maanantai 28. tammikuuta 2013

Satanica's Make Up School: Skin Care - it starts here

Ajattelin pistää tällaisen pienimuotoisen meikkikoulun pystyyn. Tosiaan aluksi sanon heti, että mikään meikkitaiteilija en ole, vaikka kosmetologin koulutukseeni kuuluikin ehostus pienenä osana(huom. kosmetologit tekevät kyllä meikkejä, mutta sen tekeminen on n. 5% koko alasta tällä hetkellä ja ehostuksen opetusta vähennetään koko ajan, kun koulutusohjelmaa uusitaan). Tässä "meikkikoulussani" käyn läpi kaikki aina pohjista lopputulokseen. Näitä postauksia saattaa sadella joko useammin tai harvemmin, joten älkäätten ihmetelkö jos heti seuraavat viisi postausta käsittelee jotakin muuta aihetta. Kommenttia saa antaa niin hyvässä kuin pahassa(kunhan on asiallista) ja kysykää, jos jotakin jäi epäselväksi! Toivottavasti näistä tulee olemaan teille jonkinlaista apua :)

Mutta sitten asiaan.. Kaikilla ihmisillä on aivan omanlaisensa tapa meikata itsensä, joku voi aloittaa silmistä, toinen aloittaa taas meikkivoiteen levittämisestä koko kasvoille. Oikeanlaista meikkaustapaa ei siis ole! Kaikki alkaa ihonhoidosta.

IHONHOITO: Onnistuneen meikin salaisuus

Meikin onnistumisen takana on aina hyvä iho. Hyvin kuivalle tai rasvoittuvalle iholle meikki ei levity kunnolla ja tällöin moni menettää toivonsa. Jotta meikki pysyisi pitkään hyvänä, hoida ihoasi. Puhdista kasvosi aina meikistä ihotyyppisi mukaan, esimerkiksi puhdistusemulsiolla tai geelillä. Ihotyypin selvittäminen itselle on tie onnistumiseen. Hyvin usein on käynyt niin, että kuivaihoinen on käyttänyt liian rajuja puhdistustuotteita ja näin "pilannut" ihonsa todella huonoon kuntoon. Ihotyyppiä ei kannata lähteä analysoimaan itse, vaan suosittelen käymään kosmetologilla peruskasvohoidossa, johon kuuluu ihonanalysointi. Jos kuitenkin lähdet itse ihotyyppiäsi arpomaan, tutki ihoasi. Punoittaako se? Hilseileekö? Kiristääkö? Jos edellisiin vastauksiin vastaus on KYLLÄ, ihosi on mitä todennäköisimmin kuiva ja herkkä. Jos ihosi kiiltelee ja siihen tulee mustapäitä, ihosi on todennäköisesti rasvainen. Mikäli aiemmista vaihtoehdoista mikään ei tunnu sopivalta, ihosi voi olla tällöin normaali. Käytin äsken hyvin raakilemaisia kuvauksia, sillä ihotyypin analysoinnissa tunnustellaan ihoa ja sen paksuutta ja tutkitaan huokosten laajuutta yms, joten suosittelen ehdottomasti kosmetologilla käyntiä, jotta voit hoitaa ihoasi oikeilla tuotteilla.

Suosittelen käyttämään ammattilaisilta eli kosmetologeilta saatavia ihonhoitotuotteita. Myös apteekki myy kosmetiikkaa ja näin ollen eivät ole sen parempia kuin kosmetologien myymät. Kaupan tuotteissa on usein liian raju pesuteho ja voiteet ovat liian ohuita, myöskin ainesosat eivät välttämättä ole yhtä hyviä kuin mitä ammattilaisilta saa. Jos kuitenkin rahatilanne on tiukka, etkä halua haaskata hoitotuotteisiin hirveästi rahaa, käytä kaupantuotteita, mutta painotan, että onnistuneen meikin alla on myös oikeasti hyvät tuotteet - toki kaupantuotteissakin voi olla helmiä. Ammattisarjoista voin lämpimästi suositella mm. Gerard's, Mary Cohr, Aquatonale, Ella Baché, Academie sekä Nimue. Gerard'silta löytyy tuotteet myös atooppiselle iholle.

