa sen pienen kivan vivahteen ja sopii hyvin niille, jotka "kärsivät" vaaleista ripsistä. Ainut huono puoli värjäyksessä on se, että se on melko vaikeaa suorittaa itse, joten ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä tässä asiassa. Väri myöskin pysyy ripsissä vähemmän aikaa, koska kasvoja pestään kuitenkin sillä tavalla useammin kuin hiuksia. Värjäys on kuitenkin erinomainen ripsivärin tai -pidennyksen alle.


Ripsipidennys on rakennekynsien tapaan kasvava muoti-ilmiö. Tuntuu, että jokaisella vastaantulijalla on ripsipidennys, enkä yhtään ihmettele, sillä pidennykset ovat mainio korvike ripsivärille ja erityisen hyvä myös niille, jotka ovat laiskoja meikkaamaan tai tykkäävät käyttää vain ripsiväriä. Ripsipidennys kannattaa ehdottomasti ottaa ammattilaisella, joka on koulutuksen ripsiin käynyt. Huonosti tehdyt ripset voivat tuhota omat ripsesi ja näyttävät kauheilta!! Hyvät ripset tunnistaa siitä, että ne ovat siistit ja suorat. Huonosti tehdyt ripset sojottavat mihin sattuu ja ripsen tyvessä näkyy isoja liimoklönttejä, jotka ovat liimanneet useamman ripsen yhteen. Laadusta kannattaa maksaa, sillä pidennysten hinta on hyvissä liikkeissä yleensä 90-160 euron paikkeilla. Itse teen töissäni ripsipidennyksiä, joten minulta voi kysellä neuvoja jos pidennyksiä aikoo harkita.

Ripsipidennyksen ideana on se, että omia ripsiä pidennetään ja tuuhennetaan asettamalla niihin musta synteettinen kuituripsi liiman avulla. Jokainen kuitu asennetaan yhteen ripseen kerrallaan, joten aikaa operaatioon menee noin 2h. Ripsien pituuden saa valita itse. Pituudet vaihtelevat eri valmistajilla, mutta yleensä pituudet menevät 6mm-17mm välillä. Pituutta valitessa ei kannata olla huolissaan, sillä ripsiteknikkosi kyllä kertoo kaiken oleellisen pituuden valinnasta. Heti ensimmäisiksi ripsiksi en kuitenkaan suosittele kovin pitkiä, sillä yhtäkkinen pituus voi tuntua oudolta.

Kuinka pitää pidennyksistä huolta? Kun ottaa ripsipidennykset, tulee myös huomioida niiden oikeanlainen hoitaminen. Jos ripsiä ei hoida, ne voivat irrota ennenaikaisesti tai tuhota omat ripset. Tässä lista neuvoista, joita kannattaa ja PITÄÄ noudattaa. Lisää ohjeita saat ripsiteknikoltasi.

1. Ripsiä ei saa hinkata, hangata tai nyppiä! Hankaaminen voi irrottaa ripset tai katkaista ne.
2. Ripsiä ei saa pestä 2 päivään pidennysten ottamisesta. Edes suihkuun ei kannata mennä, sillä lämmin höyry voi osua silmiin. Saunomista en suosittele 2-3 päivään. Lämpö siis voi irrottaa ripset.
3. Älä nuku vatsallasi, sillä pidennykset voivat irrota/taittua/katketa.
4. Älä käytä MITÄÄN öljypitoista tuotetta meikin puhdistuksessa. Öljy irrottaa liimakiinnityksen.
5. Älä mieluusti käytä ripsiväriä, mutta jos haluat, käytä sitä vähän ja vain vesiliukoista.
6. Jos käytät silmissä luomiväriä tai rajauksia, puhdista ne pumpulipuikolla. Vanulappu voi osua ripsiin!
7. Huollata ripsesi tarpeeksi usein, jotta ne pysyvät tuuheina ja hyvinä.
8. Ripsiä irtoilee sen mukaan, mitä oma ripsesi kasvaa. Joskus ripsiä voi irrota enemmän, jos vähemmän. Jos ripsiä irtoilee, se ei tarkoita sitä, että ne on huonosti asennettu, vaan ne kasvavat pois ja putoavat luonnollisesti. Vertaa esim. hiusten putoaminen.
9. Älä käytä ripsentaivutinta, sillä se voi katkaista pidennyksen.

Ripsipidennystä tulee huoltaa 2-4 viikon välein. Huollossa ripset tuuhennetaan taas kuntoon. Huollossa voi myös muuttaa pituutta, jos tahtoo. Ripsiin voi myös lisätä ulkonurkkaan pienen timantin katsetta tehostamaan.

Eivät ole minun tekemät!

Jos ripsiäsi vaivaa turha suoruus, eivätkä ne mielestäsi ole tarpeeksi taipuvaiset, kannattaa ennen pidennystä otattaa ripsipermanentti, joka taivuttaa ripset kestävästi ja kauniisti. Näin myös pidennys istuu ripseen paremmin.

Jos ripsipidennys ei tunnu miellyttävältä vaihtoehdolta, toinen vaihtoehto pidentää ja tuuhentaa ripsiäsi on tietenkin tekoripset, joita löytyy jos minkälaista ja värivaihtoehdotkaan tuskin kellään loppuvat kesken. Tekoripsistä en itse pahemmin välitä, koska menetän hermoni niin usein liiman kanssa ja pidemmän päälle ovat melko kalliit, etenkin jos joka päivä tykkää pitää. Onneksi kuitenkin Seppälä myy hyviä 5euron ripsiä, jotka voi asentaa silmään tarran avulla. Nämä tosin ovat jokapäiväisessä käytössä tosi kalliit, minkä takia ostankin ripsiä ainoastaan silloin, jos tiedän meneväni johonkin isompaan tapahtumaan, vaikka nyt sitten jonnekin festivaalille. Tekoripsien laitto-ohjetta minulla ei ole kuva tai videomuodossa teille antaa, mutta Youtube varmasti selventää asiaa. Ripset voi laittaa päähänsä monenlaisella vippaskonstilla, vaikka käsin tai pinsettien avulla. Tässä kuitenkin pari vinkkiä tekoripsiin liittyen:

1. Leikkaa ripsistä sopivan kokoinen pala pois, jotta ripsinauha istuu silmääsi hyvin. Jos nauha on liian pitkä, se voi alkaa törröttämään kesken bailaamisen.
2. Ripsiin kannattaa ostaa todella hyvä liima, joka on tarkoitettu ammattikäyttöön. Ammattimaiset liimat kiinnittyvät parhaiten. Hyviä liimoja saa esimerkiksi Punanaamiosta.
3. Ennen kuin asennat ripset silmääsi, anna liiman kuivua 30 sekuntia. Jos liima on liian märkää, se ei tartu silmään.
4. Ripset asennetaan aivan omien ripsien tyveen, ei ripsiin!!
5. Kun poistat ripset silmästäsi, ota kuivunut liimanauha irti varovasti.
6. Säilytä ripset niiden omassa paketissa, jotta ne eivät rikkoudu.

Hyviä tekoripsiä on ainakin näillä merkeillä: Seppälän tarraripset, Kryolan ja Ardell.

2 kommenttia:

 1. Minä tykkään myös eniten tuuheuttavista ripsiväreistä. (:

  Eikös myös ole sellaisia ripsiharjaksia, mitkä taivuttavat ripsiä? Ainakin parilla kaverillani on tällaiset ripsivärit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä on olemassa, en tosin itse niiden tehoa ole päässyt todistamaan, mutta kuulostaa tosi oudolta, että pelkkä ripsiväri pystyisi taivuttamaan ripset x)

   Poista