torstai 8. maaliskuuta 2012

Ginga Densetsu Weed: Orion mangojen 1 & 2 arvostelu

(In Finnish only, sorry.) Teksti saattaa sisältää SPOILEREITA! Olkaatten varuillanne, jos ette halua pilata jännitystänne!!!

Morjensta!

Tänäänpä sattui sellainen hauska juttu, että postilaatikkooni kolahti kaksi mangaa, joita olin jo kuukauden ehtinyt odottelemaan... Nimittäin Orion mangat 1 ja 2, japaniksi, of course. Avasin paketin heti hihkuen iloisena ja olin niin mielissäni saadessani nämä kaksi kyseistä mangaa pitkän odotuksen jälkeen. Vielä kun saisi tuon suomennetun Weedin 5 osan käsiini, niin olisin iloinen. (5 osan piti ilmestyä 6.3, mutta eipä sitä missään kaupoissa näkynyt. Tänään illalla olen menossa ärriltä etsiskelemään ja petyn kyllä pahasti, jos ei vieläkään ole hyllyssä.)
                                   (Täytyy kyllä myöntää, ettei tämä ole mikään paras ihkutuskuva..)

Äskettäin kuvaselasin nuo molemmat mangat läpi ja täytyy sanoa, että tykkäsin kyllä ihan hirveästi. Ykkösosassa oli ihan mukava juoni, tulivuorenpurkaus sun muut tällaiset ja aika hyvin tuossa tarinassa pysyi perässä, vaikkakin kuvalukemallahan tuo täytyi "lukea", koska japania en osaa sanaakaan. Hädintuskin tunnistan Ginga kanjit ja Orionin kanjit :'D.

Tuosta kakkososasta en niin paljoa välittänyt kuin ykkösestä. Minusta tässä oli liikaa ihme taisteluita.. Tai sitten se vain vaikutti siltä, koska en kaikkia Orion mangan hahmoja muista ulkonäöltä tai nimiltä. Ainut kiva juttu oli se, että Akamen lapsenlapset tulivat kuvioihin pelastamaan Sasuken Kamakirin pojilta ja se, että Bellaakin näytettiin kunnolla vihdosta viimein. Rigelin kohtauksia odotan todella innoissani <3

Orion on minusta todella söötti hahmo, ja luojan kiitos jumalamme Yoshihiro Takahashi on luonut jotakin, joka eroaa Hopeanuolesta ja Weedistä. Pelotti kyllä, että Orion muistuttaisi liikaa Giniä ja Weediä, mutta hauskana yllätyksenä pentu onkin oranssi, kuten isoisoisänsä Riki. Orionin luonne on myös täysin erilainen kuin isänsä ja isoisänsä, mikä tekee mangasta todella mielenkiintoisen. Ihanaa on myös se, että vihdoinkin päähenkilöpariskunta saa pesueeseensa tyttöpennun (Bellatrixin). Harmillista on vain se, että Bella ei ole vahva vaan hyvin heikko ja itkupillikin vielä. Ehdottomaksi suosikikseni näistä pennuista nousee Rigel. Kakarana aikoinani keksin samanlaisen hahmon ja huvitti nähdä oman idolinsa piirtämänä samanlainen hahmo kuin millainen itselläänkin on :D. Sirius sen sijaan on vielä arvoitus minulle, koska en oikein ole perillä sen luonteesta.

Olen aika varma, että tulee tuo 3kin osa hankittua, siinä kuulemma tapahtuu sellainen dramaattinen käänne kuin, että.. No en kerro, koska ÄÄÄ! Se on kamalaa! Mutta niin. Eipä tässä minulla muuta :D

- Satanica

2 kommenttia:

  1. Mäki ihmettelen, että missä mahtaa uusin Weed viipyä. Sitä oon vaikka mistä kaupasta koittanu hakea... :O

    VastaaPoista
  2. Joo :O Eipä näy täällä minunkaan kotikunnassa vieläkään. Kuulemma oli tänää ilmestynyt Helsingin Akateemiseen kirjakauppaan.

    VastaaPoista