tiistai 29. tammikuuta 2013

Satanica's Make Up School: Foundation

Pohjustus on tärkein osa meikin teossa. Kaikki alla oleva vaikuttaa "päälle tulevaan". Aluksi levitä kasvoillesi voide, oli se sitten kosteuttava, puhdistava.. Mitä tahansa, kunhan se sopii meikin alle levitettäväksi (yleensä kaikki voiteet sopivat, mutta ammattituotteiden kohdalla kannattaa varmistaa asia). Voiteen levitys on erittäin tärkeää, koska silloin meikki levittyy helpommin ja tasaisemmin. Jos ihossasi on satunnaisia kuivia kohtia, levitä niiden päälle meikinpohjustusvoide. Kuiville tai rasvaisille silmille sen sijaan osta silmämeikinpohjustusvoide. Nämä pohjustusvoiteet takaavat meikin levittymisen ja pysymisen. Jos et jaksa mietiskellä, mihin kohtiin voidetta tulisi levittää, kokeile koko kasvoille levitettävää meikinpohjustustuotetta Make Up Studiolta. Itselleni meikinpohjustustuotteet ovat sen verran outo käsite, että itse en niitä ole vielä kokeillut, mutta olen kuullut niistä ainoastaan hyvää - riippuu tietysti käytettävästä merkistä. On toki ihmisiä, jotka eivät meikinpohjustusvoiteita tykkää käyttää, eikä se ole haitaksi - kunhan alla oleva voide on hyvä.

Kun olet levittänyt kaikki "alustuotteet" kasvoillesi on meikkivoiteen aika.

MITEN VALITA OIKEA SÄVY?


Kysy itseltäsi ensin, mitä haluat meikkivoiteelta. Haluatko peittävyyttä vai ainoastaan hieman sävyttävää tuotetta? Kun olet päättänyt vaatimukset meikkivoidetta kohtaan, on aika lähteä kauppaan.. Ja kyllä, ilman meikkiä. Näin saat takuu varmasti sopivimman meikkivoiteen, joka ei ole liian tumma (en kestä niitä oranssinaamaisia teinejä, joiden meikkivoide rajat näkyvät kilometrin päähän). Kauppaan kannattaa pyyhältää päiväsaikaan, jolloin valo on parhaimmillaan - kuten tiedätte, meikki tulee tehdä päivän valossa, ei koskaan vessanvalossa, sillä sisätilojen "keltainen valo" hämää värejä ja näin saa se näyttämään aivan erilaiselta päivän valossa ja vessan valossa. Älä koskaan, ikuna IKUNA kokeile sävyä käteesi, koska käsien iho on yleensä tummempi kuin kaulan ja kasvojen iho!!

Kauppaan päästyäsi menet tietysti meikkiosastolle, josta valitset suosikkimerkkisi, oli se sitten Maybeline, Loreal, Lumene.. Mitä vain. Myös ammattituotteista löytyy helmiä, kuten Joe Blasco, Ben Nye ja Make Up Studio, mutta itse käytän kaupanmeikkejä, sillä minusta ne riittävän hyviä. Arvioidessasi oikeaa väriä ihollesi, tee testi. Kokeile mielestäsi sopivan vaaleaa voidetta hieman leulaluun kohdille. Vaihtoehtoja voi olla useampia eri sarjoilla, joten kokeile niitä, jotka arvioit parhaimmaksi (voit toki kokeilla kaikkia merkkejäkin, jos et meikkiä aiemmin ole käyttänyt). Kun olet sivellyt jokaisen mielestäsi sopivimmat sävyt ihollesi (tiedän, ihosta tulee hetkeksi kuin värityskirja, siksi pidäkin varuiksi liinaa mukanasi, jolla saat pyyhittyä meikin pois), mene ulos. Tässä kohtaa otat esiin laukustasi pienen peilisi ja alat tutkimaan ihollesi levittämiä voiteita. Oikea sävy on se, joka sulautuu ihoosi täydellisesti, eikä tummenna sitä. Saatat yllättyä, että sävy on paljon vaaleampi kuin mitä aiemmin olet valinnut. Sanon kuitenkin, että talviaikaan kaikki meikkivoiteet tuppaavat näyttämään hivenen oransseilta, mutta valitse mielestäsi paras. Jos mikään valitsemistasi tuotteista ei mätsää, jatka etsiskelyä tai kysy ammattilaiselta. Voit myös halutessasi sekoittaa kahta eri sävyistä meikkivoidetta keskenään: esim. vitivalkoinen ja vaalein sävy jne.

Tässä olisi muutama meikkivoide, joita itse olen kokeillut ja voin suositella: Loréal True Match, Make Up Studio, Joe Blasco, Maybelline Fit Me, Lumene Natural Code.. Itse käytän kaikista edellä mainituista sarjoista vaaleinta mahdollisinta väriä, sillä punapää kun olen, ihoni on todella kalpakka.

