keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Satanica's Make Up School: Powder

Puuterihuiskut esiin, sillä nyt on aika puuteroida kasvot!

Olemme siis alle levittäneet meikkivoiteen. Jotkut meikkifirmat ovat sitä mieltä, että puuterointia ei välttämättä tarvita, mutta itse sen tykkään tehdä, koska tällöin kasvot eivät jää tahmaisen tuntuiseksi. Puuterin tarkoitus on kiinnittää meikki. Ilman puuteria meikkivoide saattaa alkaa kiiltelemään ja valumaan pitkin kasvoja kesken päivän. Puuteri estää ihon kiiltelyn, sillä se imee itseensä kosteutta sisältämänsä talkin ansiosta. Puutereita on tehty niin rasvaiselle kuin kuivallekin iholle, mutta useimmat meikkifirmat pitävät samat tuotteet kaikille ihotyypeille.

Kivi- ja irtopuuterit, huomaatko eron?

Puutereita on olemassa kahdenlaista: kivi- ja irtopuuteri. Molemmat ovat käytöltään samanlaisia, eikä niiden välillä sen suurempia eroja ole, mutta kivipuuteri tuppaa olemaan suositumpi ja sitä saa kaupasta helpommin.. Mutta mikä näiden kahden ero sitten varsinaisesti on? Pakkausmenetelmä. Kivipuuteri on tunnetusti "kivi", josta lääppäistään puuterivippaan tai -huiskuun hieman meikkiä ja annetaan palaa. Irtopuuteri sen sijaan on nimensä mukaisesti irtonaista ja leviää hyvin helposti - siksi sitä käytetäänkin hyvin pieni määrä kerrallaan. Irtopuuterin kanssa tuleekin olla huolellinen, jottei sotke kaikkia paikkoja. Irtopuuteria käyttävät enemmän yleensä ammattilaiset ja erityisesti niitä on saatavilla ammattimerkeiltä, kuten Joe Blasco ja Make Up Studio.

Pitäisikö siis valita kivi- vai irtopuuteri? Kokeile kumpaakin ja valitse se, joka tuntuu itsellesi miellyttävämmältä vaihtoehdolta. Pääasia on se, että puuteri on oikean sävyistä. Jälleen kerran kirjoittamattomana sääntönä pidetään, että puuterin tulisi olla väritöntä. Tällöin puuteri ei muuta alla olevan meikkivoiteen sävyä mihinkään suuntaan, vaan pitää sen samana. Väritöntä puuteria on saatavilla ainakin Joe Blascolta. Kaupasta kuitenkin värittömän puuterin hankinta on aika mahdotonta, ja ne tuppaavat yleensä maksamaan törkeän paljon, joten tässä asiassa kaupasta saatavatkin puuterit käyvät, kunhan puuteri on saman sävyistä tai vaaleampaa kuin meikkivoiteesi. Liian tumma puuteri muuttaa meikkivoiteen sävyä ja näin ollen saattaa tehdä ihosta oranssin ulkona katsottaessa. Suosittelen käyttämään mieluiten meikkivoiteesi merkin kanssa saman sarjan puuteria, tällöin sävyt mätsäävät melko hyvin.

Valkoinen puuteri sopii erinomaisesti troo-gootille. Meikkivoiteen ei tällöin tarvitse olla välttämättä valkoista, ellet sitten halua näyttää kummitukselta. Jotta saisit ylläolevan kuvan sävyiset kasvot, mene Punanaamioon ja osta sieltä Grimasin kakkumainen meikkivoide. Sävynumeroa en nyt muista kuolemaksenikaan, mutta myyjät kuvailevat tuotetta "kauhuvaaleaksi". Kyseessä on siis hyvin vaalea meikkivoide, lähes valkoinen, muttei ihan. Sellainen sopiva.. Noh, kauhuvalkoinen! Huom! Kauhuvaaleaa meikkivoidetta ei ole myynnissä marketeissa, vaan kyseessä on enemmänkin teatterimeikkaukseen kuuluva tuote. Toki tavallisen meikkivoiteen päälle voi kokeilla tuputtaa valkoista puuteria, mutta tulos ei välttämättä ole yhtä kalpakka ja siisti kuin Grimasin meikillä tehty.

KUINKA LEVITTÄÄ PUUTERI?

Puuterin levittäminen on maailman yksinkertaisin asia. Puuterin voi levittää kasvoille joko isolla huiskulla tai vipalla. Tässä jälleen kerran mieltymys ratkaisee. Itse kuitenkin käytän vippaa, sillä vipan kanssa puuterin saa paineltua iholle niin, että puuteri "imeytyy" ihoon ja näin kiinnittää paremmin. Huiskun kanssa olen myös työskennellyt ja huiskun kanssa homma toimii paljon nopeammin, mutta huiskulla ei saa painettua puuteria kunnolla ihoon ja sen takia joutuu päivän mittaan lisäilemään meikkiä.

