maanantai 11. helmikuuta 2013

Satanica's Make Up School: Eyebrows

Kulmakarvat tekevät viimeisen silauksen silmien katseelle. Hyvin muotoillut/piirretyt kulmakarvat antavat ryhtiä ilmeeseen ja virkistävät kasvoja huomattavasti. Harmikseni hyvin vähän ihmiset loppu peleissä kulmiinsa panostavat, etenkin jos niitä ei piirrä. Kulmakarvat kuitenkin ovat meikin A&O. Nyppimättömät pusikot tekevät kokonaisuudesta todella tunkkaisen ja epäsiistin näköisen, joten jos kulmakarvat omistat, suosittelen panostamaan niihin.

Huomaatko eron?

Aloitetaan vaikka kulmakarvojen muotoilusta. Oman kokemukseni mukaan kulmakarvojen muotoilu on koettu kaikista inhottavimpana asiana meikkauksessa. Jotakuta sattuu nyppiminen, toinen ei löydä sopivaa kulmakynää ja kolmas ei tiedä, miten nyppiä kulmakarvansa. Uskon kuitenkin, että jokaisella löytyy mieleisensä tapa muotoilla ja meikata kulmansa. Se ei ole niin vaikeaa kuin moni kuvittelee.

Ensimmäinen ja perinteisin kulmakarvojen muotoilutapa on nyppiminen pinseteillä. Tämän operaation voi hyvin suorittaa kotona, mutta jos itse tuntuu kovin vaikealta kulmia nyppiä, kannattaa suosiolla mennä luotto kosmetologille tai kampaajallesi ja pyytää häneltä kulmienmuotoilu. Ammattilainen osaa tehdä asiakkaansa kulmakarvoista sopivan muotoiset. Kaikista klassisin muoto on nimeltään ns. linnun siipi, jonka periaatteen huomaattekin yllä olevasta naisen kuvasta. Kulmakarva alkaa siis hieman paksuna, siinä on kulma ja kapenee loppua kohti. Jos pinseteillä nyppiminen tuntuu liian tuskalliselta, voi kokeilla myös kulmakarvaveistä, jolla rapsutetaan karvat pois. Tosin tällä tavalla kulmista ei tule yhtä särmikkäät, mutta vaihtoehto toki sekin. Kulmakarvaveitsiä voi ostaa Kicksistä muutamalla eurolla.

Nyppimiselle löytyy vielä kaksi vaihtoehtoa, jos ei itse halua kulmiaan nyppiä. Kulmat voi myös sokeroida tai vahata, mutta nämä toimenpiteet suoritta kosmetologi. Kaupoissa kyllä myydään vahaliuskoja, mutta on turvallisempaa mennä suoraan ammattilaiselle (etenkin vaha voi repiä ihoa mukanaan). Itse suosittelen näistä kahdesta ehdottomasti sokerointia. Se sopii kaikille, ei allergisoi tai sisällä ylimääräisiä aineita. Sokeri on myös paljon hellempi ja hygieenisempi, koska makeutensa vuoksi se ei kerää bakteereja itseensä. Vaha sen sijaan voi repiä ihoa mukanaan, se on epähygieenisempi (erityisesti jos käytetään ns. kattilavahaa) ja saattaa allergisoida. Vahauksella ja sokeroinnilla on sama käyttötarkoitus, ainut ero on vetosuunnissa ja käyttötavassakin.

Olen ehkä paras kaikista pöllimään netistä kuvia.. No mutta joo, tässä siis hyvä kuva siitä, mistä kulmakarvan tulee alkaa ja päättyä. Valkoinen viiva kertoo kulman paikan.

Yllä olevasta kuvasta tulee hyvin ilmi osat, joista kulmakarva alkaa ja päättyy. Kulmakarvojen nyppiminen on tosi vaikeaa selittää kirjoittamalla, mutta yritän kuitenkin: Karvoja kannattaa nyppiä aina yksi kerrallaan. Jos nyppii isoja tukkoja, kulma voi menettää muotonsa ja tällöin koko homma on pilalla. Erityisesti tuon kulman kanssa tulee olla varovainen, jotta siitä tulee mahdollisimman terävä. Karvoja ei kannata nyppiä kauheasti ylhäältä, koska tällöin kulma menettää helpommin muotonsa ja siitä tulee suora. Karvoja saa nyppiä niin paljon kuin haluaa, halusi sitten paksut tai ohuet kulmakarvat.

Koska kaikkia ihmisiä ei valitettavasti ole siunattu paksuilla, tummilla ja tuuheilla kulmakarvoilla, pelkkä nyppiminen ei välttämättä riitä. Erityisesti vaaleista karvoista kärsivät voivat värjäyttää kulmakarvansa. Kulmien värjääminen on helppoa suorittaa itse, mutta suosittelen jälleen käymään kosmetologilla ne laitattamassa - väri nimittäin saattaa tarttua helposti ihoon ja värjäys voi mennä pilalle. Värjäys antaa tosiaan luonnollisesti väriä kulmiin ja näin antaa niihin ryhtiä lisää. Värjäys tulee kuitenkin tehdä ainakin kerran kuussa, sillä väri ei kestä kovin kauaa, kun kasvoja pestään useammin.