Kuivaihoisen ihmisen tulee käyttää mahdollisimman mietoa puhdistustuotetta, tässä tapauksessa puhdistusmaitoa eli emulsiota. Emulsion voi pyyhkiä pois kasvoilta joko kasvosienillä tai vanulapulla, jos tahtoo, että iho ei varmasti ärry liiasta hankaamisesta (vanulapulla pyyhkiminen on eritoten hyvä atooppiselle iholle). Loppusilaukseksi kasvovesi, joka raikastaa ihon. Voiteen tulee olla paksuhkoa, ei liian kevyttä, jotta iho on varmasti suojattu (huom. myös meikki suojaa ihoa!) Voide tulee levittää aina puhtaalle iholle!! Kuorintaa ja naamiotakin kannattaa käyttää: kuorinta (rakeeton!!) n. 1krt/kk ja kosteuttavaa/rauhoittavaa naamiota 2 kertaa viikossa.

Rasvainen iho sen sijaan tarvitsee päinvastaiset tuotteet kuin kuivaihoinen. Puhdistus tehdään geelimäisellä, pesevämmällä tuotteella. Iho ei kuitenkaan saa kuivua liikaa, joten öljyisen ihon tulee valita hyvin tarkkaan tuotteensa! Kasvovesi käytetään samaan tapaan kuin aiemmin mainitsin. Voiteen tulee olla juoksevampaa ja ohuempaa ja parhaimmillaan sen pitää tehdä ihosta mattainen ja näin estää ihoa kiiltelemästä. Kuorintaa voi käyttää useammin ja kuorintavoide voi olla rakeista. Naamiota n. 2krt/vko. Yksinkertaisesti rasvaisen ihon omistajan tulee käyttää puhdistavia tuotteita. Mikäli epäilet sairastavasi aknea, mene ihotautilääkärille ja toimi hänen antamiensa ohjeiden mukaisesti!! 

Täytyy muistaa, että kuiva ja rasvainen iho eivät ole ainoat ihotyypit maailmassa. Olemassa on myös sekaiho, jolloin iholla voi esiintyä paikoittain kuivia tai rasvaisia alueita, esim. iho näppylöityy ja kiiltelee T-alueelta (otsa,nenä,leuka) ja on kuiva poskilta. On olemassa myös iho, joka on näppyläinen, mutta silti kauttaaltaan kuiva. Tässä tapauksessa en edes suosittele kaupantuotteita, vaan käänny kosmetologin puoleen, jolloin saat varmasti oikeat tuotteet käyttöösi. "Kuivarasvaisen" ihon hoito kannattaa aloittaa kosteuttamisesta. Kaupantuotteissa en ole vielä kertaakaan nähnyt tuotteita tällaiselle iholle ja ko. ihotyyppi on hyvin hankala hoitaa!


MIKSI HOITAISIN IHOA?
- Meikki levittyy tasaisemmin, eikä se karkaile pois
- Saat ratkaisun iho-ongelmiisi (näppylät, kuivuus)

Ehdottoman tärkeää on säännöllinen tuotteiden käyttö. On myös hyvä muistaa, että tuotteet eivät välttämättä ala vaikuttamaan heti. Kokeillessasi uutta tuotetta, käytä sitä ainakin kuukausi. Jos et huomaa eroa, tarkista hoitotoimenpiteesi tai vaihda tuotetta. Jollekin toiselle hyväksi koettu tuote voi olla huonompi toiselle.

Tässäpä olisi tällainen pieni tietopaketti ihonhoidosta, sillä se on tärkeä osa meikin tekemistä. Tietopaketti on nyt aika suppea, sillä aiheesta voisin (ja onkin) kirjoittaa kirjan. Jos jotakin jäi epäselväksi, kysy tässä tai käänny kosmetologisi puoleen :) Lisää tietoa voi lukea netistä tai Kerro kerro kuvastin nimisestä kirjasta.

Ensikerralla vuorossa meikkivoide!

2 kommenttia:

  1. Tä on tosi hyvä idea! varsinkin itselleni joka ei ole ikinä jaksanut tehdä naamalleen oikein mitään, tulee jännää uutta tietoa :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, että ideani on hyvä, kiitoksia ^^

      Poista