sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Tanssikuulumisia

Oli pakko tulla hehkuttamaan tänne blogiini uusinta koreografiaamme itämaisen tanssin saralla. Olemme tässä muutaman kuukauden ajan harjoitelleet tanssia, jonka nimi on Shaabi. Itse kutsun tanssia opettajani kanssa Anaksi, sillä koreografian tarina kertoo Ana nimisestä naisesta. Tässä tanssissa on paljon dramaattisia kohtia ja tässä pitää hyvin paljon esiintyä. Pidän erityisen paljon teatraalisista tansseista, kun yhdessä vaiheessa alkoi tökkimään nuo alkeisballadit, joissa vain oli tärkeintä, että tehtiin liike oikein - huomaa, että koreografiat vaikeutuvat koko ajan ja hyvä niin, sillä pidän haasteista, etenkin jos se liittyy yhteen intohimoistani. 

Viime torstaina menimme opettajan kanssa esiintymään Kaukajärvelle erään tamperelaisen tanssiseuran kanssa. Tapahtuma ei ollut mikään suuri, vaan enemmänkin pikkujoulut itämaisen tanssin ystävien kanssa. Esitin soolona toisen uusimmista koreografioistamme, Huivitanssin ja sain siitä mukavasti kehujakin. Kuvia minulla ei pikkujouluista ole, sillä en saanut kameraa mukaani(menin nimittäin Tampereelle suoraan töistä, joten..) Mutta eiköhän ensi vuoden puolella kuvia ala taas tulla, kun saan sukulaisiani kuvaamaan esitystämme.
Torstain pikkujouluissa oli paljon ihania tansseja. Opettajani esitti tribal ryhmänsä kanssa ja innostuin tuosta tyylistä täysin ja opin paljon uutta. Tribal on eräänlainen heimotanssi, johon ei koskaan tehdä varsinaista koreografiaa, vain tanssimusiikki valitaan. Tribalissa imrovisoidaan hyvin paljon. Mukana täytyy olla vähintään 3 tanssijaa, joista aina etummaisin näyttää, mitä muiden pitää tehdä. Musiikki saattaa olla hyvin hidasta ja hyvin hypnotisoivaa, mikä saattaa ehkä kuulostaa tosi tylsältä, mutta oikein tehtynä ja hyvän musiikin ohella tanssiminen tribalia voisi katsoa vaikka kuinka kauan. Tanssijoilla oli miekat päänsä päällä ja hyvin jaksoivat niitä kannatella. 

Pikkujouluissa oli myynnissä kaikenlaista rompetta: kolikkohuiveja, kokoasuja, koruja.. Ihan kaikkea. Harmi vain, ettei siellä käynyt kortti, koska minä en enää oikein raahaa käteistä mukanani. Harmitti ihan mielettömästi, koska olisin hyvinkin halunnut ostaa kokopuvun itselleni - kun kaikki pukuni ovat lähestulkoon kaksiosaisia. Oli oikein miellyttävä ilta ja aika meni todella nopeasti. Tätä lisää!

2 kommenttia:

  1. Ihana kuva tuo ensimmäinen! ♥ Miulla jäi nyt syksyllä tanssilukukausi hieman kesken. Marraskuun alkupuolen jälkeen joutui jättämään tanssitunnit väliin raskauden takia, harmittaa hieman, kun olisi ollut ihana estraadi-tanssi itämaisessa... :) Bollywoodin kappalekkin oli tosi kaunis, niin olisi ollut mukava päästä itsekkin pikkujouluihin esiintymään, mutta ei auta, ensi kesänä / syksynä sitten! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, ikävää moinen. Siis ei se, että raskaaksi tulit, vaan se, että jouduit keskeyttämään :< Noh, sitten taas menet, kun vauva on syntynyt :)

      Poista