MITEN VALITA OIKEANLAINEN MEIKKIVOIDE?


Meikkivoiteita on olemassa useamman laisia: kosteusvoiteen tapaisia sävyttäviä(eivät kovin peittäviä), kakkumaisia (Joe Blasco), vaahtomaisia ja nestemäisiä. Yleinen kirjoittamaton sääntö on, että kuivaihoisen tulisi käyttää kakkumaista meikkivoidetta, sillä nestemäiset yleensä tuppaavat kuivattamaan liikaa. Itse kuitenkin olen sitä mieltä, että jokainen saa käyttää millaista meikkivoidetta tahtoo, kunhan se tuntuu kasvoilla mahdollisimman kevyeltä, eikä tunnu, että kasvot olisi tupattu täyteen pakkelia. Kakkumaisten meikkivoiteiden kohdalla voit säästää kuitenkin enemmän, sillä kakkumaista tuotetta kuluu vain pieni tupsaus kerrallaan - toisin kuin nestemäistä joutuu usein tuputtamaan paljon. Erityisesti näppyläiselle iholle kakkumainen meikkivoide on hyvä, kun tahtoo peittävyyttä, mutta tällöin ihon puhdistaminen on ehdottoman tärkeää ja pakkelikerroksen tulee olla mahdollisimman ohut, jotta iho ei ota itseensä.

Kosteusvoiteen tapainen meikkivoide sopii yleensä hyvin sellaisille, jotka eivät kauheasti tykkää meikkiä käyttää. Nämä sopivat hyvin esimerkiksi vanhemmille ihmisille.

Valitse meikkivoide siis sen mukaan, mikä sinusta itsestäsi tuntuu hyvältä ja mitä ylipäätään meikkivoiteeltasi haluat. Tällä hetkellä käytän itse Maybellinen Fit Me kaikista vaaleinta sävyä ja olen sen melko hyväksi kokenut. Suosikkini olisi ehdottomasti Lorealin True Match, mutta huomasin sen olevan talvella minulle aivan liian tumma, vaikka se peitti ja levittyi erinomaisesti.

MITEN LEVITTÄÄ MEIKKIVOIDE?
Yllä olevassa kuvassa näkyy vaihtoehdot. Itse en kuitenkaan suosi meikkisientä, (paitsi silloin, kun teen kaverille meikkiä), koska meikkisienen kanssa tupataan työntämään meikkivoidetta liikaa leukaa kohti, jolloin jää tämä legendaarinen raja. Meikkisieni ei myöskään ole järin hygieeninen, sillä harva sitä pesee joka käyttökerran jälkeen. Siksi itse vaihtaisin meikkisienen siveltimeen tai sormiin, jolloin jälki on paljon tasaisempaa, eikä rajoja tule helposti.

Jos joku ihmettelee tuota skunkkisivellintä, se toimii samaan tapaan kuin meikkivoide sivellin, mutta skunkkisivellintä pyöritellään iholla. Sormin levittäminen on myös helppo ja nopea tapa, eikä tarvitse ostaa mitään kalliita apuvälineitä. Mutta painotan, että mikään tapa ei ole väärä!

Itse levitän meikkivoiteeni sormella. Ja nyt painotan: Otan pienen pallon meikkivoidetta sormelleni ja sudin sen kasvoihini. En siis levitä sitä samaan tapaan kuin vaikkapa voiteen. Käytän siis ainoastaan vain yhtä sormea. Jos käytät molempia käsiäsi, jälki ei välttämättä ole yhtä tasaista, päin vastoin.

Meikkivoiteen levitys aloitetaan aina kasvojen keskeltä, koska jos aloitat meikkivoiteen levityksen korvan edestä, tulee taas nämä rajat näkyviin ja sitähän kukaan ei halua.

ENTÄ JOS MEIKKIVOIDE EI PEITÄ TARPEEKSI?
Jos meikkivoiteen levityksen jälkeen tuntuu, että finnit eivät peity tarpeeksi tai silmänaluset mollottavat mustuuttaat, ratkaisu on ns. peittovoiteet eli sinisen ja punaisen neutralisoijat. Sinisyyden neutralisoijaa käytetään tummiin silmänalusiin ja punaisuutta taas finneihin tai punoittaviin, couperoottisiin alueisiin iholla.
Näitä neutraloijia kuitenkin käytetään todella, todella vähän, sillä jos iholle alkaa länttäämään näitä tuplakerroksen, se näkyy. Yritä siis peittää virheitä mieluummin liian vähän kuin liikaa ja huomaat onnistuvasi. Itse olen pitänyt Lumenen neutralisoijista, mutta monet ovat kehuneet Make Up Storen neutraloijia. Itse ajattelin myös noita kokeilla, sillä ovat sen verran kehuja saaneet. Hyviä neutraloijia löytyy myös Joe Blascolta.