Puuteria kannattaa pitää mukana laukussa, erityisesti, jos ihollasi on taipumus kiiltää päivän aikana. Puuteria siis voi lisätä päivän aikana aina tarpeen vaatiessa, mutta kun aamulla heti ensi töiksesi painelet sen kunnolla iholle, sinun ei tarvitse olla heti tunnin päästä puuteroimassa kasvojasi uudelleen.

Kuinka paljon? Mahdollisimman vähän. Sen verran kuin hyvältä tuntuu. Luonnollisimman lookin saat vähäisellä määrällä. Liiallinen puuterimäärä voi kuivattaa ihoa (sillä puuterit usein sisältävät talkkia, joka imee kosteutta itseensä), tekee hilseilyn näkyväksi ja erityisesti vanhenevalla iholla tuo esiin rypyt.
Vippa on oiva keksintö. Se tulee usein mukana puuterin mukana, joten säästät siinäkin rahaa.

Puuterin levittämisjärjestyksellä ei ole väliä. Voit aloittaa vaikka poskilta, otsalta.. Mistä ikinä haluat.

Tässä olisi jälleen lista kokeilemistani puutereista, jotka olen hyväksi todennut: Lumene Natural Code Powder (Vanilla), Lumene perus puuteri(sinisessä pakkauksessa, sävy taisi olla 01), Joe Blascon väritön irtopuuteri skä Stargazerin valkoinen puuteri (tosin ei ihan täydellisin, mutta ok kiperän tilanteen tullessa). Lisäksi olen kuullut myös hyvää palautetta Maybellinen Fit Me puuterista.

Se siitä puuteroinnista. Seuraavana vuorossa luomivärien ihmeellinen maailma.

Psst. Tein tuohon sivuun kahden viikon mittaisen äänestyksen, jossa siis haluaisin tietää, mitä te lukijat haluatte blogissani lukevan. Vastatessanne kohtaan, "jotain muuta", toivoisin, että kommentoisitte ehdotuksenne jonnekin blogiini. Äänestys on oikeassa yläkulmassa. Haluan parannella blogia parhaani mukaan, joten kaikenlainen palaute on toivottua :) 

5 kommenttia:

 1. Itselläni on käynyt tuon Fit me -puuterin kanssa niin, että kun laitan sitä vipalla, naama alkaa kiillellä aikaisemmin, mutta kun tänään laitoin sitä pitkästä aikaa huiskulla, ei ole kiillellyt koko päivän aikana ollenkaan. Onko tämäkin siis yksilöllistä, mikä keino sopii parhaiten? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Huiskulla saa tietysti laitettua isomman määrän puuteria kasvoille, kun vipan kanssa on vähän se ongelma, että puuteria tulee liian vähän. Pääasia on se, minkä itse on parhaimmaksi todennut, mutta kunhan puuterin jotenkin painelee kasvoille, ettei meikit valahtele kasvoille kesken päivän :)

   Poista
 2. Tulipa muuten mieleen tuosta Joe Blascosta ja transparent puuterista, että Grimas on periaatteessa samaa tavaraa ja Grimasilla on juurikin transparent puuteria. Hinta huomattavasti halvempi jo ihan pakkausten takia kun Grimasilla ei ole mitään etikettejä tuotteissaan tai muuta hörhellystä. :3

  En tiedä mitä Joe Blascon tuotteet maksavat, mutta esim. Grimasin créme make-upista (60ml) maksoin 13 euroa ja puuteri taisi maksaa sellaisen 7-8 euroa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaapa tavaraa nuo kaikki meikit periaatteessa ovat, mutta niissä on käytetty eri raaka-aineita (tosin samojakin löytyy, mutta laatu heittelee) ja tuotteet eri paketeissa.

   Joe Blasco on aika kallis merkki, 50e maksaa meikkivoide, joka tosin kyllä käytössä on pitkäkestoisempi kuin isokokoinen nestemäinen meikkivoide puteli. Kakkumaista meikkivoidetta ei kulu niin paljon, sillä sitä ei tarvitse kuin todella, todella pienen tupsauksen iholle. Moni on valitellut, että Blascolla tulee liian paksu meikki ja kyllähän se on totta, jos sitä pistää liikaa. Se vähän tarkoittaa todellakin naurettavan vähää ja se riittää :)

   Poista
  2. Hui onpas hinnoissaan! :D Piti tosiaan lisätä tuohon mun kommenttiin, että kuulemani mukaan ovat samaa tavaraa mutta kiitoksia oikaisusta. :3
   Itsellä tuo Grimas on tuollainen öh.. kiinteä kiekko, johon lisään hitusen kosteusvoidetta jolloin voide levittyy helpommin, mutta ei sitäkään kyllä hirveästi tarvitse ellei sitten halua näyttää hyvin vahakasvoiselta!

   Poista