Joskus kulmakarvat voivat olla niin harvat, että värjäys ei tuo niihin tarpeeksi potkua. Hyvä vaihtoehto tähän on kulmakynä tai luomiväri. Kulmat siis periaatteessa piirretään kohtiin, joissa karvoja ei ole. Tietenkin tarkoitus on tässä tapauksessa saada kulmat näyttämään luonnolliselta, joten jos kynää tai luomiväriä käytät apunasi, käytä ruskean sävyjä, mieluiten tumman ruskeaa. Kynän jäljen saa hyvin häivytettyä kulmakarvaharjalla, joka näyttää tältä:
Tuolla tummalla osalla siis häivytys.

Kynällä jäljestä tulee tummempi ja terävämpi, luomivärillä tehtäessä kokonaisuus on pehmeämpi. Luomivärin kanssa pelatessa kannattaa käyttää vinoa sivellintä, tällaista:

Jos kuuluu siihen ryhmään, joka vihaa omia kulmakarvojaan, ei tykkää värjäämisestä tai ylipäätään nyppimisestä, vaihtoehtona voi olla myös piirtäminen. Tätä en kuitenkaan suosittele oikeastaan muille kuin niille, jotka jo muutenkin ovat tyyliltään hieman erikoisempia. Taviksilla kokonaan piirretyt kulmat saattavat näyttää aika karulta, omasta mielestäni siis.

Kun piirtää kulmakarvat, ainut huoli on oikeastaan se, että ne saa näyttämään samanlaisilta. Tismalleen samanlaisia kukaan ei voi kulmistaan saada, sillä kasvot ovat aina hieman erilaiset kummaltakin puolelta. Jopa omien kulmakarvojen saaminen kohdilleen voi tuottaa hankaluuksia. Kulmakarvojen piirtäminen vaatii paljon harjoittelua ja itsekin vasta nyt olen oppinut ne piirtämään mielestäni siistinnäköisesti. Kulmat voi piirtää luomivärillä, kajalilla tai eyelineriä, joista itse käytän jälkimmäistä. Kulmien piirtämisessä on ihanaa se, että joka päivälle voi piirtää erilaiset tai eriväriset kulmat, mikä tuo hieman vaihtelua. Alla kaksi kulmien piirtämis tutoriaaliani, ensimmäinen on huonompi ja vanhempi. Alemmassa videossa opastan myös kissarajausten tekemiseen, joten kulmien piirtäminen alkaa jossakin videon puolessa välissä.


Viimeinen vaihtoehto kulmakarvakriisille on kestopigmentointi, joka on siis oikeastaan sama kuin tatuoisi kulmakarvansa. Kestopigmentointi on kuitenkin hieman "kevyempi" operaatio ja väri haalistuu pois parissa vuodessa. Kestopigmentointi kulmakarvoihin maksaa n.300 eurosta ylöspäin, riippuen liikkeestä. Kestopigmentointi sopii hyvin niille, joille ei kulmat oikein tahdo kasvaa ja niille, jotka toivovat kulmiltaan helppoutta - pigmentoinnin jälkeen niiden kanssa ei tarvitse enää pelata. Kestopigmentoinnilla olen nähnyt saatavan aikaan hyviä lopputuloksia ja yllättävän luonnollisia, vaikkei uskoisi. Kulmiin valitaan sopiva väri ja toimenpide suoritetaan melko samalla tavalla kuin tatuoinnin tekeminenkin, tosin tämä operaatio ei kuulemani mukaan satu ollenkaan.
Mahtava ero, eikö?

4 kommenttia:

 1. Oon samaa mieltä tossa asiassa, että tavan massatallustajat saisivat kyllä jättää karvansa otsaansa, tai ainaki piirtää jollain muulla kuin mustalla... kiitos muuten tuon pistetekniikan muistuittamisesta, ehkä näistä alkais saamaan helpomman kautta melkein saman näköiset:D

  VastaaPoista
 2. http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/36/f7/f3/36f7f364432fac9cb6d5f11f7a358781.jpg Tan tekniikan opin yhdelta Afganilaiselta ystavattareltani. Jos joku on miettinyt miten he saavat kulmistaan niin kauniit ja taydelliset niin tassapa niksi. Oon niin onnellinen tasta tekniikasta, koska sain kulmani tan avulla kuntoon kerralla ja oikee muotokin loyty. Ei tunnu yhta paljon kun pinsettien kaytto ja saa ne vaaleimmatkin karvat pois (vaikkei ehka tarviis).

  VastaaPoista
 3. Yks tekniikka lisaa, minka opin afganilaiselta ystavattareltani. oon aina taivastellut miten heidan perheen naisilla on taydelliset kulmakarvat ja no salaisuus paljastu. tata kaytetaan myos paljon taalla Espanjassa kuulema. Itelle meinaan vahaus ei oo vaihtoehto saan niista aina jonkun reaktion tms.... Taa tekniikka olis mulle pelastus, ei satu yhta paljon kun nyppiminen (ainakaan itsesta) eika tuu "vika" karvoja nypittya nii et jais koloja, plus saa kaikki haituvatkin pois. http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/36/f7/f3/36f7f364432fac9cb6d5f11f7a358781.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on vissiin se lankatekniikka? Olisi mahtavaa oppia se :)

   Poista