Neutraloijat voi levittää siveltimellä tai sormin, kummasta tavasta pitää enemmän. Itse levitän punaisen neutralisoijan sormilla ja sinisyyden neutralisoijan puolestaan kapealla siveltimellä. Sinisyyden neutraloijan kanssa painotan, että sivele peittovoidetta ainoastaan tummaan kohtaan ei sen reunoille tai sinne päin, sillä muuten tummuus ei hälvene yhtä nopeasti.


Tässäpä olisi taas pieni ohjeistus pohjustukseen. Kysymyksiä saa esittää! Ensi kerralla vuorossa on puuteri.

7 kommenttia:

 1. Mulle käy melkein aina sillain että kun katsoo läheltä niin näyttää että sitä meikkivoidetta olisi kauhea kerros naamalla vaikka kuinka yrittää laittaa vähän, levitän meikkivoidesiveltimellä keskeltä sivulle. Onko se vaan tavallista vai onkohan mun meikkivoide jotenkin kökkö.. o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitatko yleensä kuinka ison klöntin meikkivoidetta siveltimeen ja riippuu millaista käytät. Kakkumaisissa tuo paksuus on tosi helppo saada liiaksi, nestemäisissä se on helpompaa. Yksivaihtoehto on myös, että puuterilla yrität häivyttää rajat. Itselläni toimii aika hyvin :)

   Poista
  2. käytän nestemäistä, otan sitä vähän sormeen ja laitan pikku pisteitä keskelle otsaa, nenää, nenän, nenän alle ja leukaan. Sitten sillä siveltimellä levitän ne taakseppäin. Ja ei mulla rajaa ole mutta se koostumus näyttää vähän kököltä tai kuivalta. Niinkun sahara :D

   Poista
 2. Onko Fit me -meikkivoiteen vaalein voide 110? Itselläni on se, ja se on täysin samanvärinen kuin oma ihoni kasvoilta. Mutta onko 110 Fit me puuteria? Itse olen löytänyt vain 115, ja se tekee kasvoistani hitusen tummemman kun vertaa kaulaan, vaikka meikkivoide onkin juuri sopivan värinen minulle. Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan. xD Eli kysymykseni on siis, että onko Fit me -puuteria 110:n sävyisenä? (:

  Ja nää sun vinkit on tosi hyviä, mä oon saanu paljon hyviä vinkkejä jo näistä kahesta postauksesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mielestäni on kun itse käytän samaa, enkä vaaleampaa ole löytänyt. Useammassa merkissä vaalein on yleensä 100, mutta Fit Me:ssä ilmeisesti eri asia. En ole missään nähnyt 100 sävyä heiltä. 110 puuterin olen nähnyt, mutta on niin suosittu, että harvoin näkee :<

   Ja kiitoksia, että pidät ^_^ Hauskaa jakaa näitä koulu- ja työelämässä(sekä tietysti tätä hiljaista tietoa) opittuja asioita :)

   Poista
 3. Ois muuten mukava nähdä sellanen ohjeistus siveltimellä tuon pohjan tekoon, jos siulla vaan aika riittää. :) Miulla on tällä hetkellä nuo meikkisienet käytössä, mut miusta vähän tuntuu, että sivellin ois helpompi puhdistaa jokaisen käytön jälkeen. Nuo sienet eivät tunnu puhistuvan miun makuun tarpeeks hyvin, vaikka joka kerran jälkeen pesen ja puhdistan ne, niin niitä kuluu aika hyvin sen takia. :S En tykkää käyttää yhtä sientä kun pari kertaa maksimissaan, eri puolilta, kun miulla on muutenkin herkkä iho.

  Ois kiva myös, jos pystyisit suosittelemaan joitain meikkisiveltimiä, joista oot vaikka kuullut hyvää, tai itse kokenut joskus hyväksi. :) Tosi kivoja nää postaukset, mukavan perusteellisesti kirjoitettuja ainakin! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sivellin on aina helppo pestä meikin teon jälkeen. Sienet ovat siitä huonoja, että tuppaavat keräämään bakteerit (esim. silmätulehduksen).

   Itse en tosiaan meikkisivellintä käytä(paitsi tehdessäni toiselle meikkiä), mutta tässä olisi video, jossa näytetään meikin levitys siveltimellä. http://www.youtube.com/watch?v=_6vs7Vmqk40 (Näkyy tuossa loppupuolella).

   Meikkisiveltimen kannattaa aina olla aitoa karvaa, sillä se on parempi kuin synteettinen (tuppaavat olemaan turhan karkeita). Sokokselta taisi saada hyviä siveltimiä tuohon tarkoitukseen ja sitten on tietysti ammattisarjoista Make Up Studio, jolla on todella hyvät siveltimet. Tosin Make Up Studion siveltimiä saa ainoastaan kosmetologeilta tai meikkitaiteilijoilta, joten kannattaa katsastaa lähin liike, joka myy ko. sarjaa :)

   Poista