perjantai 5. lokakuuta 2012

Eläköön Nightwish!

Viime blogitekstini sisälsi aika paljon rankkaa tekstiä liittyen Aneten lähtöön Nightwishista. Voisin sanoa nyt hieman "toipuneeni" tästä shokista. Monella metallidiggarilla on varmasti jokin yhtye, joka on ehdoton ykkönen, joten tällaiset superjutut shokeeraavat. Olen tykännyt Nightwishista 5-luokalta asti ja olen jopa siitä lähtien kerännyt lehtileikkeitä Nightwishiin liittyen ja juossut keikoilla, minkä olen kerennyt. Eli suuri asia kyseessä. Porasin jo Tarjan lähdettyä ja nyt poraan Aneten lähdettyä.

Olen hiukan ehtinyt tutustua tuohon Floor Janseniin ja hänen ääneensä. Ihan hyvältähän se kuulostaa ReVampissa, sitä en kiellä. Mutta en kyllä vielä tässä vaiheessa sulata hänen vetoaan Last Ride Of The Daysta. Kyseisessä biisissä(ja aika monessa muussakin, missä Floor laulaa NW:n biisejä) Floorilla on hirveän hiljainen ääni(johtunee varmaankin flunssasta, joka hänellä on ollut, mutta kyllä se Tarja/Anettekin vetivät täydellistä settiä flunssaisina), eikä hänen englantinsa lausuntakaan ole niin selvää kuin Anetella(parempaa tosin kuin Tarjalla). Uskon ja toivon, että Floor tsemppaa jatkossa laulunsa kanssa, eiköhän häneltä voida hyvää settiä odottaa ainakin ReVamp vetojen perusteella :)

Tässä hyvä esimerkki siitä, mihin Floor todella pystyy. Hyvää settiä tämä!
..Ja tässä taas menee ihan riman alta. Toivotaan, että laulu paranee jatkossa.

Hirveä ikävä on Anettea bändiin, pidin hänestä ihan mielettömästi niin laulajana kuin esiintyjänäkin, mutta kuten joku Nightwish foorumilla sanoi: Niin kauan kun Tuomas Holopainen tekee bändin sanat ja sävellykset, Nightwish on turvassa. Ja tämä on totta. Pitää muistaa, minunkin, että Nightwish on bändi. Se ei ole Tarja, Anette tai kukaan muukaan. Bändeissä laulajat ja soittajat vaihtuvat toisinaan ja tämä ei siis ole mikään poikkeus. Media on tehnyt asiasta niin ison jutun, että se alkaa jo paisua liiaksikin.

Mutta sen vaan sanon, että kun niin pitkään monet aliarvioivat Anetenkin ääniskaalaa, niin sama tapahtuu nyt minun osaltani Floorin suhteen, johon tunnutaan suhtautuvan paremmin kuin Anetteen aikoinaan(Floorhan on tunnettu metallimaailmassa entuudestaan, Anette taas tuli ihan puskista). Saa nähdä, tekevätkö jätkät tuosta hollantilaisesta virallisesti laulajansa. Toisaalta olisi ihan hyvä, sillä Floorhan kuuntelee metallia myös vapaa ajallaan, hän on intohimoinen musiikin suhteen ja mielestäni noita kahta elementtiä tarvitaan ollakseen metallibändissä, etenkin näinkin suuressa kuin Nightwish. Olisi tosi tuskallista jäädä taas odottamaan laulajan valitaa pitkäksi aikaa, niin kuin viimeksi.

Kuten jo aiempaan merkintääni laitoin, älkäätten tehkö tästä mitään Nightwish battlea, ainakaan minun blogiini :) Asiasta voi keskustella täällä asiallisesti ja tietysti haluan kuulla ihmisten mielipiteitä tähän! Mölyt kuitenkin pidetään siellä omassa masussa tai sitten raivotkaa jossain muualla. Pääasia on se, että bändi on yhä pystyssä. Kauheampaa olisi ollut sen loppuminen.

5 kommenttia:

 1. Floorin äänelle ei kyllä sovi mielestäni yhtään Anetelle tarkoitetut biisit, mutta sen sijaan Tarjan aikaiset kappaleet kuulostavat hyvältä. Jännityksellä odotan bändin ratkaisua laulajan suhteen ja minusta Floor sopisi hyvin Nightwishiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä tuosta, että Tarjan biisit sopivat Floorille aika hyvin. Melkein voisin myöntää ihastuneeni hänen vetoonsa Dark Chest Of Wondersista :) Itsekin voisin hyväksyä Floorin jo NW:n viralliseksi jäseneksi, koska en millään jaksaisi alkaa odotella, että taas valitaan vuoden verran uutta laulajaa :<

   Poista
 2. Pakko kyllä myöntää, että tuo Floorin veto ei todellakaan sytytä. Livenä naisella ei kuitenkaan ole noin heikko ääni ja kyllähän sen monista muista videoista kuuleekin. Tarjan biisit sopivat Floorille todella hyvin, mutta Aneten biiseihin hän ei tosiaan saa ihan niitä fiboja, joita Anette sai.

  Last Riden hän on kyllä vetänyt miljoona kertaa paremminkin kuin tuossa videossa, mutta Scaretalessa Anette oli ihan omassa skaalassaan. Itse olen kuitenkin kaiken jälkeen vain otettu tästä muutoksesta, saa nähdä, miten vakituisen laulajan paikka muuttuu.:)

  Sinulla on muuten todella kiva blogi, vaikka löysinkin tämän ihan vasta. :) Tekemiäsi kynsiä on aina yhtä mukava katsella, tekisi melkein itsekin mieli hommata geelaustarpeet aina kun tällaisia blogeja lukee. Keep on going!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Minun pitäisi tosin panostaa hieman enemmän tähän kuvien laittamiseen/ottamiseen, koska itse tykkään lukea blogeja, joissa on paljon kuvia :) Jos aiot geelikynsivälineet ostaa, suosittelen käymään ihan kunnon geelikynsikurssin, koska itse opettelussa on aina huonot puolensa(esim. se, että tällöin ei välttämättä ole ihan perillä mm. viilaus- ja geelinlevitystekniikoista eikä tunne kynnen rakennetta. En tosin väitä, etteikö tällaiset itseoppineetkin olisi hyviä kynsientekijöitä :) Itse en siis ole mitään kurssia käynyt(pomoni, joka on kynsiteknikko opettaa minua, mutta sitä ei voi laskea "koulutukseksi"), tarkoituksena tosin olisi. )

   Ja tuosta Floorista. Kuulemma on aika mainio livenä, eivätkä nuo Youtuben huonolaatuiset videot anna oikein hyvää kuvaa hänen ääniskaalastaan. Itse olen menossa ensi kesänä katsastamaan bändin Tuskaan ja Sauna Open Airiin :) Odotan jo nyt innolla!

   Poista
 3. Kuten myös, siis viitaten tuohon kuvaamiseen. :) Jepjep, varmastihan sieltä saisi just tekniikkaan ohjeita ja ilman kunnon tekniikkaa on ihan turha kuvitellakaan päästä toteuttamaan mielikuvitustaan. :) Suosittelen lämpimästi Floorin livenä näkemistä. Itsekin varmaan Tuskailen kesällä, riippuen nyt noin kaikesta muusta. :D

  VastaaPoista